Kalėdinis projektas kviečia vaikams dovanoti emocijas

Pristatytas kalėdinis projektas „Tikėjotės daugiau?“, kuriuo verslininkus kviečiama dovanoti ne daiktus, o emocijas.

Projekto iniciatorė verslininkė Lina Vyšniauskienė primena seną legendą, kai išdykusiems vaikams Kalėdų Senis vietoj dovanų iš židinio į kojines priberia angliukų. Šis pasakojimas paskatino verslininkę susimąstyti apie dovanos prasmę ir perkurti istoriją: „O ar kas nors matėte vaiką, kuris būtų neišdykęs? Juk tai būdas gauti daugiau dėmesio. Būtent todėl vaikams svarbu dovanoti emocijas ir prisiminimus“.

Organizatorių nuotr.

Ragindama verslininkus atsisakyti dovanoti daiktus, projekto „Tikėjotės daugiau?“ autorė pristatė kiek neįprastą ir originalų Kalėdinės dovanos formatą: vietoje įprastų dovanų kolegoms ar verslo partneriams siūlo įteikti Liucinos Rimgailės iškeptų angliukų, už kuriuos dienos centrų vaikams bus padovanoti spektakliai. Tai projektas, kuris turi legendą ir žinoma, išliekamąją vertę. Šis projektas skirtas tiems, kas jau gali ir nori ne tik gauti, bet ir duoti.

Organizatorių nuotr.

Prie projekto prisidėjusi desertų kūrėja Liucina Rimgailė iškepė juodų gardėsių, kurie panašūs į židinio angliukus. „Didžiausias vaikų košmaras per Kalėdas gauti angliukų. Tačiau idėja puikiai perteikia legendą ir priverčia susimąstyti apie dovanų pirkimo prasmę” – iniciatyva džiaugiasi Liucina Rimgailė.

Organizatorių nuotr.

„Labai džiaugiuosi galėdama prisijungti prie projekto ir padėti įgyvendinti unikalią idėją. Interaktyviame spektaklyje netrūks gražių istorijų, kvapų, muzikos ir skonių – visa, kas įtraukia ir skatina vaikišką vaizduotę“, – sakė į projektą įsijungusio „Knygos teatro“ vadovė, aktorė Redita Dominaitytė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis