Londone dirbanti vizažistė Rolana: noriu sukritikuoti lietuvaičių makiažą

Jau daugiau nei 10 metų vizažiste dirbanti Rolana Kuprytė darbuojasi Londone įsikūrusiame „Christian Dior“ butike. Didelę patirtį turinti specialistė išsako pastabas lietuvaičių makiažui ir pataria, į ką atkreipti pagrindinį dėmesį atliekant makiažą.

Rolana, kada tapote vizažiste?

Vizažistė esu turbūt apie 10 metų. Mada, vizažas mane „persekioja“ nuo pat mažų dienų. Kadangi mano mama labai mėgo puoštis, neabejoju, kad šį potraukį madai bei stiliui perėmiau iš jos. Mano mama visada mokėjo atrodyti nepriekaištingai pasitelkdama mažas detales, todėl mane tai visada žavėjo.

Vizažiste tapau dirbadama televizijos laidoje „Pinigų lietus“. Vizažistės mane grimuodavo penkias dienas per savaitę ir kiekvieną kartą, žiūrėdama į veidrodį, negalėjau atsistebėti tuo, ką matau. Vieną dieną paėmiau makiažo šepetėlį į rankas ir laidos vizažisčių padedama pati pasidariau sau makiažą, ir ėjau į tiesioginį eterį. Po to sekė vizažo mokslai Lietuvoje, darbas su fotografais, televizija, žurnalais. Mačiau, jog sekasi puikiai, tad norėjosi nesustoti, o tik tobulėti. Šiandien gyvenu ir dirbu Londone. Apibendrindama galiu pasakyti, kad dėl tokių pokyčių nė kiek nesigailiu.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip tapote žinoma?

Pripažinimas neatėjo iš karto. Reikėjo ir reikia daug dirbti. Pati pradžia Londone buvo ypatingai sunki. Mano anglų kalbos žinios buvo minimalios. Ką dariau pirmiausia? Mokiausi anglų kalbos. Kaip žinia, Londonas nėra labai pigus miestas, tad kol tobulinau savo anglų kalbos žinias, dirbau bare. Nors ir šį darbą gauti man buvo didelis iššūkis. Mergina, neturinti patirties bei nemokanti anglų kalbos, yra niekam nereikalinga. Ačiū Dievui, kad man pasisekė gauti šį darbą.

Po metų darbą bare mečiau ir pradėjau dirbti kosmetikos parduotuvėje. Baigiau papildomus vizažo mokslus. Norint dirbti mados pasaulyje reikia didžiai padirbėti – asistuoti ir kuo daugiau praktikuotis. Štai jau penkeri metai dirbu „Christian Dior“ butike – esu spalvų stilistė. Mano darbas yra parinkti tinkamą kosmetiką VIP klientėms, vesti seminarus apie naujas kolekcijas, daryti makiažus. Vadybininko pastebėjimu, makiažus darau nesustodama ir klienčių atsiliepimai – puikūs.

Asmeninio albumo nuotr.

Ilgus metus dirbdama makiažo srityje sukaupėte didelę patirtį, tad pasakykite, kokias klaidas moterys dažniausiai daro dažydamosi?

Pagrindinė moterų problema yra netinkamas skystos pudros atspalvis. Viena, dauguma moterų nedrįsta klausti konsultantės/o patarimo, kaip išsirinkti reikiamą pudros atspalvį. Patepa ant rankos arba kaklo ir galvoja: „puiku, radau!“. Nors, kaip bebūtų gaila, tiesa yra visai kitokia.

Antra, šios dienos makiažo tendencijos yra labai liūdnos – visko yra gerokai per daug... Ryškūs antakiai, sluoksnis skystos pudros, veido kontūravimas, ryškūs šešėliai ir dar ryškesnės lūpos... Švelniai tariant – graudu. Labiausiai mane nuliūdinęs vaizdas – šviesą atspindinti pudra ant nosies galiuko... Ir, dar, žinoma, antakių tatuiruotės. Suprantu moteris, jei joms to reikia, bet kam tai daryti, kai turi nuostabius antakius?

Kokie klaidingi įsitikinimai pakiša moterims koją?

Manymas, kad didesnis skystos pudros sluoksnis padarys jūsų makiažą gražesnį, – klaidingas. Jeigu jūsų oda problematiška ir norite paslėpti visus nelygumus, siūlyčiau kreiptis į gydytoją ir gydyti veido odą. Dar vienas klaidingas žingsnis – garsiąją „Egipto žemę“ naudoti kaip veido kontūravimo priemonę. Rezultatas – purvinas veidas.

Asmeninio albumo nuotr.

Kokių patarimų galėtumėte pateikti moterims, kurioms – per 40 m.?

Šioms moterims siūlyčiau naudoti mažiau kosmetikos. Kuo mažiau, tuo geriau. Gerti daug vandens, naudoti specialiai joms parinktas odos priežiūros priemones ryte ir vakare. Valgyti kuo mažiau saldumynų, nes cukrus sendina. Privaloma visada nusivalyti makiažą (ir tai nepriklauso nuo amžiaus), nes nenuvalytas jis sendina odą. Svarbus patarimas: išsiaiškinti savo odos tipą – šiltas ar šaltas. Ir tada naudoti lengvą skystą pudrą, skaistalus ir lūpų dažus, kuriuos jums pagal jūsų odos tipą parinks konsultantė. Siulyčiau švelnesnių matinių tonų spalvas. Tikrai nesiūlau rinktis bronzanto ar lūpų blizgesio.

Mano finalinis patarimas – darykite taip, kaip jums gražu. Turite pakankamai patirties nuspręsti, kas jums tinka geriausiai. Jeigu nežinote, jei jaučiatės „pasiklydusios“, labai rekomenduoju pasiimti porą vizažo meistrės pamokų. Lapkričio 13-17 metų Vilniuje rengiu mokymus jau turinčioms patirties vizažistėms, kurios nori dirbti su geriausiais fotografais, domisi aukštosios mados tendencijomis, kurios nestovi vietoje ir nori tobulėti.

Asmeninio albumo nuotr.

Sakykite, ar visada brangi, garsaus ženklo kosmetika yra geresnė už mažiau žinomą?

Nemanau, kad žinomumas visada laimi. Svarbu tai, kas suteikia norimą rezultą. Žinoma, reikėtų žinoti, ką tepi ant veido, nes pasekmės gali būti liūdnos. Jeigu turite galimybę, siūlyčiau naudoti kuo natūralesnę kosmetiką –- tai geriau nei gerai.

Kokią kosmetiką naudojate jūs pati?

Mano odos priežiūros priemonės yra natūralios, be jokių kvepalų, be kenksmingų priedų. Numeris vienas man yra graži veido oda. Jeigu ji atrodo gerai ir yra prižiūrėta, vadinasi, reikia kuo mažiau kosmetikos. Aš naudoju įvairią kosmetiką: „Dior“, „Chanel“, „Nars“, „Charlotte Tilbury“ ir t.t.

Kiek priemonių ir kokių pakanka tvarkingam kasdieniam makiažui?

Mano manymu, užtenka 5-7 priemonių. Mano kasdieninio makiažo priemonės yra: lengva skysta pudra, skaistalai, maskuoklis, antakių pieštukas, akių tušas ir lūpų balzamas.

Asmeninio albumo nuotr.

Ar reikia makiažą derinti prie aprangos/ aksesuarų ar pan?

Makiažią derinu prie moters: jos odos, plaukų, akių atspalvių. Žinoma, visada užduodu klausimą, kokios spalvos dominuos jos aprangoje. Jeigu atsakymas būna „būsiu su raudonais aukštakulniais“, kodėl nepadažius lūpų raudonais lūpų dažais?

Palyginkite lietuvių ir anglių makiažą.

Didžioji dauguma lietuvaičių naudoja labai daug kosmetikos. Kartais jos šiek tiek per daug. Maskuoja ir koreguoja. Viskas labai ryšku ir blizgu. Man kyla klausimas: kaip jaučiasi jų vyrai, kai jos vakare nusivalo makiažą?

Bričių yra labai įvairių. Kiek pastebiu Londone, visos labai skuba, todėl makiažui skiria mažai dėmesio. O besiruošdamos į vakarėlį londonietės dažniausiai kreipiasi į makiažo specialistus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis