Jaukus atsipalaidavimo būdas lietingu oru – namų SPA

Vis labiau rudenėjant nesinori nieko kito, kaip tik vakarus leisti namie. Geriausias būdas atsipalaiduoti – vonios kambarį paversti nuosavu SPA salonu.

Kokia jūsų svajonių šalis? Marokas? Balis? Skandinavijos valstybės? Net jei iki atostogų dar toli, veiksmingiausios SPA procedūros ir priemonės iš viso pasaulio gali praturtinti jūsų grožio procedūras namuose.

Rytietiškas grožis iš Maroko

Įsivaizduokite senovinį, tradicinį marokietišką namą – riadą – su rytietišku interjeru, nuostabiausiais kvapais, gražiomis gėlėmis ir prabangiais aukso ornamentas. Vien nuo tokio vaizdo akimirksniu užplūsta ramybė. Tuoj pat sužinosite, kam ir kaip tai perkelti į savo vonios kambarį.

*Populiariausios gėlės Maroke – jausmingos, prabangios rožės. Be šių gražių gėlių neįsivaizduojamas nė vienas Maroko SPA. Prileiskite vonią karšto vandens ir įlašinkite kelis lašus eterinio rožių aliejaus. Rožių kvapas gerina nuotaiką, padeda atsipalaiduoti, tad bus dar smagiau, jei įbersite į vandenį kelis šviežius rožių žiedlapius. Veido priežiūros priemonėse – aliejuose, kremuose, serumuose su rožėmis – yra daug antioksidanto vitamino C, saugančio odą. Galiausiai natūralus rožių aliejus drėkina, taigi po šios spa procedūros oda bus minkšta, švelni.

*Marokas garsėja įmantria puošyba iš aukso, o auksas ne tik nuostabiai atrodo, bet ir padeda puoselėti grožį. Tai stiprus, prabangus antioksidantas, turintis antibakterinių ypatybių ir skatinantis kolageno gamybą. Nuo auksu praturtintų kaukių, serumų ar kremų oda paskaistės, ims švytėti.

Tropikų malonumai – grožio ritualai iš Balio

Balio sala garsėja žaluma, nuostabiais paplūdimiais ir egzotiška kultūra. O štai kaip susikurti Balio šventyklą savo namuose:

*Balietiškas masažas atgaivina ir sustiprina dėl tam tikros technikos ir dėl raminamųjų eterinių aliejų. Pirmiausia kojos pamirkomos vonelėje – pripilkite vonelę šilto vandens, į ją įpilkite tokių ingredientų kaip bambukų pienas, imbieras ar citrinžolės aliejus. Paskui – vonia visam kūnui. Plumerijų, jazminų ar mangų eteriniai aliejai mažina įtampą, valo odą, gerina protinę veiklą. Po vonios įtrinkite visą kūną kokiu nors aliejumi – taip dar giliau atsipalaiduosite, sudrėkinsite odą.

Gamintojo archyvas

*Tipiniai Balio vaisiai – sodraus kvapo sunokusios papajos, ananasai – ne tik skanūs, bet ir labai naudingi odai. Iš šių dviejų vaisių gaminami fermentiniai odos šveitikliai, kurie veiksmingai šalina negyvą odos epidermio sluoksnį. Naudokite fermentinius šveitiklius išsimaudžius, nes šiluma dar labiau suaktyvina fermentus.

Kur gamta susilieja su dizainu. Kaip atsipalaiduoti Skandinavijoje

Skandinavų kraštai garsėja švaria gyvensena – pradedant minimalistiniu dizainu, baigiant „hygge“ koncepcija, kuri reiškia pozityvų požiūrį į kasdienius dalykus. Švedijos, Norvegijos ar Suomijos gyventojų oda natūraliai skaisti. Štai keli patarimai, kaip ir jums turėti tokią gaivią odą kaip kad skandinavų:

*Dėl atšiauraus, žvarbaus oro skandinavai reguliariai vaikšto į sauną. Kad pozityvus šiaurietiškas nusiteikimas sustiprėtų, kartais patartina kaip reikiant išprakaituoti. Jei pirtis jums ne prie širdies, tiesiog pratrurtinkite savo namų SPA ypatingais kvapais – eglių spyglių, rozmarinų ar eukaliptų aliejais. Jie gerina kraujotaką, skatina odą valytis, drėkina ir gerina nuotaiką.

*Skandinavų šalyse gausu fiordų, terminių šaltinių. Turbūt jau teko girdėti, kad ledynų ir terminių šaltinių vanduo labai giliai sudrėkina odą, o juose esantys mineralai subalansuoja pH lygį. Didžiausią poveikį turi drėkinamosios kaukės ir serumai su mineralais.

Valymas ir detoksikavimas iš Negyvosios jūros

Negyvosios jūros privalumai yra žinomi daugeliui, tai ypač aktualujautriai, išsausėjusiai, nualintai odai. O štai kaip jomis pasinaudoti savo namų SPA:

*Negyvosios jūros produktai – patikimi grožio pagalbininkai. Ši jūros druska puikiai tinka berti į vonią, ji skatina nusisluoksniuoti negyvas odos ląsteles, valo ir atjaunina odą. Jūros dumbliai drėkina, stangrina odą, detoksikuoja, skatina naujų ląstelių augimą.

Gamintojo archyvas

*Dar viena aktyvi medžiaga iš Negyvosios jūros – purvas su mineralais, kuris nuo seno garsėja gydomosiomis, valomosiomis ir detoksikuojamosiomis ypatybėmis. Kaukės su šio purvo pagrindu išvalo ląsteles nuo toksinų, suminkština odą, gerina kraujotaką, tad veidas ima sveikai švytėti.

Ar jau išsirinkote svajonių šalį? Atraskite ją, pasinaudodami patarimais ir gudrybėmis iš viso pasaulio, ir atsipalaiduokite savo namų SPA.

Užsakymo nr.: PT_76030463

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis