Karališko skonio obuolių pyragas

(2)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Receptą parsivežiau iš Lietuvos. Vyro teta pavaišino šiuo pyragu, kai svečiavomės Vilniuje. Tiksliai nežinau, kas šio recepto autorius, nes teta jį kažkada rado internete. Pyragas atrodė įspūdingai, o ir buvo labai skanus. Aš taip pat privalėjau jį išmėginti. Tiesa pasakius, iš tetos parsivežiau dar ne vieną receptą. Teko proga pasirausti tarp kitos šeimininkės užrašų, receptų iškarpų, žurnaliukų. Buvo smagu! Tikiuosi bus skanių atradimų ateityje.


Dabar šiek tiek apie šio pyrago gaminimo procesą. Buvau labai išsiblaškiusi ir įbėriau dvigubai daugiau cukraus nei reikėjo! Pastebėjau šią savo klaidą tik kitą dieną, kai dar kartą peržvelgiau receptą. Nuo žioplumo vaistų nėra... O pyragas jau beveik suvalgytas! Kitas nemalonumas - recepte, kurį gavau, buvo parašyta pyragą kepti 150ºC temperatūroje valandą. Taip ir kepiau... 1.5 valandos. Cha cha. Tuomet supratau, kad recepte tikrai nurodyta per žema orkaitės temperatūra. Vėliau pasitikslinau su teta, ji patvirtino, kad kepti reikia 170-180ºC temperatūroje ir valandos kepimui užtenka. Jūs, šios klaidos nepadarysite, viskas mano recepte nurodyta teisingai. Taigi, sėkmės ir karališko Jums deserto!


Skonis. Labai skanus trijų sluoksnių (pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė) obuolių pyragas. Atrodo puikiai ir viliojančiai.


Ką daryčiau kitaip kitąkart. Aš neištvėriau ir pyragą pjausčiau dar visiškai neatvėsusį bei išimtą iš formos. Pyragas trupėjo, todėl kitąkart palikčiau formoje ir pjaustyčiau joje.


Asmeninio albumo nuotr.


Ingredientai


1 puodelis - 250 ml


3 kiaušiniai


200 g sviesto


1 1/2 puodelio cukraus


2 1/2 puodelio miltų


2 šaukšteliai kepimo miltelių


šiek tiek vanilės ekstrakto


žiupsnelio druskos


5 obuoliai


Gaminimo eiga


1. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.


2. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite.


3. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir užminkykite, kol gausis trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą ir sumaišyti, kaip dariau aš.


4. Riebalais ištepkite (trupučiu sviestu) ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kepimo formą.


5. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.


Asmeninio albumo nuotr.


6. Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus batymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.


7. Kepkite apie valandą įkaitintoje 180ºC orkaitėje arba kol įsmeigus medinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks sausas.


8. Atvėsinkite pyragą formoje ir tik tuomet supjaustykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis