Testas. Ką apie Jus sako jūsų mėgstamiausia pasaka?

Išsirinkite iš šių 5 pasakų Jums labiausiai patinkančią ir nepatinkančią ir sužinokite, ką tai sako apie Jus.

Išsirinkite mėgstamiausią ir labiausiai erzinančią pasaką iš šių penkių variantų: „Mieganti gražuolė“, „Pelenė“, „Raudonkepuraitė“, „Gražuolė ir pabaisa“ ir „Undinėlė“. Labiausiai patinkanti pasaka ir jos herojė rodo, kokia norite atrodyti ir galbūt esate, o labiausiai erzinanti – kokių savo savybių nepripažįstate.

Mieganti gražuolė

Veikiausiai esate fatalistė, labiau tikinti likimu, nei tuo, kad kiekvienas esame savo laimės kalvis. Jūs kantriai laukiate, kol upė atplukdys jūsų priešo lavoną, ir dažniausiai būtent taip ir nutinka. Nesate linkusi daužyti galva sienos, daryti tai, kas atrodo ne jūsų jėgoms ar siekti neįgyvendinamų svajonių. Puikiai gebate išlaukti tinkamos progos. Problema ta, kad ta proga ne visada ateina – būna, kad princas ant balto žirgo taip ir neatjoja, o paaukštinimo darbe niekas nepasiūlo. Tiesa, tai Jus mažai jaudina – jei neatėjo, vadinasi, – ne jūsų. Miegančioms gražuolėms labiausiai pasiseka, jei jas atranda ryžtingas ir veiklus žmogus. Tuomet susikuria tobulas duetas, nes šio tipo moterys moka prisiderinti prie kito. Tiesa, kyla rizika ištirpti kitame žmoguje, be jokio būtino reikalo aukojant save ir savo poreikius. Jei jaučiate, kad tai vyksta, įsižnybkite sau ir atsibuskite.

Jei „Miegančioji gražuolė“ yra Jūsų nekenčiamiausia pasaka, esate iš tų ryžtingųjų, kurios viską daro pačios ir negali pakęsti savo neveiklumo, priklausomybės nuo kitų žmonių ar aplinkybių. Leiskite pagaliau sau atsipalaiduoti. Juk pasroviui plaukiant ir sumaniai irkluojant, galima nuplaukti kur kas toliau nei iriantis prieš srovę.

Raudonkepuraitė

Širdyje esate tikra avantiūristė, net jei kuriate nekaltutės, naivios mergaitės įvaizdį. Jums patinka balansuoti ant ribos, provokuoti, išbandyti save. Jus masina nuotykiai, ekstremalūs potyriai ir blogi berniukai. Nesate linkusi racionaliai apsvarstyti visų „už“ ir „prieš“, dažniau vadovaujatės principu: „Kas bus, tas bus!“ Net ir suvokdama, kaip tai rizikinga, lendate gilyn į vilko gerklę, kol tampa per vėlu. Tokia drąsa ir avantiūrizmas, tiek kalbat apie profesinę veiklą, tiek apie santykius, iš pirmo žvilgsnio sužavi ir darbdavius, ir vyrus, bet ilgainiui ima varginti, nes jie nesijaučia saugūs. Išsiunti tokią Raudonkepuraitę su pyragėlių pintine pas senelę, o ji atsiduria vilko pilve. Todėl neverta stebėtis, kad po audringų sekso naktų, antroji pusė kažkur dingsta ir netrukus veda kitą. Raudonkepuraitės nesutvertos pastoviems santykiams, bet jei norite tokius sukurti ir išsaugoti, pabandykite patenkinti savo adrenalino poreikį kokiu nors ekstremaliu hobiu.

Jei „Raudonkepuraitė“ – Jūsų nemėgstamiausia pasaka, veikiausiai pykstate ant savęs, kad nesugebate pasiduoti spontaniškumui ir nuotykių troškuliui, glūdinčiam giliai viduje. Vis ieškote racionalių paaiškinimų, kodėl negalima mesti pabodusio darbo ar leistis į atostogų romaną. Išdrįskite pagaliau padaryti ką nors ekstremalaus – nušokite su parašiutu arba permiegokite su žaviu nepažįstamuoju. Bent jau tam, kad suprastumėte, ar šito Jums reikia.

Pelenė

Esate iš tų žmonių, kurie mano, kad viską reikia užsitarnauti – ir meilę, ir aukštą poziciją darbe. „Niekas iš dangaus nenukrenta“, „Talentas – tai 99 proc. darbo“, „Kiek įdėsi, tiek ir gausi“ – tokie yra Jūsų gyvenimo moto. Esate darbšti ir pasiaukojanti. Net tuomet, kai ant jūsų pečių krauna jums nepriklausančių pareigų naštą, esate pasirengusi ją kantriai nešti, nes slapta tikite, kad vieną dieną jums už tai bus atlyginta su kaupu. Ši strategija yra iš dalies teisinga, nes, norint ko nors pasiekti, reikia pasistengti. Tik nereikėtų nuvertinti Fėjos vaidmens. Jei ne ji, Pelenė veikiausiai iki mirties būtų vergavusi savo seserims ir pamotei. Gyvenime fėjų pasitaiko rečiau, tad nereikėtų pasikliauti tokiais atsitiktinumais kaip netyčia pamesta ir princo rasta kurpaitė. Neužtenka gerai dirbti, reikia dar mokėti savo darbus pristatyti. Stebuklingą lazdelę teks išsidrožti pačiai. Mostelėkit ja ir išdrįskit atkreipti į save dėmesį, jei nenorit amžiams likti tuo arkliu, ant kurio visi krauna nešulius, bet niekas nepastebi.

Jei „Pelenė“ yra nemėgstamiausia Jūsų pasaka, veikiausiai esate fėjomis netikinti Pelenė. Jūs kantriai nešate savo pareigų naštą, net nesitikėdama, kad už tai bus atlyginta. Jaučiatės nevertinama ir išnaudojama. Vienintelis būdas iš to išsivaduoti – išmokti pagaliau pasakyti „ne“. Pamotei, seserims, reikalavimui grįžti nustatytu laiku ir nepatogioms krištolinėms kurpaitėms.

Gražuolė ir pabaisa

Visus žavi Jūsų pareigingumas ir gebėjimas laikytis duoto žodžio. Už tai artimieji jus myli, kolegos pasitiki, partneriai gerbia. Veikiausiai esate ištikima žmona, pavyzdinga mama, gera dukra ir lojali darbuotoja. Tiesa, kartais pareigos jausmas nugali sveiką protą – laikotės taisyklių net ir tuomet, kai žmonės, kuriems pasižadėjote, pasirodo nesą to verti, arba praeitis neleidžia jums judėti į priekį – tarkim, prižiūrėdama savo tėvus, atsisakote asmeninio gyvenimo. Kitas puikus Jūsų bruožas – gebėjimas įžvelgti esmę ir gėrį. Jūs gebate net po storiausiu pabaisos kailiu pajusti plakančią jautrią širdį, ir būtent šis tikėjimas ir noras jį pateisinti verčia žmones tapti geresnius. Bėda ta, kad kartais užmigdote save iliuzijomis – yra pabaisų, kurie niekada nevirs princais, nors ir kaip jais tikėtumėte ir juos mylėtumėte. Išdrįskite pamatyti tikrąją situaciją, ir nepervertinkite savo vaidmens kitų žmonių gyvenime.

Jei „Gražuolė ir pabaisa“ yra Jūsų nemėgstamiausia pasaka, turbūt jaučiatės savo pareigingumo amžiams įkalinta su pabaisa – nekenčiamu vyru, nemėgstamu darbu ar tėvų kontrole. Turite tik dvi išeitis – arba įžvelgti pabaisos (susiklosčiusios situacijos) gerąsias puses, arba pripažinti, kad jūsų laimė svarbesnė už duotus pažadus, ir dingti iš urvo kuo greičiau.

Undinėlė
Tai visaapimančios aukos simbolis. Dėl meilės galite atsisakyti visko – savo interesų, prigimties, netgi balso. Ir net jei ši auka lieka neįvertinta, jūs vis tiek nesiliaujate mylėti, nes tokia ir turi būti meilė – džiaugtis mylimojo laime, ne jei tą laimę jam suteikia kita. Vieni sakys, kad toks atsidavimas yra aukščiausio dvasingumo išraiška, kiti tai vadins mazochizmu, bestuburiškumu, bet jums tai nesvarbu, nes aiškiai matote galutinį savo tikslą ir niekas jūsų nesustabdys. Esate iš tų, kurie tiki – tikslas pateisina priemones. Tik kartais, deja, nutinka taip, kad net ir paaukojus viską, tikslas lieka nepasiekiamas. Žmonės tokiais atvejais bando jūsų gailėtis, bet retas supranta, kad ne tikslas jums buvo svarbiausias, o galimybė aukotis ir kančios saldumas. Slapta tikite, kad tai jums suteiks šventosios aureolę ir nemirtingumą.

Jei „Undinėlė“ yra jūsų nemėgstamiausia pasaka, veikiausiai jaučiatės paaukojusi savo gražiąją uodegą ir balsą dėl visai to neverto tikslo – pavyzdžiui, atsisakėte savo interesų, karjeros, kūrybinių planų dėl šeimos, vaikų ar vyro, o jie jūsų aukos taip ir neįvertino. Visų pirma, išsižadėkite iliuzijų, kad jūsų auka svarbi dar kam nors, išskyrus jus pačią. Jei patinka nešioti šventosios aureolę, nešiokite į sveikatą, nelaukdama aplodismentų. Jei tai įgriso, pagaliau padarykite ką nors dėl savęs, o ne dėl kitų. Patikėkit, visiems nuo to tik palengvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis