Uošviai nuodija jūsų santuoką?

Bestselerių autorė, psichologė Susan Forward pataria, kokias bendravimo schemas naudoti, kad pakeistumėte jų elgesį, nesugadindami santykių su sutuoktiniu.

Susan Forward, Donna Frazier „Toksiški uošviai“

Kokių tik nebūna toksiškų uošvių. Štai – Kritikas, kuriam visada knieti pakomentuoti, ką darote ne taip, Valdingasis, bandantis reguliuoti jūsų gyvenimą, Įkyruolis, nuolat reikalaujantis jūsų laiko ir Chaoso Meistras, kurio nesibaigiančios problemos gula ant jūsų pečių. Jei kenčiate nuo panašaus ar kiek kitokio tipo uošvių elgesio, neigiamos emocijos galiausiai ima veikti ir jūsų santuoką.

Supratinga ir patarimų negailinti Susan Forward knyga „Toksiški uošviai“ padeda keliauti klastingais santykių su uošviais keliais. Autorė aiškina sudėtingus šeima tapusių žmonių santykių niuansus, parodo, kaip uošviai manipuliuoja savo vaikais, kad pasiektų ko nori, padeda įsivaizduoti savotišką trikampį, kuriame visi kovoja, norėdami užsitikrinti vieni kitų lojalumą ir paramą. Knygoje atpasakotos tikros gyvenimo situacijos iliustruoja autorės siūlomas efektyvias elgesio strategijas, kurios gal ir nepavers toksiškų uošvių svajonių uošviais, tačau padės nubrėžti ribas, išlaikyti savigarbą, jausti sutuoktinio palaikymą ir, svarbiausia, apsaugoti jūsų santuoką.

Susan Forward – visame pasaulyje garsi psichologė, dėstytoja, grupinių terapinių užsiėmimų vadovė ne viename Pietų Kalifornijos medicinos ir psichiatrijos centre. Lietuvių kalba yra išleista ir kita pasaulinės šlovės sulaukusi jos knyga „Toksiški tėvai“ (2014, „Vaga“).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis