Žymus prancūzų plaukų stilistas: jei norite turėti gražius plaukus, nedarykite šios klaidos

Charizmatiškajam plaukų stilistui Christophe'ui-Nicolas'ui Biot rūpintis savo šukuosenomis patiki tokios Prancūzijos žvaigždės kaip Isabelle Huppert bei Juliette Binoche. Tad kas gi galėtų geriau patarti, kaip įgyti gražius plaukus?

Miunchene, plaukų kosmetikos prekių ženklo „System Professional” renginyje sutiktas garsusis žvaigždžių stilistas Christophe'as-Nicolas'as Biot pasakoja apie savo karjerą ir su MOTERS skaitytojomis dalijasi savo patarimais.

Papasakokite apie save?

Esu prancūzas, plaukų stilistas. Plaukų priežiūros priemonių „Wella“ bei „System Professional” ambasadorius. Karjerą pradėjau būdamas 13-os metų, o pirmąjį saloną atidariau jau 18-os. Iki 25-erių jau buvau dirbęs keturiuose skirtinguose salonuose. Į Paryžių atvykau prieš 15 metų. Praeityje vadovavau didelei prancūzų plaukų priežiūros produktų grupei, vėliau Paryžiuje atidariau savo vardo saloną „Maison de Coiffure Christophe Nicolas Biot“. Didžiuojuosi sukūręs „Le Bar à Chignons“ metodą, kai šukuosena padaroma per 10-20 minučių. Tai dabar labai populiaru Paryžiuje. Vėliau sukūriau ir „Le Bar des Coloristes“ metodą – greitą plaukų dažymą.

Christophe-Nicolas Biot
Christophe-Nicolas Biot
Organizatorių nuotr.

Koks Jūsų didžiausias karjeros pasiekimas?

Net nežinau. Manau, kad yra ne vienas, bet geriausius momentus patyriau ant scenos (Ch.-N. Biot veda mokymus kirpėjams, – aut. past.). Ant scenos tampu personažu, lyg būčiau aktorius ir tai yra tiesiog nuostabu.

Turite ne vieną žymią klientę. Turite mylimiausią?

Mano klienčių sąrašas ilgas: aktorė ir modelis Emmanuelle Seigner (Roman’o Polanski’io žmona), žymi aktorė Isabelle Huppert, džiazo daininkė Melody Gardot, modelis bei aktorė Laetitia Casta, aktorė Juliette Binoche... Negaliu išskirti vienos mylimiausios. Tačiau su kiekviena moterimi, kliente, gimsta ryšys – nesvarbu, žymi ji, ar ne.

O ar žymi klientė skiriasi nuo paprastos?

Ne, nėra jokio skirtumo. Visų moterų tikslas tas pats – turėti gražius plaukus, gražią odą, atrodyti stilingai. Ir nesvarbu, ar klientė žymi, ar ne, mūsų santykiai yra natūralūs.

„Tai, kas yra naudinga odai, dažniausiai būna naudinga ir plaukams.“

Ar skiriasi klienčių norai dabar ir prieš penkerius, dešimt metų?

Jie nuolat keičiasi. Tai priklauso nuo vyraujančios mados, nuo gyvenimo būdo. Pastebėjau, kad dabar svarbiau tapo ne gera šukuosena, bet kokybiškas kirpimas. Be to, moterų gyvenimo tempas daug spartesnis, nei buvo anksčiau, todėl jos, atėjusios pas plaukų stilistą, rezultatų nori čia ir dabar.

Prieš dešimt metų galėjome tartis su kliente, kad atliksime šešias-aštuonias plaukų procedūras ir tada bus galima tikėtis gero rezultato – gražesnių, sveikesnių plaukų. Dabar klientės nenori laukti, atėjusios į saloną jos tikisi išeiti jau su gražesniais plaukais.

Galite išskirti vieną dabar madingiausią kirpimą?

Sunku išskirti tik vieną, yra keletas. Bet galiu pasakyti, kad prieš trejus, ketverius metus įvyko ryškus lūžis ir į madą grįžo praeityje buvę populiarūs banguoti plaukai. Po dešimtmetį trukusio itin tiesių plaukų bumo, moterys ir vėl nori plaukų, kurie laisvai juda. Tai tarpinis variantas tarp visiškai tiesių ir garbanotų plaukų – nerūpestingai krentančios bangos.

Kokios yra didžiausios plaukų priežiūros klaidos, kurias daro moterys?

Geriausias patarimas kokį galėčiau duoti – visada, visada drėkinti plaukus. Tai yra labai svarbu. Kad ir kur bebūtumėte, raskite būdą palaikyti plaukų drėgmę.

Gamintojo nuotr.

Tai galioja ir odos priežiūrai. Iš tiesų, tai, kas yra naudinga odai, dažniausiai naudinga ir plaukams.

Didžiausia klaida – apkrauti plaukus naudojant per daug jų priežiūros priemonių. Reikia atrinkti tik tas, kurių tikrai reikia ir leisti plaukams kvėpuoti. Tuo man patinka „System Professional“ produktai – kiekviena priemonė apjungia kelių produktų gerąsias savybes, todėl tam, kad turėtumėte gražius plaukus, neprivalote prisipirkti daugybės produktų.

Gamintojo nuotr.

Ar norint turėti gražius plaukus užtenka tiesiog naudoti geras plaukų priežiūros priemones?

Esu tikras guru, kai kalbama apie sveiką gyvenimo būdą. Žinoma, svarbu naudoti kokybiškas plaukų priežiūros priemones, bet tai, kas viduje taip pat yra labai svarbu. Reikia gyventi harmoningai: sveikai maitintis, gerti daug vandens, odą saugoti nuo saulės, būti dvasingam... Ir tai, kartu su tinkama plaukų priežiūra, garantuos jums gražius plaukus!

Visos gražių plaukų paslaptys – rugsėjo mėnesio MOTERS žurnale.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis