4 faktai iš prancūzų rašytojo Alexandre‘o Dumas gyvenimo: palaidūnas, gurmanas ir aiškiaregis

1802 metų liepos 24 d. gimė skaitomiausias pasaulyje prancūzų rašytojas Alexandre‘as Dumas. Per savo audringą gyvenimą A. Dumas spėjo parašyti ir išleisti daugiau nei 500 tomų įvairių žanrų kūrinių.

Vien tik rašytojo memuarai sudaro 22 tomus. Atrinkome keturis autoriaus, parašiusio šimtus romanų, kurie tapo pasaulio kultūrinio paveldo dalimi, gyvenimo faktus.

Baisus išlaidūnas

Šlovė A. Dumas aplankė gana anksti. Jo pjesės, straipsniai, romanai greitai užkariavo auditoriją. Kartu su sėkme autorių užplūdo ir dideli pinigai. Vis dėlto nepaisant apsukrumo, pinigų ilgai išlaikyti jis nesugebėdavo. Jis mėgo gyventi plačiai. Iki gyvenimo pabaigos jis iššvaistė savo pasakiškus turtus, kuriuos susikrovė iš knygų, ir tapo kone skurdžiumi.

Vida Press

Nepasotinamas meilužis

Apie A. Dumas temperamentą Paryžiuje buvo pasakojamos legendos. Tikslaus rašytojo meilužių skaičiaus nepavyko nustatyti net patiems kruopščiausiems biografams. Vienų duomenimis, jis turėjo 350 meilužių, kitų – daugiau nei 500. Pats rašytojas taip komentavo savo meilės nuotykius: „Kalbama apie mano „afrikietiškas aistras“, bet daug meilužių aš turiu tik iš filantropinių paskatų: jei turėčiau tik vieną meilužę, ji mirtų jau po savaitės!“ Nenuostabu, kad tikslaus savo nesantuokinių vaikų skaičiaus nežinojo net pats A. Dumas.

Apsirijėlis ir kulinaras

A. Dumas ne šiaip mėgo skaniai pavalgyti, jis šlovino maistą kaip kultą. Šiais laikais jam būtų diagnozuota priklausomybė nuo maisto. Beje, ši priklausomybė turėjo ir teigiamą pusę: A. Dumas puikiai gamino ir parašė vieną garsiausių kulinarinių knygų pasaulyje. Jis visą gyvenimą kolekcionavo receptus. Būdamas Kaukaze jis paragavo šašlykų ir jo dėka apie šį patiekalą sužinojo visa Prancūzija.

Vida Press

Mistikas ir aiškiaregys

Be moterų ir maisto A. Dumas domino spiritizmo seansai ir mistika. Įdomu tai, kad jis ir pats išpranašavo kai kuriuos dalykus. 1858 m. lapkritį A. Dumas parašė, kad Rusijoje įvyks revoliucija, Lenkija ir Suomija atsiskirs, o iš emigracijos sugrįš genialus tremtinys, kuris įkurs federacinę respubliką. Taip pat A. Dumas praktiškai išpranašavo savo mirtį romane „Grafas Montekristas“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis