Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Štai tuomet ir gaminu šias puikias salotas, kurias galima tiekti tiek pietums, tiek vakarienei. Gamyba tikrai trumpa, rezultatas garantuotai geras, o skonis… kaip visada – skonio reikalas. Man patinka saldžiai/sūriai/aštriai, keli ragautojai prašė druskos, ją be vargo galima užmalti ant šiltų salotų. Arba išspausti kelis taškelius majonezo (kaip nuotraukoje). Bet būtinai pirmiausiai pabandykite be šių priedų.

2 porcijoms reikia pasiruošti:

0,5 vištos krūtinėlės (galima keisti kalakutiena)
2 saujas (apie 100g) šviežios sultenės
1 ilgavaisį agurką
100 g fetos tipo sūrio
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. ciberžolės
0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
0,5 a.š. harisos (ar žiupsnelį maltos aitriosios paprikos)
100 ml sezamų aliejaus
0,5 apelsino sulčių
0,5 citrinos sulčių

Vištienos filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultenę nuplaunu koštuve ir palieku nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustau agurką. Įkaitinu keptuvę su sezamų aliejumi ir suberiu paukštienos gabaliukus. Vis pamaišau mentele, tuo pat metu po pusę paruoštų daržovių sudėlioju į porcijines lėkštes. Sutrupinu fetą ir taipogi suberiu į lėkštes ant daržovių.

Vištienai pabalus (po 8-10 min. nuo kepimo pradžios), suberiu čiobrelius ir harisą, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo metu išspaudžiu apelsino ir citrinos sultis.

Į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilu sultis ir lukteliu, kol viskas pradeda kunkuliuoti, tuomet beriu ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišau, palaukiu, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilu ant paruoštų salotų.

Feta aptirpsta, daržovės prisigeria padažo ir aromatų. Tereikia greitai sėsti prie stalo.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis