Mados namai „Burberry“ savo gerbėjus pamalonins aukštosios mados apsiaustų paroda

Vasario mėnesį vykusioje Londono mados savaitėje matyti „Burberry“ apsiaustai surinkti į parodą, kuri leis mados namų klientams iš arti pamatyti pagal užsakymą siūtus, aukštosios mados standartus atitinkančius kūrinius.

Burberry mados namai pradėjo pasaulinę parodą „The Cape Reimagined“ (liet. „Apsiaustas iš naujo“) – tai nauja, unikali „Burberry“ mados namų paroda, kurios ašimi tapo aukštosios mados lygio apsiaustai. Paroda keliauja po pasaulio didmiesčius ir yra demonstruojama pagrindiniuose „Burberry“ salonuose. Kiekvienam miestui atrinktų apsiaustų sąstatas vis kitoks, tad dukart pamatyti tą pačią parodą – neįmanoma.

Asmeninis archyvas

Asmeninis archyvas

Kiekvienas apsiaustas buvo siuvamas rankomis, jiems taikyti neįprastos konstrukcijos ir puošybos elementai, „pasiskolinti“ iš „Burberry“ mados namų archyvo. Apsiaustai gimė mados namų Londono ateljė, kiekvienas jų turi išskirtinius vardus. Gaminius galima gauti tik specialaus užsakymo būdu.

Asmeninis archyvas

Šią keliaujančią parodą sudaro atrinkti, limituotos gamybos apsiaustai, pirmą kartą parodyti vasario mėnesį, „Burberry“ šou metu. Londono mados savaitės metu pristatytos kolekcijos centriniu įkvėpimo šaltiniu tapo britų menininko Henry Moore'o darbai ir asmeninis stilius. Menininko įtaką buvo galima pastebėti žvelgiant į formas, tekstūras ir rankų darbo detales, taip pat ryškius raštus, kurie atkartoja archyvinius Henry Moore'o darbus, saugomus menininko vardo fonde.

Kolekcijoje buvo daug eksperimentuojama su skulptūriškumu ir siluetais, medžiaga ir procesu, stipriomis proporcijomis ir patvariais audiniais.

Asmeninis archyvas

Asmeninis archyvas

Paroda dar vasario mėnesį debiutavo Londono „Makers House“ erdvėse ir tapo „Henry Moore: Inspiration and Process“ pristatymo dalimi. Po to ji keliavo į Seulą, Milaną ir Niujorką, o artimiausiu metu bus rodoma Los Andžele, Šanchajuje, Dubajuje.

Mados namų kolekcijos pristatymo akimirkos – fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis