Madingiausias sezono aksesuaras – lyg iš dailės mokytojos papuošalų dėžutės

Šį pavasarį madingi papuošalai, kurie palieka įspūdį. Dideli akmenys, kabantys ant ne mažiau įspūdingų grandinėlių, eklektiškas medžiagų mišinys, bižuterija... Net minimalistiniai papuošalai yra masyvūs ir matomi. Viena ryškiausių tendencijų – meniški auskarai, iš pažiūros labiau tinkantys ekscentriškai dailės mokytojai, nei moderniai miesto moteriai.

Ryškūs, meniški auskarai – anokia naujiena. Jie buvo madingi ir praėjusį sezoną. Tiesą, šį pavasarį auskarai – dar ryškesni, dar masyvesni. Dizaineriai siūlo atsisakyti minimalistinių papuošalų motyvų ir rinktis auskarus, kurie labiau primena meno kūrinį, nei aksesuarą. Madingiausi: meniški, futuristiniai, pagaminti iš netikėtų medžiagų. Kai kurie mados namai („Sportmax”, „Alexander McQueen”) netgi siūlo auskarų nederinti tarpusavyje, juos segėti skirtingus – lyg papuošalus būtumėte rinkusis tamsoje. Žingsnis dar toliau – apskritai segėti tik vieną auskarą, kaip kad matėme „Marni” bei „J. W. Anderson” kolekcijose.

Taigi, jei šį sezoną planuojate įsigyti auskarus, tegu jie būna ryškūs ir išskirtiniai. O tai, kaip juos derinsite, priklausys nuo jūsų noro rizikuoti. Minimalistės meniškus auskarus pasirinks pagrindiniu įvaizdžio elementu, na, o maksimalistės... Jos kurs ryškų ir individualų stilių. Būtent tokį šį sezoną ir akcentuoja dizaineriai.

1. Auskarai kaip pagrindinis įvaizdžio akcentas

Nuo šio sezono auskarų sunku atitraukti akis – jie dideli, ryškūs ir meniški. Dizaineriai įkvėpimo ieškojo grafikos darbuose, futuristinio meno objektuose ir skirtingų medžiagų naudojimo technikose. Rezultatas: nuo elegantiškų formų (kaip „Proenza Schouler”) iki ekstravagantiškų gėlynų (kaip „Kenzo” ir „Delpozo”). Kuo keisčiau, tuo geriau!

„Proenza Schouler”
„Proenza Schouler”
Vida Press

„Kenzo”
„Kenzo”
Vida Press

„Giorgio Armani”, „Altuzzara”
„Giorgio Armani”, „Altuzzara”
Vida Press

2. Ant kiekvienos ausies – po kitokį

Ilgi ir išskirtiniai auskarai madingi jau ne vieną sezoną, naujas yra tik jų segėjimo būdas – kiekvienoje ausyje po skirtingą auskarą. Atrodo, asimetrijos tendencija persikėlė ir į aksesuarų madą: dizaineriai žaidė su auskarų ilgiais („Marni”, „Alexander McQueen”), formomis arba visiškai juos dekonstravo („Prabal Gurung”, „J. W. Anderson”).

„Marni”
„Marni”
Vida Press

„JW Anderson”
„JW Anderson”
Vida Press

„Sportmax”, „Alexander McQueen”
„Sportmax”, „Alexander McQueen”
Vida Press

3. Kai ir vieno auskaro – per akis

Kartais auskarai būna tokie įspūdingi, kad, atrodo, ir vieno būtų gana. Šia filosofija pasinaudojo tokie mados namai kaip „Tibi”, „Mary Katrantzou”, „J. W. Anderson” ir „Rodarte” – jų kolekcijų pristatymo metu podiumu žygiavo modeliai, segėdami tik po vieną auskarą. Auskaro stilius – išmonės reikalas. Tai gali būti tiek petį siekiantis, tiek aplink kaklą apsivejantis papuošalas.

„Tibi”
„Tibi”
Vida Press

„Mary Katrantzou”
„Mary Katrantzou”
Vida Press

„J. W. Anderson”, „Rodarte”
„J. W. Anderson”, „Rodarte”
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis