Trinta grybų sriuba

Sriuba, kuri labiausiai atspindi rudenį. Ir, žinoma, jei jūs ką tik parėjote iš miško su pilnu krepšiu grybų, patiekalui rinkitės šias gėrybes.

Reikės:


0,25 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų,

4 šaukštų sviesto,

100 g pievagrybių,

2 šaukštų kvietinių miltų,

6 stiklinių vištienos sultinio,

2 šakelių šviežių petražolių,

2 šakelių žalių salierų,

2 kiaušinių trynių,

1 stiklinės grietinėlės.


Kaip gaminti


* Svogūnus apkepkite puode su sviestu, sudėkite susmulkintus grybus ir 5 minutes pakepinkite. Nenuėmę puodo nuo ugnies suberkite miltus, šiek tiek pakepkite, užpilkite sultinį ir užvirkite. Tada sudėkite salierų ir petražolių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite dar 45 minutes.

* Petražoles ir salierus išimkite, sultinį nupilkite, grybus ir svogūnus pertrinkite per sietelį ir vėl supilkite į sultinį.

* Suplakite kiaušinių trynius su grietinėle ir maža srovele maišydami supilkite į karštą sriubą. Pastatykite puodą ant ugnies ir pašildykite, bet neužvirkite. Pagal skonį įberkite druskos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis