Karalienės Elizabeth II meniu – ne toks gurmaniškas, kaip būtų galima pamanyti

Nors žiūrint iš šalies gali pasirodyti, kad karalienės Elizabeth II meniu turėtų sudaryti tik gurmaniški patiekalai, tai ne visada yra tiesa. Buvęs karališkasis šefas atskleidžia, kad karalienės vyras, princas Philip'as daug labiau vertina vadinamąją aukštąją virtuvę nei jos didenybė.

Portalas „independent.co.uk“ atskleidė viską, ką karalienė valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei. Kaip teigiama, du kartus per savaitę vyriausiasis rūmų šefas karalienei pristato į odinius viršelius įrištą meniu knygą su patiekalų pasiūlymais. Tuomet jos didenybė juos vertina, prie jai tinkančių variantų pridėdama varnelę ir išbraukdama tuos, kurių norėtų atsisakyti. Prioritetas dažniausiai teikiamas patiekalams, į kurių sudėtį įeina produktai, atkeliavę iš kurio nors karalienės ūkio. Taip pat, ji labai mėgsta patiekalus, į kuriuos įeina šokoladas.


Kaip karalienė išlaiko liekną figūrą? Kaip teigia buvęs asmeninis karalienės Elizabeth II bei princesės Dianos šefas, Darren'as McGrady, kai valgo viena, ji renkasi sveiką ir nekaloringą maistą. Ant vakarienei paruošto jos didenybės stalo nerasite tokių krakmolingų produktų kaip bulvės, ryžiai bei makaronai. Svarbiausi maistui keliami kriterijai: sezoniškumas ir paprastumas.


Karalienė Elizabeth II ir princas Philipe'as
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipe'as
Vida Press


Karališkieji pusryčiai – paprasti ir tradiciniai


Karalienės diena prasideda nuo „Earl Grey“ arbatos, geriamos iš porceliano puodelio ir kelių tradicinių angliškų sausainių. Tik po šio rytinio ritualo, apie 9-ą valandą, ji būna pasiruošusi pusryčiauti.

Pusryčiams karalienė itin mėgsta valgyti dribsnius (vieni jos mėgstamiausių – „Kellogg's”) su vaisiais ir makadamijos riešutais. Tiesa, kartais vietoj dribsių ji renkasi džemu apteptą skrebutį arba virtą kiaušinį rudu lukštu. Itin karalienės mėgstamas pusryčių patiekalas – plakta kiaušinienė – yra patiekiamas su rūkyta lašiša ir apibarstytas brangiojo delikateso, triufelio, pudra. Tiesa, Elizabeth II šiuo prabangiu patiekalu mėgaujasi tik ypatingomis progomis, pavyzdžiui, Kalėdų rytą.


Pietūs skirti sveikam maistui, popietės arbatėlė – mėgstamam desertui


Kasdienis karalienės Elizabeth II ritualas – prieš pietus pasimėgauti taurė jos mėgstamo gėrimo, kurį sudaro viena dalis džino ir dvi dalys saldaus vyno pagrindu pagaminto aperityvo „Dubonet“. Beje, pastarasis alkoholinis gėrimas buvo labai mėgstamas ir karalienės motinos. Elizabeth II savo mėgstamą kokteilį geria su dvejais kubeliais ledo ir citrinos griežinėliu.


Kaip teigia portalas „telegraph.co.uk“, dažniausiai karališkieji pietūs patiekiami 13-ą valandą. Tai būna lengvas, nekaloringas patiekalas, sudarytas iš ant griliaus keptos žuvies (karalienė itin mėgsta jūrų liežuvį) ar vištienos ir daržovių (pavyzdžiui: špinatų bei cukinijų).


Po pietų – popietės arbatėlės metas. Ši dienos dalis karalienei yra labai miela, todėl, kad ir kokia užsiėmusi bebūtų, ji stengiasi popietės arbatėlės nepraleisti. Šalia arbatos yra patiekiami nedideli sumuštinukai su agurkais, lašiša, kiaušiniais ir majonezu arba kumpiu ir garstyčiomis. Taip pat – įvairūs pyragėliai, sausainiai ir karalienės itin mėgstamas tradicinis angliškas desertas – mažyčiai saldūs sumuštinukai, aptepti aviečių uogiene.


Po vakarienės – šokoladas ir šampanas


Vakarienei karalienė Elizabeth II dažniausiai renkasi jautieną, elnieną, fazano patiekalus arba keptą lašišą. Kaip visada, produktai atkeliauja iš jos ūkių. Prie raudonos mėsos patiekalų ruošiamas grybų, grietinėlės ir viskio padažas. Desertui dažniausiai valgomi švieži vaisiai (karalienė renkasi tik sezoninius vaisius ir daržoves, jei žiemą jai būtų patiektos braškės, greičiausiai monarchė jų atsisakytų) arba įvairios šokoladinių desertų variacijos, pavyzdžiui: šokoladininio biskvito tortas arba šokolado putėsiai.


Dienos pabaigoje karalienė pasimėgauja kokybiško šampano taure.


Karalienė Elizabeth II ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Karalienė Elizabeth II ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis