Trapi kaip porcelianas: kaip prižiūrėti jautrią ir raustančią odą. Laimėtojai

Sotus alkano neatjaus – sako liaudies patarlė. Taip ne visos moterys supras, kaip jaučiasi jautrios odos savininkės, kurių veidas kaip mimoza reaguoja į stresą, maistą, temperatūros skirtumus ir kitus išorinius dirgiklius. Staigus raudonis, kurio nepaslėpsi po jokiu pudros sluoksniu, dažnai įstumia į nepatogias situacijas.

„Gal sergi? Tavo veidai tiesiog dega“,- bando užjausti kolega, darydamas meškos paslaugą, nes atsisuka ir kiti. „Ne, tokia mano oda“,- bandai pasiteisinti, o iš tiesų norisi skradžiai žemę prasmegti. Nes veidai ima degti ne tik parėjus iš šalto oro, bet ir vos susinervinus, o streso darbe per akis.

Tačiau papildomas stresas čia tikrai nepadės. Verčiau pasikartokime jautrios ir raustančios odos priežiūros taisykles.

Faktas vienas, kurį patvirtina visi dermatologai – su tokia oda reikia elgtis kaip su porcelianu. Rausti linkusi oda yra daug švelnesnė, dirglesnė, jautresnė. Reiktų atsisakyti tokių procedūrų kaip odos šveitimai, ir visiškai pamiršti pasitrynimus su kava, druska, cukrumi ar specialiomis priemonėmis. Kaukės tiktų drėkinančios ir vėsinančios, bet tik ne tada, kai oda yra ypač sudirgusi.

Veidą geriau švelniai prausti, o ne valyti su tamponu, vanduo turi būti gaivus, ne per karštas. Turint tokią odą nerekomenduojama karšta pirtis. Aktyviai raustančių vietų jokiu būdu negalima masažuoti, kad tose vietose neaktyvintume kraujotakos. Nusausinti veidą reiktų švelniai priglaudžiant rankšluosčiu, o ne trinant.

Turinčios jautrią raustančią odą moterys turėtų atidžiau rinktis maistą. Patariama vengti šokolado ir kitų saldumynų, aštrių, marinuotų, perdirbtų patiekalų, kavos, alkoholio, kadangi visa tai neigiamai veikia jūsų odą.

Dermatologai pataria vartoti vitamino C ir P papildus, kurie stiprina imuninę sistemą ir kraujagyslių sieneles.

Kremas turėtų būti gaivus ir vėsinantis, nes raudonuojanti oda paprastai suteikia karščio pojūtį. Reiktų nesirinkti labai riebių kremų, netepti storo sluoksnio, netepti labai stipriai mechaniškai ir neplekšnoti. Jei ant veido matosi ryškūs išsiplėtę kapiliarai, reikėtų rinktis tokią kosmetiką, kurios sudėtyje būtų vitamino E. Ypač svarbus šis vitaminas žiemos metu, kada oras atšąla. Jeigu tenka ilgiau pabūti lauke, nepamirškite specialių apsauginių kremų.

Jautriai su išsiplėtusiais kapiliarais odai rekomenduojamas PHARMACERIS Intensyvus maitinamasis veido kremas Nutri-Capilaril, kurio sudėtyje esantis diosminas, Vitaminas E ir taukmedžio sviestas užtikrina intensyvų odos maitinimą ir skatina odos atsinaujinimą, mažina sausumą, pleiskanojimą ir šiurkštumą.

Kremo sudėtyje yra 4 proc. natūralių odos lipidų, įskaitant taukmedžio sviestą ir specialias lanolino daleles, kurie stiprina natūralų odos apsauginį barjerą, neleidžia per daug netekti drėgmės. Mikronizuotas diosminas stiprina kapiliarus, jie tampa elastingesni ir atsparesni aplinkos dirgikliams. Kremas veiksmingai sumažina esamą paraudimą ir neleidžia atsirasti naujiems eritemos požymiams.

Kremo sudėtyje esantis vitaminas E paskatina natūralų ląstelių atsinaujinimo procesą, dėl to oda tampa glotnesnė ir elastingesnė. Kremas pasižymi raminamuoju poveikiu, oda tampa mažiau linkusi į dirglumą. Jis greitai susigeria, jį lengva užtepti ir galima naudoti kaip makiažo pagrindą.

Kremą patariama naudoti ryte ir vakare, prieš tai odą nuvalius su Pharmaceris N valikliu.

Kremo veiksmingumas patvirtintas dermatologiniais tyrimais - 79 proc. oda tampa stangresnė ir elastingesnė, kremas 90 proc. ramina ir malšina dirginimą.

***

Užpildykite anketą ir laimėkte PHARMACERIS Intensyvų maitinamąjį veido kremą Nutri-Capilaril:

Laimėtojai

Rita Tamašauskienė

Dalia Monkeliūnaitė

Lina Didžiokaitė

Prizai bus išsiųsti Jums į namus.

Užsakymo nr.: PT_73397016

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis