Alergiška oda – ne nuosprendis, kaip pagelbėti sudirgusiai odai. Laimėtojai

Mokslininkai šiandien jau suka galvas, ar alergija yra liga, ar gyvenimo būdo pasekmė. Mat su ja susidūrusiųjų labai daug... Alerginės ligos kamuoja iki 20 proc. žmonių, o alerginę reakciją bent vieną kartą patyrė 40 proc. Taigi teoriškai nėra šeimos, kurią ši liga aplenkė.

Kaip „neprisivalgyti" alergenų

Kuo labiau keičiasi mūsų mityba, tuo dažniau pasitaiko maisto netoleravimo reakcijų. Jos būna pačios įvairiausios, bet dažniau pasireiškia netikroji alergija (dar vadinama pseudoalergija). Paprastai maisto netoleravimą „pajunta" oda - ją beria, niežti, jaučiamas sudirginimas, atsiranda dilgėlinės požymių, netgi tinimų. Kartais skauda pilvą, kamuoja viduriavimas, net vėmimas. Jei alergenų gauname nuolat, tampame alergiški vis kitiems maisto produktams, vis daugiau jų netinka, o įsivažiavusį traukinį sunku sustabdyti. Vertėtų žinoti, kad ne visada alergija pasireiškia greitai - kartais ji išlenda po paros ar dviejų - tai priklauso nuo individualių organizmo savybių.

Žiūrėk, ką dedi į vaisių ir daržovių krepšį. Atėjus žiemai nebeturime namie augintų uogų, vaisių ar daržovių, o vitaminų, mineralų stengiamės gauti pakankamai, tad perkame gėrybes, atvežtas iš šiltesnių kraštų. Alergines reakcijas dažniausiai sukelia citrusiniai vaisiai (jų sultys, uogienės), raudonos uogos ir daržovės (žemuogės, avietės, braškės, pomidorai ir iš jų gaminami padažai), persimonai, kiviai, paprikos, salierai. Egzotinės gėrybės, kad nepūtų, negestų, dažnai būna apdorotos cheminėmis medžiagomis, kurios dar labiau provokuoja netoleravimą.

Riešutams ir žuvims alergija išlieka visą gyvenimą. Žuvų (ypač menkių, lašišų) baltymai - labai stiprūs alergenai, nesuyrantys apdorojant termiškai. Ir net žuvų kvapas, juo labiau prisilietimas prie jos gali dirginti, sukelti slogą, čiaudulį, dusulį, bėrimus. Jūrų gėrybės - moliuskai, austrės, krabai, ikrai - taip pat provokuoja alergiją, tad ir jų nereikėtų valgyti.

Kartais būna kaltos šventės... Kai per šventes prisivalgome nekasdienio maisto (pelėsinio ar įvairių rūšių fermentinio sūrio, alyvuogių, šokolado ir įvairių saldumynų), dar išgeriame šampano taurę, prasideda alerginiai negalavimai. Nors, atrodytų, šiuos skanumynus ragaujame toli gražu ne pirmą kartą, bet sunegaluojame dėl didesnio jų kiekio.

Įdėmiau pažvelk į kosmetikos lentyną

Viena dažniausių alergijos formų, nuo kurios mes kenčiame, - kosmetikos priemonių, tiksliau, jose esančių konservantų sukeltas kontaktinis dermatitas. Turint tam polinkį reikia rinktis kokybiškas tiek kasdienes higienos ir kosmetikos priemones - ne tik kremus, bet ir dantų pastą, burnos skalavimo skystį, kvepalus, tiek rečiau naudojamas - plaukų dažus, nagų laką. Jei esate alergiška žiedadulkėms, nenaudokite kaukių ar kitų priemonių su medumi, nedarykite su juo jokių grožio procedūrų.

Jei darbe odą išberia, ji parausta, tampa skausminga, o savaitgalį tarsi atsigauna, alergenų reikia ieškoti aplinkoje. Beje, atšalę orai dar labiau sustiprina šį negalavimą. Įstaigose dabar daugybė kompiuterių, paklota sintetinė kiliminė danga, sandarūs plastikiniai langai, o vėdinimas gana prastas, tad susidaro tam tikrų alergenų koncentracija, dėl ko ir atsiranda šių nemalonių pojūčių.

Kaip sau pagelbėti

Vietoj kremų naudokite vadinamuosius emolientus, pvz., PHARMACERIS, - tai drėkinamieji tepalai, kuriuose mažai cheminių dirgiklių. Alergiška oda linkusi sausėti, šerpetoti, o jie sukuria apsauginį riebalų sluoksnį. Prieš svarbesnius renginius, šventes pasikliaukite tik patikima kosmetika.

Viena iš jums reikalingų priemonių – drėkinamasis fiziologinis valomasis gelis veido ir akių odai valyti PHYSIOPURIC-GEL.

Jis skirtas kasdieniniam ypač jautrios, sausos ir alergiškos, į sudirgimus linkusios odos valymui. Pritaikytas odos, netoleruojančios muilo, labai dirglios arba atsigaunančios po dermatologinio gydymo, poreikiams. Gali pakeisti tradicinį muilą. Tinka bet kokio amžiaus odai.

Gelis švelniai pašalina odos nešvarumus ir makiažą, nesukeldamas pavojaus natūraliam apsauginiam odos barjerui. Ramina odą ir malšina dirginimą, apsaugo nuo išsausėjimo.

Tai dvejopo veikimo priemonė, kurią galima naudoti su arba be vandens. Nuvalykite veidą geliu, jo išspaudę ant delno arba ant vatos gabalėlio. Nuplaukite vandeniu arba visą likutį nuvalykite švariu vatos gabalėliu. Venkite bet kokio gelio kontakto su akių jungine. Po to užtepkite tinkamą Pharmaceris A kremą. Naudokite odai prižiūrėti kasdien, kaskart prausdami veidą.

Veiksmingumas patvirtintas klinikiniais ir dermatologiniais alergiškos ir jautrios odos tyrimais.

- 91 proc. drėkina

- 87 proc. atgaivina

Veikliosios medžiagos:

- Mangų vaškas – stiprus drėkiklis, prasiskverbiantis į giliuosius odos sluoksnius ir atkuriantis lipidus. Jis apsaugo epidermį ir skatina atsinaujinimą.

- Glucam® drėkiklis stipriai sulaiko drėgmę ir ilgai palaiko optimalų jos lygį epidermyje. Glotnina odą ir atkuria prarastą stangrumą ir elastingumą.

- Alantoinas pasižymi raminamuoju poveikiu; suteikia palengvėjimą ir skatina epidermio atsinaujinimą.

- D-pantenolis pasižymi švelninamuoju ir raminamuoju poveikiu, mažina odos polinkį į per didelio jautrumo reakcijas.

KONKURSAS

Užpildykite anketą ir laimėkite gelį PHYSIOPURIC-GEL. Išrinksime tris nugalėtojus, kuriems priemonės bus išsiųstos į namus.

Laimėtojai

Adelė Noreikienė

Gitana Šamelienė

Ieva Mosiejūtė-Kiudulienė

Prizai bus išsiųsti paštu.

Užsakymo nr.: PT_73216214

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis