Jautriai, sausai ir senstančiai odai išsigelbėjimas - „jaunystės vitaminas“. LAIMĖTOJAI

Kam teko patirti, ką reiškia nuolat raustanti, šerpetojanti ir į kiekvieną aplinkos pokytį reaguojanti oda, tas žino, kiek vargo sukelia jos priežiūra. Išbandyta daugybė kremų ir kitos kosmetikos, o tinkamas rastas vos vienas kitas produktas.

Jautri oda - tai ne odos tipas, o terminas, nurodantis padidintą odos reakciją vidiniams ir išoriniams dirgikliams. Tie dirgikliai gali būti labai įvairūs – sausas ar šaltas oras, buitinė chemija, prausikliai, šampūnai, kosmetika.

Jautresnė gali būti bet kokio tipo oda – ir riebi, ir sausa, o jos reakcija į dirgiklius – labai individuali. Kartais odos reakcija gali būti tokia stipri, kad tik pasitepus kremu jaučiamas stiprus deginimo jausmas ir net skubiai nuvalius odą tikrą laiką ji išlieka sausa, pleiskanota ir paraudusi.

Reakcija į kosmetiką gali būti ir alerginio tipo, kada alergiją sukelia kvapiosios medžiagos, dažikliai, eterinių aliejų komponentai. Todėl turint jautrią odą reikia ypatingai atidžiai rinktis kosmetiką ir nerizikuoti perkant ją prekybos centruose, o verčiau rinktis patikimas ir patikrintas priemones vaistinėse.

Sudirgti ypač linkusi sausa oda, nes yra sutrikęs jos apsauginis barjeras. Ji tokia kaprizinga, kad akimirksniu reaguoja net į temperatūros svyravimus. Jos būklei įtakos turi paveldimumas, amžius, stresas, menstruacinis ciklas, ligos, metų laikai.

Tinkamai prižiūrima sausa oda nebūtinai turi būti jautri, jeigu problemos dėl apsauginio barjero nepasiekia kritinio taško. Tačiau jeigu pasiekia, tuomet oda rausta, pleiskanoja, gali imti neigiamai reaguoti net į tą kosmetiką, kurią visai gerai toleravo.

Kas gi atsitinka? Odos ląstelės, pavargusios nuo alinančios kovos už egzistavimą, „liesėja“, jų sukibimas mažėja, tarpai tarp jų padidėja ir įtrūksta. Rezultatas - oda praranda drėgmę, elastingumą, atsiranda raukšlės. Kadangi susilpnėja apsauginis barjeras, oda tampa laisvųjų radikalų „atakos“ objektu. Šis procesas gali baigtis netgi odos liga.

Turintiems jautrią sausą odą patariama nesinaudoti valančiomis priemonėmis su spiritu ir abrazyviniais pylingais. Taip pat derėtų atsisakyti sunkių riebių kremų su sočiosiomis riebiosiomis rūgštimis.

Į sudirginimus linkusiai alergiškai ir jautriai odai labai naudingas vitaminas E, dar vadinamas „jaunystės vitaminu”. Jis veikia kaip antioksidantas, atkuria reikiamą odos drėgmės pusiausvyrą bei gerina odos išvaizdą. Šio vitamino būtinai reikia stengtis gauti su maistu, naudojant daugiau saulėgrąžų, riešutų, špinatų, brokolių, nerafinuoto aliejaus, pupelių, žirnių, kiaušinių, pieno produktų.

Tačiau maisto nepakanka, kai oda yra problematiška ar brandesnio amžiaus. Tokiu atveju pagelbės priemonės, praturtintos didesnėmis vitamino E dozėmis. Toks yra PHARMACERIS Sensilix serumas su 8% vitamino E. Jis rekomenduojamas dėl kenksmingų aplinkos veiksnių į sudirginimus linkusiai alergiškai ir jautriai odai, taip pat senėjimo požymių ir gilėjančių raukšlių turinčiai odai. Labai pagerina matinės, papilkėjusios ir labai sausos odos būklę - pamatyti teigiamus pokyčius galite panaudoję priemonę vos savaitę, o po mėnesio oda tampa akivaizdžiai minkštesnė, skaistesnė.

Sensilix serume yra didelė (8%) vitamino E koncentracija. Šis „jaunystės“ vitaminas sukelia stiprų laisvuosius radikalus neutralizuojantį poveikį ir padeda apsaugoti odą nuo sudirgimų. Padeda aktyviai regeneruoti odą ir lėtina fiziologinius senėjimo procesus. Oda tampa stangresnė, gilios raukšlės – lygesnės, odos struktūra – tvirtesnė. Padeda atkurti odos drėgmės balansą ir optimalų lipidų sluoksnį.

Serumas veiksmingai atkuria sausos odos struktūrą po estetinės medicinos procedūrų (lazerio procedūrų, odos šveitimo ir viršutinio sluoksnio pašalinimo).

Serumas patikrintas dermatologų, nesukelia jokios alerginės reakcijos, nes jo sudėtyje nėra parabenų, konservantų, alergenų, dirbtinų dažiklių, kvapiklių.

****
Atsakykite į klausimą ir laimėkite PHARMACERIS Sensilix serumą su 8% vitamino E. Jį trims konkurso dalyviams išsiųsime į namus.

lAIMĖTOJAI

Vilmantė Iešmantienė
Kristina Ričkutė
Monika Romaškaitė

Užsakymo nr.: PT_73157438

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis