Būtina žinoti visoms, kurios plaukus dažo namuose

Jeigu plaukus esi pratusi dažyti pati, namuose, tuomet yra keletas svarbių dalykų, kuriuos privalai žinoti. Juk nenorėtum, kad po kelių dažymų tavo plaukai prarastų sveiką blizgesį ir susilpnėtų arba dar blogiau – vietoj norimos spalvos pažvelgusi į veidrodį išvystum tai, kas tavęs tikrai nenudžiugintų.

Kokius dažus renkiesi, tokius plaukus ir turi

Plaukų dažų reklamose dažniausiai žadamas stulbinantis efektas – ryškios, itin ilgai išliekančios spalvos. Tačiau ar susigundžiusi reklama atkreipi dėmesį į tai, kas parašyta ant pasirinktų plaukų dažų pakuotės? Beveik visi parduotuvėse ar kirpyklose siūlomi dažai turi didesnį ar mažesnį amoniako kiekį bei kitų itin kenksmingų komponentų, kurie pažeidžia plauko struktūrą ir galvos odą, sukelia sistemines alergines reakcijas, bėrimus, paraudimus.

Jeigu saugai savo plaukus, rinkis naujos kartos priemones, kurios agresyvią plaukų dažymo procedūrą paverčia plaukus tausojančia, atstatančia ir puoselėjančia. Tai pasiekti gali tik augaliniai plaukų dažai, kurie ne tik neardo natūralios plauko struktūros, bet ją dar ir sustiprina bei atstato. Rekomenduojame tau išbandyti Color & Soin plaukų dažus, kurie yra be amoniako, rezorcino (jis kaupiasi odos epidermyje,veikia skydliaukę), parabenų (silpnina imuninę sistemą, kaupiasi net motinos piene), silikonų.

Ir nemanyk, kad augaliniai dažai laikosi kur kas trumpiau, nei cheminiai. Mūsų rekomenduojami Color & Soin yra atsparūs šampūnams, UV spinduliuotei, chlorui ir lakui. Dažyti plaukai ilgai nepraranda ryškios spalvos. Be to, puikiai nudažo ir žilus plaukus!

Nuo kada pradėti skaičiuoti laiką – nuo dažymo pradžios ar pabaigos?

Pasirodo, kai kurios merginos tiesiog neteisingai skaičiuoja laiką, per kurį dažai turi atlikti visą savo darbą, todėl spalva gaunasi ne tokia, kokios jos tikėjosi. Laiką turėtum pradėti skaičiuoti ne tuomet, kai pilnai nudažei visus plaukus, o nuo tada, kai baigei dažyti šaknis. Turėtum žinoti, kad pirmiausia dažais turi padengti šaknis, o jau tuomet visus likusius plaukus.

Įprastai dažant jau dažytus plaukus, palaikyti dažus reikia apie 20 minučių, nedažytus – apie 30 minučių. Tačiau visuomet paskaityk instrukciją ir nemanyk, kad ilgiau laikant spalva taps intensyvesnė.

Pasinaudok ir dar viena gudrybe: ištepusi plaukus dažais ir palaikiusi dažų fiksacijai skirtą laiką, prieš pat dažų nuplovimą sukamaisiais judesiais įtrink į plaukus truputį balzamo (jis turėtų būti pridėtas prie dažų), pamasažuok galvą. Masažas padės tolygiai pasiskirstyti plaukų dažams ir užtikrins spalvos vienodumą.

Ką daryti, jeigu norisi pakeisti spalvą?

Kartais norisi naujovių, tačiau kardinalių pokyčių savarankiškai geriau nedaryti, nes rezultatai bus sunkiai nuspėjami. Nepatariama šviesinti plaukų daugiau nei dviem spalviniais tonais. Todėl jeigu tų pokyčių labai norisi, geriau neskubėk ir keisk spalvą po truputėlį.

Tiesa, gali išbandyti spalvų maišymą, kad išgautum naujus, paletėje nesančius pustonius. Kad rezultatai tavęs nenuviltų, rekomenduojame maišyti spalvinius tonus, pažymėtus ta pačia raide (pvz.: 5G su 8G) arba bet kurią spalvą - su N spalva (1N, 2N, 3N...)

Plaukų šampūnas ir balzamas – spalvos intensyvumui!

Plaukų šampūnas ir balzamas naudojamas kasdienei plaukų priežiūrai ir kaip plaukų dažymo baigiamoji dalis dėl dar stipresnės plauko apsaugos ir ilgesnio spalvos sodrumo išsilaikymo.

Plauko spalva kinta skirtingai, atsižvelgiant į plauko pigmentą. Todėl kasdienei plaukų priežiūrai ir jų dažymui gali pasirinkti du skirtingus šampūnus − šviesiems ir tamsiems plaukams. Jie, priklausomai nuo plaukų spalvos, kuriai yra skirti, sudėtyje turi biologiškai aktyvius ingredientus.

Šviesiems plaukams skirtų priemonių sudėtyje būna citrinų vanduo, ramunėlių, varnalėšų, ženšenio, saulėgrąžų sėklų ekstraktai, sojos ir šilko hidrolizuoti proteinai bei argininas, kalcio pantotenatas (vit.B5), niacinamidas (vit.B3), biotinas (vit.7 arba H), acetyl tirozinas, ornitino HCL, citrulinas, keratinas, Zn, hidronizuotas ricinos aliejus, gliukozamino HCL.

Tamsiems plaukams skirtų priemonių sudėtyje būna graikinio riešutmedžio lapų, varnalėšų, ženšenio, saulėgrąžų sėklų ekstraktai, sojos ir šilko hidrolizuoti proteinai, argininas, kalcio pantotenatas (vit.B5), niacinamidas (vit.B3), biotinas (vit.7 arba H), acetyl tirozinas, ornitino HCL, citrulinas, keratinas, Zn, hidronizuotas ricinos aliejus, gliukozamino HCL.

Dėl natūralumo ir saugumo dermatologai ypač rekomenduoja Color & Soin® plaukų dažus ir plaukų priežiūros priemones moterims, kurių galvos oda jautri ir probleminė, kai plaukai yra silpni, lūžinėja ir linkę pleiskanoti.

Parduotuvių, kur galima įsigyti Color & Soin® priemonių, adresai:

Eurovaistinė Akropoliuose (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)
Operos vaistinė (Vilnius)
Širdažolės vaistinė (Vilnius)
Vaigredos vaistinė (Mažeikiai)
Jūratės vaistinė (Tauragė)
Bio sala parduotuvės (Vilnius, Kaunas)
Grin grin parduotuvė (Klaipėda – Studlende)
Douglo parduotuvės (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Marijampolė, Jonava, Visaginas, Kėdainiai)
Kosmados parduotuvės (Vilnius, Kaunas, Druskininkai, Klaipėda, Šiauliai)

Taip pat galima įsigyti internetu :
www.eurovaistinė.lt
www.pharmacon.lt
www. manovaistine.lt
www. biosala.lt
www. douglas.lt
www.kosmada.lt

Užsakymo nr.: PT_72909220

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis