Kaip paskatinti plaukų augimą

Plaukams skirti maisto papildai gali padėti jūsų plaukams augti greičiau. Juk kiekviena norime būti patraukli, nepriklausomai nuo to, koks mūsų plaukų tipas.

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl plaukai auga lėtai yra ta, kad organizmas nesugeba tinkamai aprūpinti galvos odos visomis reikalingomis maisto medžiagomis. O jeigu plaukai yra ne tik gražūs, bet ir sveiki, tai kiek žavesio jie suteikia! Norite tokius turėti? Tuomet pasinaudokite žemiau pateiktais patarimais.


1 patarimas: masažuokite galvos odą


Tai tikrai nebrangus ir labai efektyvus metodas, gerinantis plaukų augimą. Galite naudoti medinį arba guminį galvos odos masažuoklį ar tiesiog savo pirštus. Ši procedūra padeda pagyvinti ir apvalyti galvos odą prieš plaunant plaukus šampūnu. Kai masažuojate galvą pirštų galiukais (tik ne nagais!), padidinate kraujo cirkuliaciją galvos odoje ir taip po ją pasiskirsto natūralus aliejus, t. y. riebalai.


2 patarimas: išsirinkite tinkantį šampūną ir kondicionierių


Prieš pirkdami šampūną ir kondicionierių, pasiskaitykite etiketę – kad nebūtų taip, jog plaukams spindesio suteikia silikonas. Kai kurie žmonės turi storus ir blizgančius plaukus net jei naudoja pigius sintetinės sudėties šampūnus, tuo tarpu turintys silpnus plaukus ir norintys juos sustiprinti, turi naudoti tik itin geros sudėties natūralius šampūnus ir kondicionierius. Todėl nepamirškite pasiskaityti savo išsirinktos priemonės sudėties. Renkantis kondicionierių reikia atsižvelgti į tai, ar jis nuplaunamas ar ne, nes jie skirti skirtingiems plaukų poreikiams tenkinti.


3 patarimas: papildykite organizmą maistinėmis medžiagomis


Vienas iš efektyviausių būtų plaukų folikulus aprūpinti reikalingomis maisto medžiagomis yra jas vartoti iš vidaus. Plaukų augimą skatinantys papildai yra reikalingi ir naudingi. Tai vitaminas B, vitaminas C ir biotinas. Mineralai, būtini plaukų augimui, yra kalcis, chromas, cinkas, varis, jodas, kalis, magnis, manganas, selenas, silicio dioksidas, siera ir geležis.


Beta karotinas taip pat svarbus skatinant plaukų augimą. Jo daugiausiai yra žaliose ir geltonose daržovėse bei vaisiuose. O štai avižos, lęšiai, soja, žirniai, riešutai, rudieji ryžiai ir alaus mielės yra puikūs biotino šaltiniai.


4 patarimas: vartokite baltymų turintį maistą


Jie turi sudaryti didelę dalį bet kurios geros mitybos, be to baltymais praturtintas maistas pagerina plaukų išvaizdą. Papildykite savo racioną veršių kepenimis, alaus mielėmis, kviečių gemalais bei 2 šaukšteliais granuliuoto lecitino kasdien – tai maksimaliai sustiprins Jūsų plaukus, jie taps gražūs ir gyvybingi.


Baltymų taip pat galite gauti iš kiaušinių, žuvies, pupelių ir jogurto. Baltymai, gaunami iš mėsos, paukštienos, žuvies, kiaušinių, pieno, sūrio ir jogurto, aprūpins Jūsų organizmą, ir tuo pačiu plaukus, pakankamu visų reikalingų amino rūgčių kiekiu. Nepilni baltymai, tarp kurių yra ir augalinės kilmės maistas (ankštinės daržovės, grūdai, riešutai, sėklos ir daržovės) gali neturėti visų reikalingų amino rūgščių. Tai nereiškia, kad vegetarai negali gauti pakankamai baltymų, tiesiog jei nevalgote mėsos, reikėtų atkreipti dėmesį, kokius baltymus gaunate iš maisto, tam, kad organizmą aprūpintumėte pakankamu kiekiu visų būtinų amino rūgščių.


5 patarimas: įsigykite geras šukas


Nepagailėkite investicijai į gerą plaukų šepetį – toks tarnaus labai ilgai ir naudą pamatysite jau po kelių savaičių. Inovatyvių ir plaukus tausojančių šepečių nėra sunku įsigyti, svarbu žiūrėti, jog produktas būtų originalus. Geras plaukų šepetys valo plaukus, stimuliuoja galvos odą, paskirsto riebalus ne tik po ją, bet ir po plaukus. Nepamirškite šepečio išvalyti bent kartą per savaitę su šampūnu ar valgomąja soda ir praskalauti šaltu vandeniu.


6 patarimas: naudokite plaukų aliejus


Jų naudojimas teigiamai veikia plaukus ir skatina jų augimą. Aliejuje yra ypač daug riebiųjų rūgščių, kurios įsiskverbia į galvos odą ir regeneruoja plaukų šaknis. Šalto spaudimo augaliniai aliejai yra puiki priemonė plaukams. Jei Jūsų plaukai ploni – naudokite lengvą aliejų, o jeigu stori ar garbanoti, rekomenduojamas sunkesnis aliejus. Augaliniai aliejai būna įvairių rūšių, nuo rafinuotų iki nerafinuotų. Jie plaukams padeda išlaikyti vitaminus ir mineralus, tačiau yra aštraus kvapo. Pavyzdžiui, nerafinuotas sezamo sėklų aliejus yra puiki priemonė odai ir plaukams, jis būna tamsios spalvos ir jaučiamas riešutų aromatas. Tuo tarpu, jį rafinavus, jis tampa šviesesnis ir be kvapo.


Pateikiame kelias augalinių aliejų rūšis:


- Lengvi aliejai: abrikosų kauliukų, persikų kauliukų, sezamo sėklų, baltųjų putonių sėklų, vynuogių sėklų, raktažodžių, argano.

- Vidutiniai aliejai: saldžiųjų migdolų, simondsijų, erškėtuogių sėklų, kamelijų, kokosų, makadamijos.

- Sunkūs aliejai: avokado, alyvuogių, kanapių sėklų, ricinos, Moringa sėklų, palmių, raudonųjų palmių, rapsų.


7 patarimas: pakirpkite plaukus.


Pats kirpimas tiesiogiai neskatina plaukų augimo, tačiau padeda atsikratyti išsišakojusiai plaukų galiukais. Plaukus pakirpti patariama kas 6-8 savaites. Taip pat venkite chemikalų ir stenkitės gerai pailsėti, sportuokite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis