Mados taisyklės, kurių verta nepamiršti

Nors sakoma, kad taisyklės yra tam, kad būtų sulaužytos, neretai jomis naudinga pasidomėti. Kurdama įvaizdį remkitės šiais patarimais ir visuomet atrodysite stilingai.

1. Nesistenkite per daug

Neturėtų atrodyti, kad aprangą derinote ištisas valandas, kol pasiekėte, jūsų manymu, tobulą variantą. Vientisas įvaizdis - šaunu, tačiau pernelyg išglostytas atrodys kiek juokingai. Nesistenkite idealiai atitaikyti spalvų, visiškai nebūtina derinti batelių ir rankinės spalvos ar odos (identiška jų dermė jau senokai iškrito iš mados), atsisakykite kaklo papuošalų ir auskarų komplektų. Sėkmingas derinys - tai daiktai, kurie net ir būdami skirtingų stilių papildo vienas kitą. Apranga galėtų kurti tarsi be jokio vargo "sumesto" ansamblio įspūdį, bet jokiu būdu ne dėlioto iki smulkiausių detalyčių.

Sipa Press/Scanpix nuotrt.

Drabužiai "Apranga", aksesuarai "Aldo", gamintojų ir Vida Press nuotr.

2. Paisykite harmonijos

Harmoningas įvaizdis - tai siluetų, spalvų, proporcijų, papildomų detalių ir asmenybės dermė. Jei ketinate derinti kelias skirtingas spalvas, dominuojančių turėtų būti ne daugiau kaip 3. Derindamos raštuotus audinius atkreipkite dėmesį, kad vienas raštas būtų aktyvesnis, kitas subtilesnis, vieno motyvai stambesni, kito smulkesni. Drabužių stilistika taip pat turėtų viena kitą kompensuoti, pavyzdžiui, jei palaidinė seksuali, kelnės ar sijonas santūresni, o prie trumpo sijonėlio labiau tiks palaidinė ar megztini be gilios iškirptės. Kad ir kaip dėliosite aprangą, įsitikinkite, kad ji neatrodo per kostiumiškai, chaotiškai ar įmantriai.

Sipa Press/Scanpix nuotrt.

Drabužiai "Apranga", aksesuarai "Aldo", gamintojų ir Vida Press nuotr.

3. Derinkite skirtingus dalykus

Skirtingos stilistikos greta gali atrodyti net labai darniai. Pabandykite jungti romantišką ir sportišką stilius, klasiką ir gundantį glamūrą. Derinkite ne tik kontrastingus drabužius, bet ir skirtingų verčių. Prie brangaus švarko mūvėkite mažai kainuojančius džinsus, ant vardinės suknelės užsimeskite dirbtinės odos striukę - brangių ir pigių daiktų derinimas - ir stilinga, ir originalu.

Vida Press nuotr.

Drabužiai "Apranga", aksesuarai "Aldo", gamintojų ir Vida Press nuotr.

4. Skirkite dėmesio aksesuarams, bet jų nepadauginkite

Dažnai aksesuarai yra tas slaptasis ginklas, suteikiantis aprangai prabangos ir savitumo. Pakanka visai kuklių drabužių ir vieno įdomesnio papuošalo ar kito aksesuaro, kad įvaizdis pražystų. Jei ketinate avėti originalius batelius, kiti aksesuarai lai būna paprastesni, o jei ir įdomių formų, tada bent neutralių spalvų. Išlaikykite pusiausvyrą - vienu metu nesusimeskite ant savęs visų papuošalų, pakaks vieno kito.

AFP/Scanpix nuotr.

Aksesuarai "Aldo", gamintojo ir Vida Press nuotr.

5. Šiek tiek rokenrolo nepakenks

Norite, kad įvaizdis būtų nuožmesnis? Šiek tiek paskaninkite jį rokerių ar tiesiog griežtesnio stiliaus elementais. Lengviausias būdas - užsimesti baikerių striukę, avėti kareiviškus aulinukus ar akis slėpti po tamsintais aviatorių akiniais. Nepamirškite ir kitų madingų, bet drąsių detalių: grubus batų padas, masyvios platformos, grandinių elementai (šį pavasarį dominuoja avalynėje bei aksesuaruose), odiniai drabužiai, įplėšti, aprašinėti ar kniedėmis nusagstyti audiniai.

Sipa Press/Scanpix nuotr.

Drabužiai "Apranga", aksesuarai "Aldo", gamintojų ir Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis