Funkcionalūs modeliai: dieną – kuprinė, vakare – rankinė

Šį savaitgalį vykusiame ryškiausiame šalies mados renginyje „Mados Infekcija“ kolekcijas pirmą kartą pristatė ne tik drabužių kūrėjai, bet ir rankinių dizainerė Kristina Lisauskė.

Ten ji surengė mistišką Pelėdų ekspoziciją, o šiandien gerbėjams pristato ir kiekvieną naujos Pavasario/Vasaros kolekcijos modelį.

Gamintojo nuotr.

Miesto chaoso ir laukinių pelėdų įkvėptas jos kuriamo ženklo „Gėda Pelėda“ stilius, naująjį sezoną atsigręžė ne į vasarišką troškulį, bet į šiltojo sezono suteikiamą gaivą.

Gamintojo nuotr.

Kristina, galvodama apie savo antrąją kolekciją, įkvėpimą rado mintyse iškilusiame vaizdinyje apie karštą vasaros dieną: „Mane įkvepia šešėliai. Ne tie, kur tūno ir gąsdina pasislėpę kampe, bet tie malonūs, gaivumu atsiduodantys šešėliai vidurvasarį. Saulės šviesoje visos spalvos atrodo tokios ryškios, o šešėlyje – pastelinės. Jie turi keistas ir įdomias formas, taip, kaip ir mano kurtos rankinės. Iš pirmo žvilgsnio jos apvalios, tačiau formą gali pakeisti. Šios rankinės – minkštos ir lengvos, tikros dienos palydovės“, – mintimis dalinasi K. Lisauskė.

Gamintojo nuotr.

Pavasario/Vasaros kolekcija, kaip ir visi dizainerės kūriniai, yra funkcionalumo atspindys. Kiekvieną rankinę galima pritaikyti reikiamai situacijai – dienos metu ją galima nešioti kaip talpią kuprinę, o vakarui atėjus jai suteikti rankinės pavidalą – tereikia nuimti petnešas ir galima keliauti tiesiai į naktinį miesto gyvenimą. Kolekcija yra kupina šiltų ir jaukių tonų, kadangi vyrauja pasteliniai rausvi, melsvi, pilki, rudi bei juodi atspalviai. „Rankinė man – paslapčių saugotoja, draugė, kasdienybės palydovė. Būtent tokias jas ir kūriau: jaukias, kurių jokiais būdais nesinori palikti namuose“, - sakė dizainerė.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis