Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais

Šventės greitai ateina, o dar greičiau praeina, lieka krūvą neplautų indų, o ir neretai gausybė maisto. Na , o po Šv. Velykų lieka nemenkas kalnas margučių!

Tad labai džiaugiuosi savo receptų iškarpų gausoje atradus šį labai paprastą , bet labai skanų pyragą. Puikus būdas panaudoti margučius, o ir produktų daug nereikia, manau, kiekvienoje virtuvėje galima juos rasti !

Tešlai reikės:

200 g sviesto;
500 g miltų;
3 kiaušiniai;
šiek tiek druskos.

Įdarui:

10 virtų kiaušinių;
3 nedideli svogūnai;
saujelė krapų;
prieskoniai pagal skonį ( aš dėjau šiek tiek druskos ir picos prieskonius) .

Įdaro kiekį galima koreguoti, originaliame recepte buvo parašyta 6 kiaušiniai ir vienas svogūnas, kadangi turiu nemažai kiaušinių dėjau 10, be to norėjosi storesnio įdaro sluoksnio.

sokiaivirtuveje.lt

Eiga:

* Smulkiai supjaustome kambario temperatūros sviestą ir sumaišome su miltais, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai biri, nevientisa, neišsigąskite. Tešlą laikyti apie valanda šaldytuve.

* Įdarui supjaustome svogūnus ir dedame kepti, kol suminkštės.

sokiaivirtuveje.lt

* Supjaustome kiaušinius, beriame krapus, prieskonius, kepintus svogūnus ir viską gerai išmaišome. Tuomet dalijame tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiojame apskritimus, viena iš jų apdedame kepimo skardos dugną bei šonus ir dedame įdarą, kitą tešlos apskritimą dedame ant viršaus. Na, man nepavyko su tešla susidraugauti ir iškočioti apskritimų, todėl aš tiesiog ėmiau po nedidelį gabalėlį, kočiojau ir lipdžiau iš pavienių. Žinoma, iš pavienių gabaliukų bendras viršaus vaizdas buvo nekoks, tačiau man liko šiek tiek tešlos, suformavau žvaigždutes. Problema išspręsta!

sokiaivirtuveje.lt

* Pyragą kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių. Skanus ir šiltas, ir šaltas, tinka česnakinis padažas, skanaus!

sokiaivirtuveje.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis