Moliūgu įdaryti makaronai

Atrodo, kad moliūgai net saulės spalvą sugeria. Gal todėl taip ilgai ir žiemoja, – kai kurie, laukdami savo pasirodymo virtuvėje, net sulaukia pavasario. Žiemoti mėgaujantis moliūgais labai gardu.

4 porcijos

Reikės:

500 g moliūgo be žievės ir sėklų (supjaustyto kubeliais)
2 pakelių (po 250 g) šviežių makaronų lakštų
500 ml pomidorų (šviežių ar konservuotų) tyrės
400 g špinatų
300 g fetos
200 g rikotos
100–200 ml vandens (arba daržovių sultinio)
100 g sviesto
5 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g tarkuoto parmezano
0,5 šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelio cinamono
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
saujelės šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, sumeskite špinatus. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, iki sukris, o tada įmaišykite muskatus, įberkite druskos. Iš keptuvės sukrėskite į kiaurasamtį ir nusunkite (sunką išsaugokite).
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite dvi skilteles česnako ir kepkite maždaug 2 min. ant nesmarkios ugnies. Tada sumeskite moliūgą ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki suminkštės. Užberkite cinamoną, čiobrelius, druskos, pipirų. Viską sukrėskite į dubenį, kai pravės, sutrinkite iki košės.
Fetą sutrinkite ir sumaišykite su rikota.
Išmaišykite špinatų sunką, vandenį ir pomidorų tyrę.
Orkaitėje kepti tinkamoje keptuvėje (troškintuve) su likusiu aliejumi maždaug 2 min. pakepkite likusį česnaką, supilkite 2/3 pomidorų tyrės. Nukelkite nuo viryklės.
Ant sušlapinto makaronų lakšto paskleiskite ploną sluoksnį moliūgų, špinatų, fetos ir rikotos mišinio. Suvyniokite lakštą kaip vyniotinį ir padalinkite į tris lygias dalis. Jas sustatykite į keptuvę su tyre. Tą patį padarykite su likusiais lakštais. Įpilkite tyrės – kad beveik apsemtų sustatytus makaronų suktinukus – ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min. Tada ant suktinukų sudėkite sviesto gabaliukus ir kepkite dar apie 20 min. Baigiant kepti, suberkite parmezaną. Skanaukite su bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis