Likimas nepagailėjo staigmenų legendinei TV laidų vedėjai V. Grigonytei

„Televizija – tai magija, kuri įtraukia kiekvieną, nors kartą prie jos prisilietusį“, – įsitikinusi legendinė televizijos laidų vedėja Vilija Grigonytė.

Po dvylikos metų pirmą kartą Konarskio gatvėje esančio Lietuvos televizijos pastato duris pravėrusios moters širdį akimirksniu suspaudė jaudulys. Iš atminties gelmių išniro prisiminimai apie čia išgyventus džiaugsmus ir nusivylimus, patirtus nuotykius ir sutiktus žmones, visam laikui pakeitusius jos gyvenimą.

Televizijoje ir scenoje buvusiai dainininkei mokytoju tapo maestro Vytautas Kernagis. Būtent jis padėjo anglų kalbos dėstytoja dirbusiai V. Grigonytei rasti kelią į sceną. „Aš pakėliau telefono ragelį, surinkau nacionalinės filharmonijos numerį ir paklausiau Vytauto Kernagio: „Gal jums reikalinga dainininkė?“ Jis atsakė, kad čia vienas ansamblis griūva, bet, jei noriu, galiu atvažiuoti. Taip ir prasidėjo mano dainininkės karjera“, – apie lemtingąjį skambutį LRT laidos „Gyvenimas“ trečiadienio vakarą kūrėjams pasakojo V. Grigonytė.

Netrukus šią atlikėją jau žinojo visa Lietuva. Dar labiau išpopuliarino darbas televizijoje – energingą dainininkę netrukus pastebėjo televizijos vadovai ir pasiūlė tapti televiktorinos vedėja. „Mane visi pažinojo, autobuse žmonės pirštais rodydavo, o gatvėje vaikai bėgdavo iš paskos prašydami autografo. Atvirai sakant, man tai nelabai patiko. Esu iš tų, kurie mieliau atsisėstų kampe ir būčiau niekam nematoma”, – neslepia Vilija.

Tačiau darbas scenoje bei televizijoje turėjo ir daugybę pranašumų. Juk būtent dainuodama moteris susipažino su būsimu savo vyru, dainininku Ovidijumi Vyšniausku. „Mes koncertavome Marijampolėje. Jis ieškojo darbo, todėl atėjo pas tuo metu mūsų grupei vadovavusį Andrių Kulikauską. Padainavo ir labai patiko – taip ir pradėjo koncertuoti su mumis“, – pažintį su būsimu vyru prisiminė V.Grigonytė.

Po kurio laiko pora susituokė, susilaukė dukters. Atrodė, Vilijos gyvenimas sustyguotas, tarsi instrumentas – sėkmingos dainininkės ir televizijos laidų vedėjos karjeros bei gražios šeimos su garsiu atlikėju pavydėjo daugelis.

Vilija nuolat buvo su dukra, šioji tiesiog augo užkulisiuose. Moteris sako kartu su dukra ir koncertavusi, ir laidas rengusi, ir scenarijus rašiusi – vaiko nepalikdavo nė minutei. Tačiau vyras negalėdavo daug prisidėti.

Vilija ir šiandien negalėtų pasakyti, kodėl sugriuvo 12 metų trukusi santuoka. Gal dviems menininkams buvo ankšta po vienu stogu, o gal tiesiog baigėsi meilė. Laimei, pora išsiskyrė tyliai ir taikiai, be akių drąskymo, turto dalybų, be skandalų.

Buvęs Vilijos vyras O. Vyšniauskas netrukus pamilo dar kartą, vedė, susilaukė vaikų.

„O mano širdis laisva, esu patenkinta savo gyvenimu. Ir, matyt, nelabai norėčiau kažką keisti“, - sako Vilija.

Sulaukusi 38-erių Vilija nutarė keisti gyvenimą – ji sunaikino visus savo įrašus. V. Grigonytė sako tiesiog suvokusi, kad 38-erių metų moteriai reikia baigti koncertuoti. Sulaukusi tos dienos tiesiog sunaikino muzikinius įrašus – be jokio širdies skausmo.

„Yra žmonių, kurie prisiriša prie to, ką daro, o aš – ne iš tokių. Aš kiekvieną dieną gyvenu iš naujo“, – sako buvusi viena garsiausų to meto atlikėjų.

Tačiau netrukus likimas atsiuntė didelį išbandymą. LRT televizijoje padvelkė nauji vėjai – keitėsi valdžia, kuriai reikėjo naujų veidų. Vilija Grigonytė buvo viena iš tų, kuriai buvo užvertos įstaigos durys. Tai nutiko prieš 12 metų.

„Darbas televizijoje buvo sunkus ir varginatis, iš mūsų nuolat reikalaudavo naujų idėjų. Būdamas scnoje jauti žmonių emocijas, jauti grįžtantį ryšį, o TV studijoje to nėra. Tačiau nepaisant visko darbas televizijoje man patiko“, – pasakoja moteris.

Ir vėl teko pradėti viską iš naujo. Buvo įvairių ieškojimų. V. Grigonytė rašė straipsnius į žurnalą, kurį netrukus uždarė, įkūrė savo viešą įmonę, dirbo fonde.

Šiandien Vilija Grigonytė – Kultūros ministerijos darbuotoja. Sako, tik neseniai pripratusi prie 8 val. darbo dienos. Ji nuolat lankosi koncertuose, teatruose, parodose ir nori, kad visi pamatytų, kad turime kuo džiaugtis ir didžiuotis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis