Kakavinis pyragas be kiaušinių ir be riebalų

Super lengvai pagaminamas pyragas, kuris gali būti laisvai transformuojamas į prabangų porėtą ir drėgną tortą, skoniu primenantį Juodo miško ir Kalėdinio meduolio miksą. Net menką patirtį virtuvėje turintys konditeriai lengvai pagamins šį skanėstą.

Šis pyragas garsus tuo, kad jame nėra kiaušinių ir gyvulinių riebalų, todėl tinkamas besimaitinantiems kitaip. O darom taip.

3 st. miltų (kvietinių ar speltos)
1,5 st. rudojo cukraus
0,5 st. kakavos miltelių
2 a.š. sodos
2 a.š. vanilinio cukraus

Viską sumaišau tiesiog kepimo formoje, tuomet įjungiu orkaitę, nustatau 180º, o į sausų produktų mišinį supilu:

2 v.š. obuolių acto
1 st. aliejaus (saulėgrąžų, žemės riešutų ar alyvuogių)
2-3 lašus romo esencijos (galima keisti vanilės esencija)
2 st. šilto vandens

* Viską kruopščiai maišau, kol produktai susijungia į tirštą tešlą be gumuliukų. Kepimo formą įkeliu ant grotelių orkaitėje ir palieku kepti apie 40-50 min. Pyrago baigtumas tikrinamas mediniu pagaliuku, jį įbedus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas turi būti sausas.

kumucia.com nuotr.

* Pyragą galima valgyti tiesiog tokį, kiek pabarstytą cukraus pudra. O jei norisi labiau ypatingo deserto – iškepusį ir atvėsusį pyragą pjaustau į dvi ar tris lygias dalis ir pertepu sekančiais variantais:

* Saldusis-gardusis. Pusė indelio rududu (ar gerą valandą virto sutirštinto pieno skardinėje), 180 g maskarponės sūrio, 180 g filadelfijos sūrio (be priedų), viskas išplakama mikseriu iki vientisos konsistencijos.

* Gaivusis. 250 ml rūgščios uogienės, 2 v.š. kakavos miltelių ir 2 v.š. krakmolo. Maišoma, kol masė tampa “kreminė”.

50/50. Viena dalis pertepama gaiviuoju kremu, kita dalis lengvuoju.
Tortą galima aplieti lydytu šokoladu, pabarstyti kokoso drožlėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis