Naminis "Kuršėnų" vyniotinis

Jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.

Tešlai:

4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų

Įdarui:

180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.

* Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis