Menininkė J. Rekevičiūtė: seniai svajojau kurti interjerui

Menininkė Jūratė Rekevičiūtė pristato roletų kolekciją, kuri kvepia citrinomis.

Viena ryškiausių šalies menininkių Jūratė Rekevičiūtė kartu su roletų ir žaliuzių gamintojais „Domus Lumina“ dar šią savaitę pristatė pozityviam mąstymui įkvepiančią vienetinę roletų kolekciją „YES”.

Menininkė neslepia, kad jai svarbu, jog aplinka keltų geras emocijas, pulsuotų pozityvia energija, todėl rytas atveriant langus ir įsileidžiant saulę turi prasidėti optimistiškai.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Roletų kolekcija buvo sukurta draugės virtuvėje, kur nokdamos sultis gamino citrinos ir kvepėjo gėlės knygose, kur vėjas lyg viltis blaškėsi už lango ir įkvėpimas rungėsi su tinginyste. Kur neradau kavos ir teko gerti kakavą, o saulėgrąžos sproginėjo brandindamos naują gyvybę ir leisdamos daigus“, – apie kolekcijos gimimą poetiškai kalbėjo J.Rekevičiūtė.

Seniai svajojo savo kūrybą nukreipti į interjerą

Mintis sukurti kažką unikalaus namų interjerui, kuo savo namus galėtų pagyvinti menininkės kūrybai neabejingi gerbėjai, J. Rekevičiūtei kirbėjo jau seniai. „Mano pačios namuose daug langų, tad norėjosi kažko unikalaus, bohemiško, ekspresyvaus, o roletų audiniai – puiki ir neatrasta terpė išreikšti kūrybai, paversti kasdienį objektą originaliu dekoro elementu. Mintis išpildyti savo sumanymus kartais veikia kaip traukos dėsnis, tad sulaukusi tokio pasiūlymo, nesvarstydama sutikau,“- pasakoja kolekcijos autorė J. Rekevičiūtė, gerai žinoma kaip grafinių paveikslų, barokiškų, puošnių formų indų ir juvelyrikos meistrė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Susidūrę su menininkės kūryba, žino, jog autorės darbai pasižymi veržlumu ir ekspresija. Ne išimtis ir nauja roletų kolekcija. „Šiuolaikinio gyvenimo kontekste dažnai trūksta pozityvių žinių, žmonių šypsnių, spalvų namuose, tad sukurta roletų kolekcija skatins pozityvų mąstymą, požiūrį į gyvenimą, kūrybiškumą“, – sako menininkė.

Roletas gali tapti ryškiu interjero akcentu, prilygstančiu paveikslui. „Kartu su menininke sutapo mūsų požiūris, jog kolekcija turi išsiskirti unikaliu žinomos grafikės ir keramikės kūrybos braižu, tačiau būti lengvai pritaikoma kiekviename interjere. Pirmoji autorinė roletų kolekcija skirta ne tik žmonėms, kurie ieško išskirtinių dizaino sprendimų, bet ir besirenkantiems ramesnių tonų bei minimalistinių raštų dekoro elementus“, – apie unikaią kolekciją pasakoja „Domus Lumina“ rinkodaros vadovė Jurgita Kievišaitė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Ant roletų perkėlė grafikos ir keramikos darbų motyvus

Kurdama autorinę roletų kolekciją menininkė perkėlė savo kūrybos motyvus, raštus ir elementus, naudotus keramikos papuošalų, porceliano indų ar grafikos darbuose. Ant roleto audinio nugulė ir grafikės paskutinės parodos „Graži suknelė“ paveikslas – menininkės vizitinė kortelė. Ši reprodukcija - tai J. Rekevičiūtės dovana mėgstantiems šiek tiek provokuojantį, išskirtinio stiliaus dizainą, nebijantiems drąsių ir progresyvių interjero sprendimų.

Asmeninio archyvo nuotr.

Autorinė kolekcija žavi ir tuo, jog menininkės kurti motyvai, virtę roletų dekoro elementais, lengvai pritaikomi bet kokiame namų interjere. Dominuojančios spalvos - mėlyna ir pilka. Ieškantiems drąsių ir ekspresyvių sprendimų, rekomenduojami audiniai su provokuojančiais lapų – lūpų akcentais, žaismingais taurių motyvais. Namuose roletus lengvai pritaikys ir tie, kurie mėgsta minimalizmą. Santūrių spalvų roletų audinius pagyvina modernūs grafiniai elementai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Menininkė atvirauja, jog kurdama roletų kolekciją mąstė, kur žmonės galės juos pritaikyti. Didžioji dalis kolekcijos gimė draugės virtuvėje, kurioje kvepėjo citrinomis, skleidėsi gėlės. Taip atsirado roletai virtuvei su citrinos griežinėliais, gėlėmis ar rodyklių akcentais. Tuo tarpu miegamajame ar svetainėje puikiai tiks roletai su lapelių motyvais, kurių spalvinė gama padeda kurti ramybę ir harmoniją. Anot grafikės, kiekvienas motyvas gimęs iš pasąmonės, jos pačios aplinkos, tad norintys įžvelgti prasmę, ją suras, kiti roletus gali rinktis dėl patinkančių, interjerui artimų raštų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis