17 patarimų, kurie padės dar labiau sutvirtinti santykius

Tiems, kurie nesusituokę, bet trokšta turėti šeimą, išdėstysime keletą naudingų patarimų. Žemiau išvardinti patarimai padės jums širdies reikaluose iš esmės laikytis meilės tvirtumo principų.

1. Bendravimo pradžioje neleisk santykiams vystytis per greitai. Staigiai įsibėgėję santykiai dažniausiai greitai sudega. Eikite žingsnis po žingsnio.


2. Vos tik pradėję bendrauti detaliai neaptarinėkite savo asmeninių trūkumų ir ydų. Nesvarbu, koks šiltas ir palankus jūsų draugas, bet koks pernelyg atviras per žemos savigarbos ar gėdingo silpnumo atskleidimas gali būti lemtingas, kai tarpusavio santykiuose pasitaikys „slėnis“. O jų būtinai bus.


3. Atsimink - pagarba eina prieš meilę. Dėk plytą po plytos.


4. Per dažnai neskambink telefonu ir nesudaryk progos nuo tavęs pavargti.


5. Neskubėk atskleisti savo troškimo tuoktis arba minties, kad ką tik radai „Poną Nuostabųjį“ arba „Panelę Žavingąją“. Jei tavo partneris dar nepadarė tokios pat išvados, pastūmėsi jį arba ją į paniką.


6. Visų svarbiausia: apdairūs mylimieji nuolat tikrina santykius. Jie mėgsta užkibti ant meškerės prieš prarydami kabliuką. Ši testavimo procedūra turi daug formų, bet dažniausiai atsitraukiama nuo kito asmens ir žiūrima, kas atsitiks. Galbūt prasidės kvaila kova. Gali praeiti dvi savaitės taip ir nesulaukus telefono skambučio. Kartais prasideda flirtas su varžovu. Ir kiekvienu atveju keliamas klausimas: „Kiek aš tau svarbus ir ką tu darysi, jei manęs neteksi?“, bet potekstėje slypi dar svarbesnis klausimas: „Kiek esu laisvas tave palikti?“ Tokiomis akimirkomis neapsakomai svarbu parodyti tiek savitvardą, tiek nepriklausomybę. Negriebk kito asmens, maldaudamas malonės. Kai kurie žmonės taip ir lieka vieniši, nes negali pasipriešinti pagundai keliaklupsčiauti.


7. Visi artimi santykiai, kai susitinkama vos ne kas dieną metus ir ilgiau ir, atrodo, vedantys į santuoką, prieš pat pabaigą vėl bus išbandyti. Vienas iš įsimylėjusiųjų pabandys visai juos nutraukti. Atstumtasis asmuo turi suprasti, kad jų ateitis priklauso nuo to, kaip sumaniai jis elgsis krizės metu. Jei įžeistasis asmuo širdy gali išlikti ramus, kaip mūsų istorijoje pasielgė Širlė, kiti du žingsniai gali būti susitaikymas ir vedybos. Taip dažniausiai ir atsitinka. Jei ne, jokie maldavimai nieko nepakeis.


8. Nebūkite priklausomi tiktai vienas nuo kito tenkindami savo emocinius poreikius. Net ir susituokę turėkite interesų bei veiklos ir už šių romantiškų santykių ribų.


9. Saugokitės savanaudiškumo meilėje. Nė vienas vyras ar moteris neprivalo vien tik duoti. Kartą aš išsiskyriau su mergina, nes ji leisdavo, kad vesčiausi ją į renginius, dovanočiau gėlių, vaišinčiau pietumis ir t. t. Aš norėjau tai daryti, tik tikėjausi, kad ji man kaip nors atsilygins. Bet nesulaukiau.


10. Nebūkite akli akivaizdiems ženklams, įspėjantiems, kad jūsų potencialus vyras ar žmona yra neištikimas, pilnas neapykantos, dvasiškai surištas, vergaujantis alkoholiui ar narkotikams, savanaudis ir t. t. Patikėkit - netikusi santuoka yra žymiai blogiau ir už pačią vienišiausią vienatvės akimirką.


11. Pradėdami susitikinėti su kitu asmeniu elkitės pagarbiai ir iš jo laukite to paties. Vyras oficialiame pobūvyje turi atidaryti moteriai duris, moteris viešumoje turi pagarbiai kalbėtis su savo palydovu ir t. t. Jei nepaisysite šitų pagarbaus požiūrio ženklų, kai dedami santuokos pamatai, vėliau bus beveik neįmanoma juos sukonstruoti.


12. Nesusiek žmogaus vertės su nepriekaištingu grožiu ar žavesiu. Jei iš kito reikalauji fizinio tobulumo, ji arba jis gali jo pareikalauti iš tavęs. Neleisk, kad meilė aplenktų tave dėl neteisingų jūsų kultūros vertybių.


13. Jei tikroji meilė tavęs dar neaplankė, nepradėk tikėti, jog niekas niekada tavęs nenorės. Tai mirtini spąstai, kurie gali sugriauti tavo emocijas. Milijonai žmonių ieško asmens, kurį galėtų mylėti. Problema yra surasti vienas kitą!


14. Nepaisant to, kaip nuostabiai besiklostytų meilės reikalai, prieš susituokdami skirkite laiko palyginti savo ir partnerio nuostatas. Stebina, kaip dažnai vyrai ir moterys karštligiškai puola tuoktis, taip ir neišsiaiškinę esminių savo lūkesčių skirtumų. Pavyzdžiui:

a) ar jis (ji) nori turėti vaikų? Kada, kiek?

b) kur gyvensite?

c) ar žmona dirbs? Kada? Kaip bus gimus vaikams?

d) kas vadovaus jūsų santykiams? Ką tai iš tikrųjų reiškia?

e) kaip bendrausite su savo uošviais?

f) kaip leisite pinigus?

g) kiek svarbūs santuokoje bus dvasiniai dalykai?

Šitie ir dar dešimtys kitų lūkesčių vienas po kito, padedant išmintingam santuokos konsultantui, turi būti aptarti prieš vedybas. Daugelio ateities kovų galima išvengti iškeliant potencialias nesutarimo sritis. Jei skirtumai per dideli, labai įmanoma, kad tos santuokos niekada nebus.


15. Partnerių seksualinis familiarumas gali sugriauti jų santykius. Be daugelio moralinių, dvasinių ir fizinių priežasčių, dėl ko nekaltybė turi būti išsaugota iki santuokos, taip pat yra daugybė psichologinių ir tarpasmeninių privalumų. Galbūt tai senamadiškas požiūris, bet vis dar tiesa, kad vyrai negerbia „lengvai pasiekiamų“ moterų ir pradeda nuobodžiauti su tomis, kurios viską atiduoda. Taip pat ir moterys negerbia vyrų, kuriems tik viena galvoje. Abiejų lyčių atstovai turi atsiminti, kaip vartoti vieną seną žodį - NE!


16. Kantri dainininkas Tomas T. Holas parašė dainą, kurioje atskleidžia prieš tai mūsų išdėstytą idėją. Eilės skamba taip: „Jei laikysi meilę per daug neatsargiai, ji išskris, jei laikysi per stipriai, ji numirs.“ Tai viena iš gyvenimo paslapčių. Holas tiksliai pastebėjo. Jei vyras ir moteris tarpusavio įsipareigojimų nelaiko pakankamai svarbiais, jų santykiai suvys kaip augalas be vandens. Visas pasaulis tą žino. Bet tik kai kurie įsimylėjėliai supranta, kad kraštutinė priklausomybė vienas nuo kito taip pat gali sugriauti meilės ryšius. Sakoma, kad asmuo, kuriam kito mažiausiai reikia, sugebės geriausiai kontroliuoti santykių eigą. Tikiu, kad tai tiesa.


17. Nė vienas santuokos aspektas negali panaikinti esminio laisvės ir pagarbos poreikio romantiškuose tarpusavio santykiuose. Saugokite savo bendravimo paslaptingumą ir orumą. Jei jūsų partneris pradeda jaustis pagautas ir kurį laiką atsitraukia, suteikite jam ar jai daugiau erdvės ir patys truputį atsitraukite. Nebandykite šio žmogaus uždaryti į narvelį. Verčiau su pasitikėjimu atlaisvinkite tuos gniaužtus ir niekada nesusitaikykite su amoraliu ar brutaliu elgesiu. Jei norite daugiau informacijos šia tema, skaitykite skyrių „Meilė turi būti tvirta“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis