Zodiako ženklai ir jiems tinkantys kvapai

Perfrazuojant populiarų posakį - „pasakyk, kada tu gimei, ir aš pasakysiu, kaip tu turi kvepėti“.

Kvapas - tai mūsų vizitinė kortelė. Jei teisingai pasirenkame aromatą, yra stimuliuojamas ir mūsų potencialas, harmonija su vidiniu „aš“. Įdomu tai, kad aromatas ir kosmosas yra kur kas labiau susiję, nei kada galėtume pagalvoti.

AVINAS

Šiam zodiako ženklui tinkančios natos: rožė, sandalas, jazminas, ambra, aguona, pušis, pelargonija, citrina, muskusas, rozmarinas, vanilė, kalendra, pakalnutė, kadagys, šalavijas.

Šio zodiako ženklo atstovai mėgsta intensyvius ir patvarius aromatus. Kadangi Avinas iš prigimties yra tikras užkariautojas, tad ir aromatus mėgsta stiprius. Tikslas – suvilioti ir apsvaiginti. Šio ženklo atstovai dažniausiai pasiruošę priimti bet kokį iššūkį. Tiek vyrai, tiek moterys yra ekstravertai. Avinas dažnai save laiko nestandartiniu, tad renkasi pačių ekstravagantiškiausių parfumerių kvepalus. Tai ženklas, kuris nebijo išbandyti įvairias tonacijas, bet intensyvumas ir aromato aštrumas išlieka dominuojančiais.

Šio ženklo žmonės energingi ir ryžtingi, dažnai pasireiškia polinkiu į sportą, aromatus mėgsta su „gaivia puokšte“. Elegantiškam vakarui renkasi kvepalus su pavasario alyvų, gvazdikų arba viržių, miros, kadagio, neroli, muskato, ylango, cinamono aromatais.

Jam patariama rinktis intensyvius, ryškius bei ekstravagantiškus kvepalus.

JAUTIS

Tinkančios aromato natos: muskusas, levanda, lotosas, bergamotė, rožė.

Tai žemės ženklas, tad ir pirmenybę teikia augaliniams aromatams. Žolių, gėlių ir vaisių kvapai – mėgstamiausi. Moterys tiesiog intuityviai sugeba pasirinkti tokią gamą, kuri pabrėžtų jų moteriškumą. Nuo kitų zodiako ženklų Jautis skiriasi tuo, kad kvepalus renkasi pagal jų tirštumą ir  sodrumą.

Šio zodiako ženklo žmonės - solidžios ir jausmingos sielos asmenybės, kurios dievina gamtą. Renkasi prašmatnius kvapus, švelnius gėlių aromatus, vertina ir gražią buteliukų išvaizdą. Žvaigždės aktyviai rekomenduoja kvepalus su verbenos aromatais (turi savybę raminti aistras), o taip pat - su jazminų aromatais (suteikia ramybę), magnolijos, anyžiaus, hiacintų, lelijų, raudonųjų rožių, šermukšnio, ramunėlės, šalavijo aromatais.

DVYNIAI

Tinkančios natos: sandalas, rožė, kedras, pušis, muskusas, žemuogė.

Šis zodiako ženklas yra oro atstovas, kuris nepaliauja eksperimentuoti, todėl geba keisti aromatus priklausomai nuo paros laiko, o kartais juos kombinuoja pagal savo skonį. Tačiau reikėtų būti atidiems, nes aromatų kaita dažnai asocijuojasi su nepastovumu, judrumu, taip pat ir neištikimybe.

Dvyniai nuolat trokšta spindėti, mėgsta naujas ir madingas aromatų kompozicijas, pradedant sunkiais kvepalais ir baigiant nepakartojamomis jaunatviškomis aromatų kompozicijomis su orchidėjos ir bijūnų natomis. Žvaigždės rekomenduoja kvėpintis irisų, levandos, našlaitės, rozmarinų, mėtų, kamelijų, santalo, eukalipto, vetiverio, kitų gėlių ir žalumos aromatais. Dvyniams sunku apsiriboti vienu aromatu, kadangi jiems greitai pabosta net pati geriausia kvepalų gama.

Šį ženklą teigiamai veikia citrusų kvapai, prieskonių ir šviežių žalumynų aromatai.

VĖŽYS

Tinkančios aromato natos: jazminas, sandalas, aguona, ambra, muskusas.

Tai vandens stichijos atstovas, kuris dažniausiai klausosi savo vidinio balso ir nesureikšmina jį supančio pasaulio. Jų aromatai - švelnūs ir subtilūs, kurie aplinkinių dažnai net nejuntami. Tai tarsi paslaptingumas, kuris tik praėjus ilgesniam laiko tarpui lieka partnerių atmintyje.

Šio ženklo atstovas mėgsta taupyti, tad ne visada efektingas. Tačiau labiausiai vertina kvepalus, padovanotus mylimų šeimos narių, nes pats nemėgsta išlaidauti tokiems dalykams. Noriai kvėpinasi švelniais, vasarišką jūros vėjelį primenančiais kvepalais. Žvaigždės siūlo kvėpintis irisų, našlaitės, o taip pat orchidėjos, primenančios Mėnulio (Vėžio sergėtojo) aromatais. Tiks ir jazminai, greipfrutas, bazilikas.

LIŪTAS

Tinkančios aromato natos: rožė, ambra, jazminas, kokosas.

Tai lyderis iš prigimties, kuris siekia viešpatauti visur, kur tik įmanoma. Liūtai yra stiprios intuicijos žmonės, praktiškai neklysdami nuspėja madingas tendencijas ir netgi kartais jas pralenkia. Šiam Zodiako ženklui aromatai reikalingi ne užkariauti, o norint parodyti, kas yra kas. Siekia, kad iš karto būtų aišku, kad čia karalius ar karalienė. Meilėje jie yra itin dosnūs ir kilniaširdžiai, mylimą partnerį apgaubia gėlių švelnumu ir nukelia jį į kitus pasaulius. Kvepalų pirkimas jiems - tarsi ritualas, kuris reikalauja išskirtinio dėmesio.

Dinamiška elegancija ir prašmatnus skonis, kuris yra būdingas liūtams, įpareigoja juos rinktis ultramadingus, plačiai reklamuojamus aromatus, nepaisant finansinių galimybių. Žvaigždės liūtams skiria tokius aromatus: heliotropo, smilkalų, eglės, pušų, snapučio, melisos, rozmarino ir kitus gilius bei aitrius aromatus.

Apibedrinant - liūtai mėgsta tokius kvepalus, kurie atskleidžia jų asmeninį žavesį bei pasitikėjimą savimi. Tai tik priedas prie jų tvirtos asmenybės.

MERGELĖ

Tinkančios aromato natos: muskusas, mira, rožė, žemuogė.

Tai individualistė, jausminga ir nereikli asmenybė. Mąstymas analitiškas, kartais būna ironiška, bet itin mėgsta ir vertina kokybiškus daiktus. Nuolat siekia išsaugoti savo intelektualumą ir kultūringumą, aromatai mergelės gyvenime vaidina pagrindinį vaidmenį. Kartais individualistė Mergelė gali ilgam prisirišti prie aromato, tačiau kaip žemės stichijos atstovė ji išlieka abejinga citrusiniams ir šipro aromatams.

Tai išoriškai tobula ir teisinga asmenybė, kuri visuomet gerai atrodo ir vertina praktiškumą. Nevengia populiarių naujienų, aromatizuotų aliejų, kurie primena vanilines dirvas, magnolijos žiedus ir pan. Žvaigždės rezervavo Mergelei: hiacintą, leliją, santalą, mėtą, mirą, raudonėlį, valerijoną, citriną.

Mėgsta kvepalus, kurie yra rafinuoti ir įkūnija išmintį bei vidinę ramybę.

SVARSTYKLĖS

Tinkančios natos: rožė, lavanda, sandalas, jazminas, pušis.

Gimę po šiuo ženklu didžiuojasi savo išvaizda ir rafinuotumu, pirmenybę teikia klasikiniams daiktams. Mėgsta pirkti jau žinomus kvepalus, tačiau tai nereiškia, kad jie yra senamadiški ar nešiuolaikiški. Jų paletėje – gėlių-aldehidų ir rytų gamos, iš esmės lengvi ir gaivūs aromatai.

Šie zodiako ženklai skoningai pasirenka ne tik kvepalus ar tualetinį vandenį, bet ir kosmetiką. Pagal žvaigždes jų aromatas – gėlių karalienės – rožės. Gėlių paletėje – aštrūs gvazdikai, jazminai, o taip pat paslaptingos orchidėjos. Tinka čiobrelis, imbieras, mairūnas.

SKORPIONAS

Tinkančios aromatų natos: lavanda, rožė, mairūnas, muskusas, ambra, jazminas.

Šis ženklas pasižymi savo ekstravagantiškumu, seksualumu, yra nenuspėjamas, dažnai renkasi aromatus, kurie skirti „jai“ ir „jam“. Skorpiono kolekcijoje rasime įvairių aromatų, dažnai tai žinomi kvepalai, nes pagrindinis jo tikslas - sujaudinti ir suintriguoti ar net psichologiškai išprovokuiti partnerį. Retas kuris atsispiria Skorpiono mestam kabliukui. Jis renkasi tokius aromatus, kurie slepia nematomą jėgą, ir tai - tik viena iš paslaptingojo Skorpiono mįslių.

Tai tvirasi, kupinas pasitikėjimo savimi Zodiako ženklas. Kartas nuo karto mėgsta išlaidauti stipriems egzotiško ir saldaus aromato kvepalams. Žvaigždės rekomenduoja jam intensyvius slopių jazminų aromatus ir sodrius, net karčius aliejų ekstraktus, druskas su pačiulio, smilkalų, gvazdikų, kedro, kipariso ekstraktais.

Renkasi tokius aromatus, kurie būtų paslaptingi, egzotiški ir intriguojantys.

ŠAULYS

Tinkančios aromatų natos: lavanda, rožė, muskusas, ambra, jazminas.

Tai savimi pasitikintis, energingas ir visad kupinas jėgų Zodiako ženklas, veiklus, geras strateguotojas. Renkasi tokius aromatus, kurie pabrėžia jo drąsą, gerą skonį ir nuolatinį susikaupimą. Esant reikalui geba atsikirsti ir net atakuoti. Aromatai šiems zodiako ženklams padeda apgaubti migla savo kėslus ir tikruosius interesus. Dažnai aromatai kontrastuoja su jų karingumu, neretai tai yra rytietiški gėlių ir šipro aromatai.

Tai energingi, nuolat nenustygatantys vietoje ženklai, kurie mėgsta patikrintus ir patikimus aromatus. Aromatus išnaudoja kaip savo savybių papildymą dalykiniuose susitikimuose. Žvaigždės „siūlo“ jiems lengvas, įtampą mažinančias gėlių kompozicijas: orchidėjų, žirnelių, levandos, alijošiaus arba muskuso, apelsino, mandarino, rožinio medžio, rožės.

OŽIARAGIS

Tinkančios aromatų natos: sandalas, rožė, lotosas, jazminas, ambra, pušis.

Šis ženklas slepia savo seksualumą po prigimtiniu kuklumo ir susitvardymu. Ožiaragis turi itin gerą skonį, moka stilingai rengtis, o jo pasirinkti aromatai nuolat intriguoja ir atskleidžia tik mažą dalelę pasaulio, kurį jis nuo visų slepia.

Ožiaragiai ištikimi tiems aromatams, kuriuos pažįsta jau nuo jaunystės. Kvėpinasi nuosaikiai, taupiai ir vertindami situaciją. Žvaigždės „siūlo“ jiems gražius, prabangius aromatus, nepaprastus ir jaudinančius, su aguonų, kiparisų, indiškų prieskonių, melisos, anyžiaus, imbiero natomis, kurios padėtų atgaivinti ir išjudinti jų jausmingumą.

VANDENIS

Tinkančios aromatų natos: citrina, ambra, žemuogė, sandalas, lotosas, rožė.

Tai neprijaukinamos asmenybės - šis bruožas būdingas tiek vyrams, tiek moterims. Jie yra laisvamaniški ir dažniausiai nemėgstantys įsipareigojimų. Siekdami nesudaryti klaidingo įspūdžio apie save, itin atsargiai ir atsakingai renkasi kvepalus.

Tai originalumą mėgstantys ženklai. Jie nebijo išbandyti naujų aromatų kompozicijų. Žvaigždės mano, kad vandenio kvepalai turi išsiskirti nekasdieniška, gilia egzotine puokšte. Jam geriausia šiuolaikiškiausios aromatų kompozicijos - ryžtingos, tačiau šiek tiek svajingos, dvelkiančios bergamotėmis, žalumynais, arbatmedžiu, karpažole.

ŽUVYS

Tinkančios natos: kedras, lotosas, levanda, sandalas, rožė.

Žuvų ženklo atstovai yra drovūs, subtilūs ir turi perdėtą jautrumą aplinkinių problemoms, o tai šį ženklą daro pažeidžiamu. Moterys turi visus silpnosios lyties privalumus ir trūkumus. Irisų, mėtų, mirtų, taip pat pušų spyglių aromatai padės jiemms įveikti daugelį sunkumų, atsikratyti depresijos ir melancholijos, grąžins žvalumą, optimizmą. Šis zodiako ženklas tinkamai įvertina aromatus ir visad pasirūpina, kad vonioje pakaktų įvairių gėlių ir žolių aromatų šampūnų, o taip pat mėgsta jūros, gydomųjų ir aromatizuotas druskas. Geru vakarinės aprangos papildymu žuvys laiko kvepalus su jaudinančiais čiobrelio, našlaičių, rožių ir irisų, levandų, verbenų aromatais.

b-a.lt prekyba

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis