Vėjais paleisti pinigai: kokios kalėdinės dovanos be reikalo tuština piniginę

Iki didžiųjų metų švenčių liko visai nedaug ir parduotuvių lentynose jau seniai išdėliotos šventinės prekės. Kokių šventinių daiktų verčiau visai atsisakyti, kad sutaupytumėte pinigų?

Kalėdos ir Naujųjų sutikimas, ko gero, yra pačios brangiausios šventė: reikia išleist nemažai pinigų šventiniam stalui, dovanoms, kelionėms, o kur dar nesibaigiantys išpardavimai, kuriems taip ir norisi pakloti pusę atlyginimo.

Taigi, jeigu jus glumina perspektyva likti po švenčių tuščiomis kišenėmis, neapgalvotų išlaidų verčiau vengti. Kokius daiktus ir produktus ramia sąžine galima išbraukti iš savo pirkinių sąrašo (ar bent jau sumažinti jų kiekį).

Statulėlės su metų simbolika

Mūsų šventinių pirkinių antireitingo lyderis – visokiausios įmanomos statulėlės, figūrėlės ir žvakidės su ateinančių metų simbolika (šį kartą – gaidžio). Lapkritį ir gruodį, o kai kur dar spalį, parduotuvių lentynose pasirodo Kinijos provincijoje pagamintos beždžionių, gyvačių ir jaučių figūrėlės. Atrodo jos, švelniai tariant, apgailėtinai, naudos iš jų praktiškai jokios, teigiamas emocijas tokia dovana taip pat kažin ar sukels. Tai kam leisti pinigus tokiems suvenyrams? Jeigu būtinai turite apdovanoti visus kolegas, kaimynus ir tolimus giminaičius, o jūsų biudžetas ribotas, verčiau nupirkite šokoladukus.

Papuošimai namams

Prieš šventes miestų gatvėse, restoranuose, o ir tuose pačiuose prekybos centruose viešpatauja artėjančių švenčių dvasia. Žiūrint į visas tas griliandas, šventines instaliacijas, šiltus languotus pledus, daugeliui mūsų norisi sukurti šventinę atmosferą ir pas save namuose. Blizgučiai, lemputės, baltai raudonos kojinės dovanoms ir kilimėlis koridoriui gali stipriai pratuštinti šeimos biudžetą. Dar būtų gerai, jeigu visi šie daiktai turėtų kokios nors naudos, tačiau jau sausio viduryje visa tai bus be gailesčio surankiota, o gal net nuo žiemos pavargusios šeimininkės išmesta. Sukurti šventinę atmosferą galima ir be papildomų išlaidų – tiesiog papuoškite eglutę. Jeigu labai norisi, galima pakabinti griliandas, turbūt jas dar turite nuo praėjusių švenčių.

Natūrali eglutė

Beje, apie eglutes. Visiškai nebūtina pirkti natūralaus medžio. Pirma, taip kenkiate gamtai. Antra, net ir praėjus porai mėnesių po to, kai eglutę išmesite, ant jūsų kambario grindų vis dar bus galima aptikti jos spyglių. Galų gale, natūralios eglės įsigijimas – nepigus malonumas, taip kad geriau vieną kartą nusipirkti dirbtinę, kuri, beje, atrodo gerokai elegantiškiau.

Eglutės žaisliukai

Kartais labai sunku praeiti po kalėdinius turgelius, kur kvepia karštu vynu ir pardavinėjami brangūs eglutės žaisliukai. Taurę karšto vyno šaltu oru galima sau leisti, o štai nuo prekyviečių su spalvoto stiklo burbulais verčiau laikykitės atokiau. Būkite realistai – jūs atšventėte jau ne vienas Kalėdas ir papuošėte ne vieną eglutę. Tai kam jums reikia papildomų žaisliukų?

Suknelė vienai nakčiai

Šventėms kai kurios moterys pradeda ruoštis likus vos ne dviem mėnesiams: pradeda laikytis dietos, sudarinėja šventinio stalo meniu ir, žinoma, galvoja apie savo naujametinę aprangą. Nedaugelis save gerbiančių dailiosios lyties atstovių norės sutikti Naujuosius metus senu apdaru, todėl moterys traukia į parduotuves ieškoti ryškiausios ir gražiausios suknelės. Jeigu be naujos suknelės niekaip negalima apsieiti, stenkitės pasirinkti tokį modelį, kurį ir vėliau galėsite apsirengti, pavyzdžiui, į teatrą (kitaip tariant, suknelė neturi būti labai atvira ir per daug blizganti).

Greitai gendantys produktai

Tie, kurie švenčia didžiąsias metų šventes namuose, kiekvieną kartą lipa ant to paties grėblio: prisiperka per daug produktų, kurių neįmanoma suvalgyti net ir per savaitę. Tarp jų yra ir greitai gendančio maisto: žalumynai, alyvuogės, švieži vaisiai ir daržovės, desertai, kibiras ikrų. Labai dažnai jie pradeda gęsti ir nukeliauja į šiukšlių dėžę. Turbūt įsivaizduojate, kiek baltos mišrainės ir sumuštinių su ikrais jūsų šeima gali suvalgyti per šventinį vakarą, todėl pirkite produktų atsižvelgdami į savo apetitus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis