Užduok sau 9 klausimus ir sužinok, ar jis tikrai yra tau skirtasis

Kaip išsiaiškinti, ar šalia esantis vyras yra tikrai jūsų vertas pakeleivis?

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Beprotiškai populiari sulčių dieta - ar ji tikrai veiksminga? RECEPTAS
- Augalai pagal Zodiaką - kuriuos išsirinkti, kad taptų teigiamos energijos šaltiniu
- Ką išduoda akių spalva?
- Slidinėti su vaiku? Įmanoma!
- Alfa ar omega - kaip atpažinti vyrus
- Varškinės spurgos "Žiedeliai"

Laimei, laikai pasikeitė ir rymojimas prie telefono nusileido žvilgčiojimui į mobiliojo ekraną. Tačiau ar išsivadavusios iš keturių kambario sienų išsivadavote iš tų pačių lūkesčių? Kaip išsiaiškinti, ar ponas Nuostabusis tikrai jūsų vertas pakeleivis? Juk padaryti tą geriausia čia ir dabar.

Pateikiame klasikinį klausimyną su atsakymais.

Moderniojoje visuomenėje prigijo frazė: „Jei myli save pati, nesvarbu, su kuo esi“. Ar tikrai šiuos žodžius galima vertinti rimtai?

Jei panašios frazės bent iš tolo panėšėtų į realų gyvenimą, būtų pakankamai paprasta. Mintis, kad santykiai gali būti sėkmingi su bet kokiu partneriu, primena aikštingą mados tendenciją. Tiesa, nelabai skirtą kasdieniam dėvėjimui. Patys galime spręsti gyvenimiškas problemas, tačiau santykiuose šie gėbėjimai netruks sprogti kaip muilo burbulas. Remdamiesi ilgamete darbo patirtimi, daugelis psichologų vienareikšmiškai teigia: yra mums tinkami ir mums netinkami vyrai. Žmogus paprasčiausiai negali sutarti su visais.

Shutterstock nuotr.

Kaip įsitikinti, kad mano (naujas) partneris man iš tiesų tinka?

Poroje tik tada vyraus harmoningi santykiai, kai abu partneriai ilgėsis panašaus artumo. Vis dėlto apsidairę aplink išvysime ne vieną kombinaciją, kai laisvas kaip vėjas vyras sutinka savimi nepasitikinčią ir artumo trokštančią moterį. Niujorke dirbantis santykių tyrėjas Amiras Levine tokį ryšį apibūdina kaip baimingų ir atsakomybės vengiančių santykių hibridą. Bailusis partneris ieško susisaistymo galimybių, o vengiantis atsakomybės – nuo jų bėga.

Kiek jaudulio santykiuose yra normalu?

Pirmosiomis pažinties savaitėmis daugelio galvose vyrauja visiškas jausmų chaosas. Ir tai yra gerai. Tačiau tas, kuris panašiai jaučiasi prabėgus mėnesiams ar metams, nebėra tiesiog įsimylėjęs. Santykius ima temdyti nepagrįstų baimių ir infantilumo šešėliai. Kai vyras daug žada, tačiau mažai daro, yra nepasiekiamas ir nežeria meilės prisipažinimų, priešingomis savybėmis pasižyminčias moteris apima baimė ir panika. Kai kurie vyrai kartais patys pajunta artumo poreikį, tačiau daugelis laisvę branginančių žmonių niekada neleistų savęs varžyti. Todėl jei pastebite, kad jūsų santykiai grįsti įtampa ir neišsipildančiais lūkesčiais, verčiau išsiskirkite.

Shutterstock nuotr.

Mano partneris labai vertina savo asmeninę erdvę. Kartais mane tai slegia. Ar jis – netinkamas pasirinkimas?

Kai meilė trunka ilgesnį laiką, natūralu, kad kartais būnate kartu, kartais atskirai. Nepieškite visko tik juodai arba baltai. Santykiuose egzistuoja galybė niuansų. Jei šiaip jau jūsų santykiai yra geri, partnerio norą pabūti atskirai vertinkite kaip jo individualybės bruožą. JAV mokslininkai išsiaiškino, kad asmeninę nepriklausomybę puoselėjantys žmonės ilgisi tvirtų ryšių. Ir dažniausiai tokius sukuria.

Pastaraisiais mėnesiais tik pykstamės ir vienas kitam priekaištaujam. Ar tai blogas ženklas?

Priešingai. Poros, kurios visiškai nesipyksta, paprastai ilgai nebūna kartu. Praėjus įsimylėjimo fazei – ji kartais gali trukti ir iki metų – prasideda įtakų kova ir siekis įtvirtinti savo interesus. Nesvarbu, ar kalbama apie nepunktualumą, ar apie buvusius meilužius. Hamburge dirbanti psichoterapeutė Andrea Patzer teigia, kad nesutarimų fazės žymi santykių raidos krizę – pasibaigus vienam santykių etapui, prasideda kitas. Kartais būna sunku su tuo apsiprasti. Prireikia kantrybės ir laiko, kol viskas ir vėl stoja į savo vietas.

Shutterstock nuotr.

Atsidūrėme ant rimtos krizės slenksčio: mano draugas buvo man neištikimas. Ar po tokio poelgio dar galiu apskritai manyti, kad jis – man tinkamas žmogus?

Maždaug 50 procentų moterų skyrybų priežastimi nurodo partnerio neištikimybę. Tikrai nėra lengva susitaikyti su artimo žmogaus išdavyste, tačiau kartais į panašius poelgius esame linkę žvelgti pernelyg moraliai. Psichologų manymu, daugelis porų gali išspręsti panašią problemą. Tol, kol svetimavimas netampa įpročiu, jo nereikėtų vertinti kaip pasaulio pabaigos. Kur kas svarbiau išsiaiškinti, kokios priežastys pastūmėjo partnerį žengti tokį žingsnį. Santykiuose beprasmiška ieškoti vieno žmogaus kaltės.

Ką daryti, jei žiūrint į vyrą pradeda erzinti menkniekiai – džiaugsmą temdo per didelis pilvas, ne vietoje išmėtytos kojinės, kalbėjimo maniera.

Išvardinti pavyzdžiai gal ir galėtų būti vadinami menkniekiais, tačiau iš tiesų jie signalizuoja apie rimtas problemas. Kai moteris pradeda atskiromis dalimis narstyti vyrą, kai vos prieš dieną tobulas partneris virsta per mažu, per storu arba paviršutinišku, vadinasi, imtasi vykdyti atitrūkimo strategiją. Normaliu atveju panašus priekabumas pasireiškia santykių pradžioje, o geriau pažinus žmogų dingsta.

lgą laiką nebesimylime. Ar mūsų santykiams gresia skyrybos?

Ne, jei santykių pradžioje jūsų intymus gyvenimas priminė prancūzų erotinio filmo scenarijų. Išblėsus aistrai, visuomet kyla klausimas: o kas dabar? Daugelis moterų pernelyg emocingai reaguoja į susiklosčiusią situaciją. „Seksas – baikštus gyvūnas“, įspėja psichologai. Todėl iškilusių problemų sprendimo jokiu būdu nepaverskite diskusijų klubu. Verčiau per porą pokalbių trumpai ir aiškiai įvardinkite pagrindines priežastis. Būkite aistringi. Miegamajame ir gyvenime. O jei seksas iš pat pradžių neteikia didelių vilčių, gerai pasvarstykite, ar galėsite tai ignoruoti.

Shutterstock nuotr.

Dažnai sakoma, kad vaikai sutvirtina santykius. Mūsų barniai prasidėjo po to, kai gimė sūnus. Kodėl taip yra?

Jei esate jauni tėvai, prieš nešant skyrybų dokumentus reikėtų palaukti 1-2 metus. Vaiko gimimas reiškia bemieges naktis, apleistą seksualinį gyvenimą, buitinių klausimų sprendimą, biudžeto apribojimą. Tai tampa rimtu išbandymu kiekvienai porai. Apsipratimas su nauju vaidmeniu pasėja įtampą vyro ir moters santykiuose, todėl net mažiausia smulkmena gali išprovokuoti karą. Ką daryti? Apsišarvuoti kantrybe, paremti vienas kitą ir išlaukti.

sveikas.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis