Tinkamai parinkti drabužiai - pasitikėjimo ir sėkmės garantas

Ar žinote, jog 55 proc. informacijos apie asmenį perduoda jo išvaizda? Pakanka vos 30 sekundžių, jog susidarytume nuomonę apie asmens finansinę padėtį, išsimokslinimą, pasitikėjimo savimi lygį ir patikimumą. Drabužiai šiuo atveju vaidina labai svarbų vaidmenį.

Tinkamai parinkta spalva, audinys, raštai, situacijos atitikimas, tvarkingumas ir derinimas gali palikti ilgai išliekantį puikų arba netvarkingo, neprisižiūrėjusio asmens įspūdį. Vizuali informacija - pati svarbiausia pirmam įspūdžiui. Turbūt kiekviena moteris gali prisiminti sirtuaciją, kai buvo įvertinta būtent pagal išvaizdą - kai aplinkiniai elgėsi vienaip, kada buvote pasitempusi ir pasipuošusi, ir visiškai kitaip, kai atrodėte kasdieniškai, lyg grįžtumėte iš kaimo sodybos.

Pateiksime 5 patarimus, į ką atsižvelgti pravėrus drabužių spintą:

1. Asmenybė. Drabužiai turi atitikti Jus. Viena maža Jūsų garderobo detalė, balso tonas gali nusverti ištartus žodžius. Jei prastai jaučiatės dėvėdama vieną ar kitą spalvą, vieno ar kito silueto drabužius, tuomet jų ir nedėvėkite. Jūsų pasirinktas stilius - klasikinis, dramatiškas, romantiškas ar natūralus - turi atitikti Jūsų charakterį ir gyvenimo būdą.

2. Spalva. Labai svarbu pasirinkti spalvas, kurios Jums labiausiai tinka ir kurias dėvėdama atrodote sveika, energinga. Netinkama spalva gali sukurti pavargusio, liguisto asmens įspūdį, net pagilinti raukšles veide. Rinkitės spalvas atsižvelgdama į natūralias savo gymio spalvas (akių, odos, plaukų), kūno sudėjimą, atsižvelkite į sezoną, dirbamą darbą.

3. Kūno forma. Drabužis turėtų išryškinti Jūsų figūros privalumus ir paslėpti trūkumus. Siluetas, detalės, spalva ir audinių raštai turėtų tikti Jūsų figūrai.

4. Dirbamas darbas. Drabužiai įtakoja Jus ir asmenis, su kuriais bendraujate. Kad ir kaip norėtumėte ignoruoti faktą, jog drabužiai nesvarbūs, tačiau pirmo susitikimo metu esate vertinama pagal išvaizdą. Drabužiai turi atitikti verslo šaką ir dirbamą darbą, tos dienos susitikimus ir geografinį regioną.

5. Statusas. Kuo aukštesnės pareigos - tuo kokybiškesni ir brangesni drabužiai, brangesnio siuvėjo paslaugos. Jums reikia atrodyti kaip galite geriau. Tačiau taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį ir į tos dienos susitikimus. Būkite atsargi, nes pernelyg seksualūs, Jus apnuoginantys drabužiai kompromituoja Jūsų statusą ir turimą valdžią.

Parengta pagal A.Jasilionytės knygą „Dalykinės išvaizdos vadovas".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis