Septynios klaidos, kurias daro 99 procentai moterų

Kai kurie psichologai laikosi nuomonės, kad santykius kuria moteris. Yra net tokių, kurie nekonsultuoja porų. Kodėl?

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kodėl L. Brežnevas valgė šaltus kotletus? Kremliaus virėjų prisiminimai
- Prancūziškos jaunystės pamokos: ištikima, bet nuodėminga
- Alina Orlova: jaučiau, kad nesugebu susitvarkyti su tuo, kas vyksta
- 5 idėjos, kaip mažą kambarį paversti didesniu
- Bulviniai kukuliai

Todėl, kad paprastai vyras prašo įrodyti, kad moteris neteisi, nieko kito iš psichologo jis nesitiki. Kartais susidaro įspūdis, kad vyras reaguoja tik į moterį. Į psichologą jis taip nereaguos. Dirbdami su moterimis tokie specialistai šventai tiki, kad kai keičiasi moteris, keičiasi ir vyro santykis į ją.

Šiame straipsnyje – septynios dažniausios moterų klaidos, su kuriomis susiduria psichologai.

Pirma klaida: per daug pamokslaujate

Pagrindinė klaida santykiuose – moteris per daug kalba. Ir tai ne šiaip sau pliauškimas. Turima omenyje tai, kai vietoj savo liūdesio priežasties paaiškinimo ji sako: „Aš tau aiškinu, kaip teisinga! Aš juk žinau! Tu juk nežinai, tu apskritai...“ Ji pradeda savo pamokslus, pavyzdžiui, mašinoje, tą akimirką, kai jis netgi negali išeiti. Ir visą kelią jam suka galvą visai nereikšminga tema. Tada jie grįžta namo, valgo, eina gulti, mylisi, o ryte viskas vėl kartojasi iš naujo.

Antra klaida: puolate į kraštutinumus

Moterys dažnai daro dar vieną klaidą. Jos nuolat puola į kraštutinumus: „prieinama visada“ arba „visiškai neprieinama“. Yra du momentai:

1. Kai moters artumas prieinamas partneriui nepriklausomai nuo jo elgesio, ji praranda savo vertę ir savo pačios, ir partnerio akyse.

2. Kai moteris užima griežto lyderio arba „mamos“ šeimoje poziciją, lytinis potraukis jai išnyksta. Nes vyro galvoje sąvokos „mama“ ir „seksas“ – du skirtingi dalykai. „Mama“ skirta meilei, o seksui reikia ieškoti kitos moters.

Moteris yra mergaitės ir mamos derinys. Bendrai sudėjus gaunasi rami, harmoninga moteris, kuri moka būti lanksti. Mama lanksti būti negali, nes nuolat dėl kažko nerimauja, ji privalo būti teisinga. O mergaitė negali pademonstruoti lankstumo vien todėl, kad ji kvaila.
Kai moteris mokosi save pajausti, ji supranta, kas yra ramus džiaugsmas. Ir ji mokosi, kaip pasiekti tokią būseną.

Moterys laukia, kad ateis vyras, padarys kažką ir bus gerai. Gerai nebus. Nes meilės poreikis yra bazinis poreikis. Bazinius poreikius realizuoti galime tik savarankiškai. Jeigu moteris nemoka tenkinti savo bazinių poreikių savarankiškai, augs nepasitenkinimas. Nors atrodytų, kad ji elgiasi taip, kaip reikia, o vyras elgiasi taip, kaip rašo žurnaluose, tačiau ji nejaučia. Štai dėl to žmonės ir skiriasi.

Trečia klaida: tigrą lupate šlepete

Moteris dažnai stengiasi vyrui pasakyti, kad jis neatitinka jos įsivaizdavimo. Ji nuolat kartoja: „Tu tinginys!“, „Kiek galima?“, „Tu niekada neuždirbi pinigų“, „Kada tu priimsi sprendimą?“ Jeigu moteris kalba su vyru iš tokios pozicijos, galiausiai jis virs „katinu“, kuris nenorės pas ją grįžti.

Tai primena kasdieninį tigro lupimą šlepete. Kartojame jam, kad jis nestiprus ir apskritai jis net ne tigras. Verčiau moterys kartotų frazes: „Tu žinai, man liūdna“, „Žinai, esu labai nusiminusi, nes aiškinau tau, kaip man tai svarbu, tikėdamasi, kad mane suprasi“. Taip moteris atsakomybę dėl savo būsenos perkelia vyrui. Tai labai svarbu. Nes visos moterys tikisi iš vyrų atsakomybės, tai joms garantuoja komfortą. O stipriajai lyčiai lengviau padaryti taip, kad moteris jaustųsi komfortiškai, nei vėliau atsakyti už tai, kad jai buvo liūdna.

Ketvirta klaida: nesuvokiate, kas yra laimė

Psichologams kartais sunku suprasti, kodėl visiškai skirtingo statuso, amžiaus, patirties ir auklėjimo moterys daro tas pačias klaidas. Tačiau tai byloja apie milžinišką tėvų atsakomybę. Tėvai turi suteikti savo dukrai jautimosi laiminga patirtį, pagal kurią ji vėliau identifikuos save visuomenėje.

Pavyzdžiui, mergaitė nebuvo mokoma jaustis laiminga. Išėjusi į gyvenimą tokia mergaitė nežino, kas yra laimės būsena. Ji žino fragmentinių apdovanojimų už gerus pažymius, gerą elgesį ar dar kažką būseną. Taip ji išeina į gyvenimą nežinodama, kas yra laimė, ir sutinka vyrą, kuris sako: „Aš esu tavo laimė!“ Praeina dveji ar treji metai, o ji tos laimės nejaučia.

Pagrindinė tėvų užduotis – perduoti savo vaikams, kas yra laimė. Jeigu moteris savyje ugdo ramaus džiaugsmo jausmą, ji iškart išsprendžia du uždavinius.

Penkta klaida: vaikuose neugdote meilumo

Vyras turi trejų metų dukrą. Vos priėjusi prie jo mergaitė pradeda demonstruoti meilumą. Iš esmės, mergaitės elgesio modelį diktuoja pati gamta. Jeigu moteris visada taip elgtųsi, vyrui nebeliktų jokių galimybių likti abejingu. Tačiau kur tai su amžiumi dingsta? Kodėl vyrui pradėjus bendrauti su mergina reikia tiek laiko laukti, kol ji prisiglaus prie jo? Visos moterys vaikystėje tai darė nesąmoningai. Kodėl jas reikia mokyti to iš naujo?

Dėl to kaltas nerimas. Ankstesnių santykių patirtis. Kai moteris tris kartus iš eilės apgaunama, ji pradeda galvoti: „O kas, jeigu jam to nereikia? O jeigu jis mane atstums?“

Jeigu moteris prisiglaus prie vyro, pasakys meilų žodį, jis tiesiog nebeturės galimybės būti blogu. Lygiai tas pats ir su vaikais. Pirma, visada privalome priimti jų jausmus. Jeigu dukra verkia, niekada negalima jai sakyti, kad ji verkia dėl niekų. Reikia pasakyti, kad jūs jos vietoje taip pat verktumėte. Reikia išgyventi kartu. Taip jūs vaikui parodote, kad viskas su juo tvarkoje. Reikia pasakyti: „Bet kurioje situacijoje aš esu kartu su tavimi“. Ir neleiskite sau pamokslauti. Labai daugelis kartoja: „Bet kurioje situacijoje esu su tavimi, tačiau tu paklausyk, kai aš buvau tavo amžiaus...“ Ir prasideda...

Šešta klaida: neleidžiate vyrui kalbėti

Vyras turi išmokti kalbėti. Kai jis nesikalba, moteris jaučiasi nereikalinga. Problema slypi tame, kad vyrai kuria planus vieni ir neaptaria jų su savo moterimi. Jeigu jis pasakys: „Šiandien dirbu tam, kad po trijų metų nupirktume namą“, moteris su džiaugsmu jį palaikys. Vyro akyse, jeigu jis su ja gyvena, grįžta namo ir valgo sriubą, vadinasi – jis ją myli. Tačiau moteriai tai neaišku. Moterys klausinėja: „Kaip man suprasti tai, kad jis mažai į mane žiūri, vėlai grįžta ir miega kitame kambaryje?“ Jeigu to paties paklaustumėte jos vyro, jis atsakytų: „Bet aš juk su ja! Viskas normaliai“. Vyrai kartais pamiršta, kad su moterimis reikia kalbėti. Reikia sakyti: „Aš pavargau. Pagamink man štai tokį patiekalą“. Ir moteris jausis laiminga.

Kaip vyrams įteigti, kad jums to reikia?

Esmė tame, kad moterys mato detales. Kitaip tariant, iš fragmentų sudeda bendrą vaizdą. O vyrai mato bendrą vaizdą. Kai moteris kažką daro ir klausia vyro „Na, kaip?“, jo galvoje įvyksta sprogimas. Jis galvoja, kad jeigu dabar pasakys savo nuomonę ir ji nepatiks jo moteriai, kils skandalas.

Yra vienas toks geras žaidimas. Kai vyras prašo kažką padaryti, pavyzdžiui, klausia, kur jo marškiniai arba nori arbatos, jūs jam sakote: „Trys man svarbūs žodžiai ir pasakysiu, kur tavo marškiniai“ arba „Penki švelnūs žodžiai ir tu gausi pačios geriausios arbatos pasaulyje“. Vyrą iš tiesų kurį laiką reikia mokyti to, kad jis nuolat kartotų jums šiuos žodžius. Vėliau jis išmoks tai taikyti pats savarankiškai.

Septinta klaida: nesuvokiate savo grožio

Kodėl moteris, prieš išeidama į gatvę, valandų valandas stovi prieš veidrodį ir nori atrodyti geriau nepažįstamiems žmonėms, tačiau neranda laiko tam, kad namuose geriau atrodytų savo vyrui? Taip yra todėl, kad moteriai svarbi aplinkinių nuomonė. O vyras juk šalia. Jai kur kas svarbiau ne tai, kad vyras pasakys ką nors nuostabaus, o tai, kad kažkas svetimas pasakys jos vyrui, kokią gražią jis turi žmoną.

Tai nėra teisinga nuostata ir reikėtų stengtis jos atsikratyti. Būti gražia – moters darbas iki gyvenimo pabaigos. Visai nesvarbu, kiek jai metų. Nesvarbu, kuo ji dirba. Apsileisti jokiu būdu negalima.

Pabaigai, paprasti patarimai, kaip jaustis laiminga:

* Pagalvokite: „Kokį malonumą šiandien sau suteikiu?“

* Nueikite kasdien keturis kilometrus pėstute. Tai neturėtų būti „dabar 500 metrų, paskui dar 500 metrų“. Reikia iškart nueiti keturis kilometrus.

* Gerkite vandenį! Išplaukite iš organizmo depresiją.

* Kartokite sau „Aš sau pritariu“ kaip įmanoma dažniau.

* Rytais darykite tai, kas jums patinka, ir diena prasidės puikiai.

* Yra dar vienas geras patarimas: vieną dieną per savaitę nieko nedarykite. Visiškai nieko. Neklokite lovos, nevalgykite jogurto, neikite į sporto salę ir taip toliau. Tai labai svarbi procedūra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis