Septyni faktai, kurių nežinojote apie intymumą

Sužinokime, kaip seksualiniai santykiai veikia mūsų gyvenimą.

Populiariausi šių dienų straipsniai:

- Karalienė Marija Antuanetė – despotės motinos ir paskalų auka (FOTO)

- Figūrą koreguojančios suknelės iki 100 Lt (FOTO)

- Horoskopas 07.31-08.07: ir naujų pažinčių, ir konfliktų tikimybė

- Kaip atsikratyti pelėsio ir purvo tarpuose tarp plytelių?

- Aštriai marinuoti agurkėliai

Seksas padeda sumažinti įtampą

Kai esate pernelyg įsitempusi, nuolat užsiėmusi darbe, o iš jo grįžusi dar turite susidoroti su buities rūpesčiais, idealia „iškrova“ gali tapti intymus artumas su jūsų partneriu. Seksas, pavyzdžiui, padeda sumažinti arterinį spaudimą bei lengviau susivaldyti kilus įtemptai situacijai.

„Švelnios glamonės ir visos prisirišimo išraiškos formos optimizuos vidaus organų veiklą, - aiškina gydytojas Walteris Hedingas. - Lėtas ir atpalaiduojantis seksas – puikus būdas atstatyti jūsų jėgas ir jausmus“.

Kairė moters pusė – pati jautriausia

Jeigu tikėsime Steve'o ir Veros Bordanskių – medikų ir iliustruoto vadovo apie orgazmus autorių – tyrimais, moters klitoryje yra konkreti zona, kuri pasižymi ypatingu jautrumu. Savo knygoje jie rašo, kad ši paslaptinga kūno vieta, suteikianti patį didžiausią malonumą – kairėje viršutinėje klitorio pusėje. Esą, jis gali padėti patirti jums beprecedentį pojūčių sprogimą.

Moters lytinis potraukis susijęs su jos ciklu

Gamta taip sutvarkė, kad didžiausią seksualinį potraukį moteris jaučia ovuliacijos dienomis. Dėl to kalti hormonai ir šiuo laikotarpiu padidėjęs testosterono lygis, kuris ir sukelia stipresnį potraukį partneriui. Žinoma, šis seksualinis mechanizmas nėra atsitiktinis: taip gamta iš visų jėgų stengiasi, kad moteris pastotų.

Dešimties minučių visiškai pakanka

Amerikiečių mokslininkų duomenimis, ideali lytinio akto trukmė – vos dešimt minučių. Mokslininkai mano, jog viršijus šį limitą intymus artumas bent vienam iš partnerių neabejotinai atsibos. Be to, amerikiečiai nustatė ir kitus laiko parametrus: dvi minutės – pernelyg mažai seksui, trys-septynios minutės – tai priimtina aistringam seksui, o dvylika ir daugiau minučių – tai jau pernelyg ilgai. Jeigu norite erotinius malonumus pratęsti, galite išbandyti tantrinio sekso ritualus.

Užmigti iškart po lytinių santykių – visiškai natūralu

Orgazmo metu į kraują patenkančių endorfinų ir kitų cheminių elementų „kokteilis“ sukelia mieguistumą, kuris iškart po lytinio akto apima daugumą vyrų. Beje, tą patį jaučia ir kai kurios dailiosios lyties atstovės, nors „miegančių gražuolių“ procentas šiuo atveju kur kas mažesnis. Mičigano universiteto mokslininkai pažymi: jeigu jis ar ji po sekso užmigo, tai akivaizdžiai įrodo, kad buvo kaip reikiant pasistengta, lytinis aktas buvo intensyvus ir jausmingas.

Moterys gali patirti begalybę orgazmų

„Tyrimai rodo, kad moterys ganėtinai dažnai patiria kelis orgazmus iš eilės. Panaudojus teisingą techniką ir atsižvelgus į pačios partnerės norus galima tęsti be pertraukų – tiek, kiek norisi“, - tikina seksologė Alessandra Rampolla. Nors vyrai po orgazmo patiria refrakterinį periodą ir jiems reikia laiko atsistatyti, moterys turi galimybę jausti malonumą be jokių pertraukų daugiau nei vieną kartą.

Seksas pasižymi jauninančiu poveikiu

„Įsimylėjęs žmogus atrodo jauniau“. „Seksas pasižymi jauninančiu poveikiu“. „Seksualinis gyvenimas su partneriu užkerta kelią ligoms“. Ar kada nors esate girdėję tokius pasisakymus? Iš tiesų, hormonai turi milžinišką galią. Hormonų pusiausvyros atitiktis gali netgi išgelbėti byrančią santuoką. Senėjimo instituto mokslininkų atlikti eksperimentai parodė, jog pusės amžiaus slenkstį perkopę vyrai ir moterys, be sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo dar laikęsi ir sveiko seksualinio apetito principo, atrodo kur kas jauniau už bendraamžius ir jaučiasi daug geriau.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis