Pažiūrėkite į akis – jose rasite daug informacijos apie žmogų

Akys – sielos veidrodis. Ne paslaptis, kad susipažinę pirmiausia pastebime vienas kito akis. Akys gali būti iškalbingos, atviros ir draugiškos, mažos ir įtarios arba nerimastingai judančios. Žmonės, kurių akys spindi, yra atviresni, draugiškesni, malonesni. Tie, kurių akys šaltos, skvarbios, skrodžia, tarsi skenuoja kitą žmogų kiaurai, nėra tokie malonūs.

Akys siunčia mums signalus, kuriuos nesąmoningai skaitome ir darome išvadas remdamiesi savo patirtimi. Pavyzdžiui, vaikų akių rainelės didelės, o žvilgsnis nuostabiai nekaltas. Neveltui sakome, kad vaikai – angelai, norime juos paliesti, kad būtume kuo arčiau. Iš jų akių sklindanti šiluma skleidžia meilę.

Didelės rainelės – išraiškingos akys, mažos rainelės – neišraiškingos akys. Kuo didesnė rainelė, tuo žmogus labiau linkęs parodyti, atskleisti jausmus. Tie, kurių rainelės didelės, dažnai linkę pasidalyti savo jausmais, nesvarbu, ar liūdesys, ar džiaugsmas. Žmonės, turintys dideles raineles, įprastai yra labai švelnaus būdo. Tokie žmonės gali įsimylėti per kelias minutes ar net sekundes, įsijausti į kito žmogaus išgyvenimus taip, kad net patys emociškai išsenka, ir tai blogai.
Arti viena kitos esančios akys rodo pakantumo stoką.

Mažos rainelės rodo, kad, priimdamas sprendimus, žmogus nesivadovauja jausmais. Tokie žmonės geba likti nešališki santykiuose. Sprendimus priima vadovaudamiesi tik protu, o ne širdimi. Jei akys ne tokios išraiškingos, reiškia, kad šis žmogus gali likti abejingas, slepia jausmus. Tokie žmonės gali būti bejausmiai, šalti. Jie nelinkę atskleisti savo jausmų, iš pažiūros nėra itin mieli, atrodo uždari. Jie iš pažiūros ramūs ir tuomet, kai emocijos virte verda. Tokie žmonės sugeba tvardytis ir gali pasigirti gebėjimu valdytis, nors neretai šią savybę lemia žodinis, fizinis ar emocinis smurtas praeityje.

* Spindinčios akys – didelio patrauklumo ženklas. Akys be spindesio, suprantama, nulemia patrauklumo stoką. Kuo sodresnė akių spalva, kuo daugiau spindi, tuo tokie žmonės patrauklesni. Patrauklumą lemia ir akių spalva bei dydis. Jei susipažįstame su žmogumi, kurio akys spindi, iškart pajuntame jam simpatiją. Tačiau santykiuose yra kiek kitaip. Vyrai ir moterys patraukliomis akimis yra mėgėjai flirtuoti, skatinti intymius pasiūlymus. Daugelis porų atvirauja, kad koketavimas jų santykiams labai trukdė. Moterys tokių vyrų vengia, nes jaučiasi nesaugiai dėl tariamo vyrų koketiškumo. O jeigu jūsų partneris ima pavyduliauti, paklauskite, kaip jis jaustųsi, jei su juo jūs elgtumėtės taip pat. Reikia ieškoti ir rasti sprendimą, kuris būtų priimtinas abiem, kol dar galime pakeisti, kad neįvyktų skyrybos.

Ryškus patrauklumas svarbus pardavėjams, konsultantams. Žmonės, pasižymintys šiuo bruožu, geba puikiai įkalbėti, bendraudami su kitais. Šis bruožas pasitarnauja vedant seminarus, vaidinant teatre.

Jei akys be spindesio, tokiam žmogui trūksta pasitikėjimo ir patrauklumo, drąsos, ryžto.

* Siauras tarpas tarp akių. Siauras tarpas tarp akių reiškia, kad asmuo nepakantus. Platus tarpas tarp akių – pakantus žmogus.

Pakantumas – viena svarbiausių asmenybės bruožų, jis parodo, kiek laiko žmogus gali taikytis su susiklosčiusia padėtimi ir nereaguoti į ją, kiek leis įvykiams nukrypti nuo normos, kol ko nors imsis. Šį bruožą nulemia tarpas tarp akių. Žmonės, kurių akys arti viena kitos, linkę laikytis taisyklių.

Pakantūs žmonės – plačiai įsodintos akys – atlaidesni tiek sau, tiek kitiems, todėl reikia nubrėžti tam tikras ribas, nes kiti linkę pasinaudoti jų geranoriškumu, gailestingumu. Dėl ramaus būdo jie mėgstami aplinkinių, su jais lengva dirbti.

Fotolia

Nepakantiems žmonėms labai svarbu, kas vyksta dabar, jie labai greitai reaguoja, puikiai jaučia, kas gerai, o kas blogai. Kai jie susikaupę, ką nors dirba, niekas daugiau neegzistuoja. Jei jums reikia tokio žmogaus dėmesio, duokite laiko atsiplėšti nuo to, ką jie veikė, nes sulauksite piktų replikų. Kai jiems tenka per didelis krūvis, sutrinka ir užsidaro kabinete, kad galėtų pabūti vieni.
Nepakantūs žmonės greitai susierzina, dėl to jiems būtina atsipalaiduoti ir giliai kvėpuoti, rasti būdą sutramdyti emocijas ir jausmus, nukreipti mintis kitur, pabandyti pažvelgti į situaciją kito žmogaus akimis. Jei toks esate jūs, nepamirškite, kad jūsų požiūris gali radikaliai skirtis nuo kitų žmonių.
Nepakantūs žmonės pasineria į savo tikėjimą taip, kad nepastebi kitų dalykų, kurie aplink jus vyksta, jie net praranda laiko suvokimą.

Nepakantumo bruožą dar labiau parodo smaila nosis ir įtempta odos kakta. Tokie žmonės pamišę dėl tvarkos.

* Kai vienos akies kamputis arčiau nosies nei kitos akies – galimi svyravimai nuo visiško nepakantumo iki visiško pakantumo ir atvirkščiai. Jei tokius žmones kas nors erzina, gali staigiai pratrūkti. Jie jaučia kaltę, kad nesusivaldė, ir patys save keiksnoja už pakantumo trūkumą.
Pakantumas labai svarbu tarpusavio santykiuose. Gerai, kai partneriai vienodai pakantūs, vienodai vertina tai, kas gera ir kas bloga. O jei jie skirtingi, nepakantų partnerį, suprantama, erzina kito pakantumas viskam, nerūpestingumas. Tai, kas bendro gyvenimo pradžioje buvo atkeistina, po 5–10 metų neretai pradeda erzinti. Jeigu esate pakantus partneris ir žinote, kad vėluojate, paskambinkite ir praneškite nepakančiam. Jeigu jūsų partneris paprašo ką nors padaryti, sutikite tik tada, kai tikrai ketinate pažadą ištesėti.

* Vidinės kairės akies kampelis aukščiau už dešinės. Tai originalus žmogus su netradiciniu požiūriu. Jis nemėgsta elgtis kaip kiti, jam tai nuobodu. Jam sunku prisiderinti prie tradicinio požiūrio žmogaus, su kuriuo jam tenka dirbti. Kuo didesnis skirtumas tarp abiejų akių, tuo žmogus bus linkęs eiti netradiciniu keliu. Toks žmogus kritikuoja viską, tačiau yra kupinas idėjų. Šis bruožas naudingas kino pasaulio atstovams, rašytojams, menininkams, kuriems reikalingas kūrybingumas. Tokio tipo žmonės originalūs ir meilės žaidimų srityje mėgsta naujoves. Jei šis bruožas dera su dideliu seksualumu, o partneris neatitinka jo poreikių, jis gali pradėti ieškoti nuotykių. Tokiam žmogui reikia prasimanyti užsiėmimų, pomėgių, kurie atimtų daugiau energijos – medžio drožinėjimas, fotografija, dailė arba sportas pasirenkant lengvąjį kultūrizmą ar kitą malonų pomėgį.

* Užkritę vokai. Tokie žmonės linkę analizuoti. Jei vokai užkritę, toks žmogus siekia žinoti, kaip ir kodėl vyksta, išsiaiškinti kiekvieną detalę, ištyrinėti. Jei šį bruožą papildo viena arti kitos įsodintos akys, aštrūs veido bruožai, toks žmogus tyrinės tol, kol įsitikins, kad turi reikiamą informaciją. Analitiškiems žmonėms patinka šachmatai, kryžiažodžiai. Jei šia savybe pasižyminčio žmogaus veido bruožai kampuoti, reiškia, kad jis itin smulkmeniškas. Tokie žmonės būna geri tyrėjai, saugumo agentai. Analitiškumas gali tapti ir problemų priežastimi, nes tokie žmonės linkę perdėtai gilintis į paprastas situacijas. Patarimas, jei esate labai analitiškas, – pasistenkite greičiau eiti prie dalyko iš esmės.

* Dideli ir atviri vokai – nelinkę analizuoti. Žmogus, kurio vokai dideli ir atviri, mėgsta eiti prie dalyko iš esmės. Jie gali būti net šaltakraujiški, greitai nori užbaigti, ką pradėję. Analitiškumu nepasižymintiems žmonėms būdinga pertraukti kitą asmenį ar neleisti užbaigti kitam pasakyti minties. Kartais elgiasi akiplėšiškai. Jei toks esate jūs, pasistenkite išklausyti kitą žmogų.
Jeigu jūsų partneris analitiškas, o jūs nelinkęs perdaug analizuoti, reikia apie tai išsikalbėti, pasakyti, kas ko nenori, kam kas svetima, nes santykiams tai turės neigiamos įtakos.

* Išorinis akies kamputis žemiau nei vidinis – linkę kritikuoti. Išorinis akies kamputis aukščiau nei vidinis – žmogus nelinkęs kritikuoti. Mes visi linkę kritikuoti, tačiau tų, kurių išorinis akies kamputis žemiau nei vidinis, ši savybė išreikšta labiau. Ji pasireiškia ir darbe, ir namuose, jiems niekas neįtiks. Jei esate paveldėjęs kritišką požiūrį, pasistenkite įžvelgti tai, kas gera, pagalvokite, kaip jūsų žodžiai veikia artimuosius ar bendradarbius. Nešykštėkite naudingų patarimų, užuot nurodinėję. Išmokite kritikuoti konstruktyviai. Kritišku požiūriu pasižymi šios profesijos – redaktoriai, operatoriai, chirurgai, kino, muzikos, meno kritikai. Nelinkę kritikuoti būkite atidesni darbe, kad nepridarytumėte klaidų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis