Norite būti sėkmingas? Štai jums 3 raktai į laimingą gyvenimą

Dažnai kalbant apie žinomus žmones girdime pridedamą epitetą "sėkmingas": sėkmingas verslininkas, sėkmingas sportininkas, sėkmingas politikas ir t.t. Turbūt kiekvienas iš mūsų nori būti sėkmingu.

Konsultuoja „Saviugdos mokyklos“ lektorius Donatas Brikas

Bet esminis klausimas - kaip to pasiekti? Sėkmė - tai laimingas bilietas ar ilgas ir atkaklus darbas, turint didelę motyvaciją? Pasistengsime jums atsakyti į šiuos klausimus.

Išjunkite televizorių, pritildykite radijo imtuvą, susikaupkite ir pažadėkite sau, kad tai, ką sužinosite, būtinai apmąstysite, kaip tai galėtų pakeisti jūsų gyvenimą.

I. Būkite dideli svajotojai!

Ar jūs turite gilų troškimą kažko gyvenime pasiekti? Ar jūs norite save matyti laimingą ir lydimą  sėkmės kiekvieną dieną? Taigi, esate tikras svajotojas ir šis straipsnis - kaip tik jums. Mūsų visuomenėje svajotojų yra tikrai nedaug. Trumpai apibūdinkime, kuo svajotojas skiriasi nuo „normalaus žmogaus“. Svajotojas yra tas, kuris nebijo mesti iššūkių nusistovėjusioms visuomenės normoms, nebijo pasirinkti savo gyvenimo kelio. Svajotojas visada pasirengęs rizikuoti, visada ieško atsakymų į rūpimus kausimus, jis žvelgia baimėms drąsiai į akis. Svajotojai yra pasaulio keitėjai.

II. Nesekite paskui minią

Visuomenė dažnai jums pasakys, kaip turite elgtis ir kuriuo keliu eiti. Tačiau bloga naujiena yra ta, kad tuo keliu, kur eina dauguma žmonių, jūs niekur nenueisite. Jei jūs elgsitės kaip visi, būsite kaip visi, tai ir gyvensite kaip visi. O jūs turbūt norite gyventi SAVO svajonių gyvenimą. Jei jūs esate svajotojas, nesekite paskui minią - jūs turite būti kitoks, išsiskirti, būti kažkuo unikalus, turėkite savo tikslą ir turėkite motyvacijos tą tikslą paiekti.

Dažniausiai žmonės, kurie mokėsi po 15-20 metų, turi puikų išsilavinimą, tačiau jie negali užsidirbti pinigų savo svajonių gyvenimui. Taigi, ko vertos kalbos apie tai, kad reikia puikiai mokytis, o paskui ieškoti perspektyvaus darbo. Taip kalba minia, bet jūs juk einate kitu keliu...

Paklauskite savęs: ar tai, ką dirbu, man patinka, ar dirbu dėl to, kad užsidirbčiau pinigų. Ir dirbkite tik tai, ką MYLITE, padėkite kitiems ir pinigai susiras jus (jei kartais netyčia buvo užmiršę).

III. Siekite savo svajonės

Turėčiau jums pasakyti, kad yra ir kitas kelias. Juo gali eiti tikrai ne kiekvienas, jis nėra vienintelis ir jis tikrai nėra lengviausias - dažniausia jis būna net sunkesnis.  Bet aš jums garantuoju, kad tai - geriausias kelias, tai - sėkmės kelias. Tai labai paprasta – tiesiog eiti paskui savo svajonę. Jei jūs galite apie tai pagalvoti, jūs galite tai ir turėti! Sėkmė myli atkaklius ir kantrius.

Atminkite: greito kelio į sėkmę NĖRA. Todėl geriau neieškoti laimingo bilieto, o tiesiog žengti bent mažą žingsnelį link savo svajonių. O pradėjus eiti jūs tikrai nueisite, tik nepamirškite su savimi pasiimti motyvaciją, jums joms tikrai prireiks. Todėl nelaukite nieko, o pradėkite VEIKTI!

Taigi, jūs turbūt supratote, kad norint pasiekti sėkmę mums reikalinga didelė motyvacija, kantrybė ir atkaklumas. Tačiau jei iš aplinkos mes negauname palaikymo ir paramos, ką mums daryti, kur visa tai gauti?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis