Niekada orgazmo su vyru nepatyrusi moteris: dėl to žlunga visi mano santykiai, padėkite! Psichologo komentaras

Orgazmo nebuvimas - tai, pasak 33 metų moters, yra pagrindinė santykių iširimo priežastis. Portalo skaitytoja prašo pagalbos.

„Esu graži, linksma 33 metų moteris. Gyvenime niekada netrūko vyrų dėmesio, tačiau sukurti šeimos nepavyksta, kadangi niekada nesu su vyru patyrusi orgazmo. Visi santykiai užsibaigia pagal tą patį scenarijų - imu vengti sekso, mylimės vis rečiau, kol apskritai imame gyventi kaip kambariokai ir išsiskiriame. Šiuo metu esu susižadėjusi su nuostabiu vyru, tačiau problema niekur nedingo - po truputį vėl imu vengti sekso ir galiu numanyti, koks bus finalas... O to tikrai nenoriu. Kas keisčiausia, kad pati veina galiu lengvai pasiekti orgazmą, tačiau niekada nesu to patyrusi su vyru. Bandau ieškoti priežasčių auklėjime - mano santykiai su tėvu visada buvo labai įtempti. Šeimoje seksas visada buvo įvardijamas kaip gėda ar nusikaltimas. Manau, kad tai galėjo įtakoti mano būseną, tačiau net tai pripažindama, nerandu būdų, kaip gyventi normalų šeiminį gyvenimą. O galbūt priežastys ir visai kitokios... Norėčiau patarimo, kol nesugriuvo dar vieneri mano santykiai.“ Ingrida

Konsultuoja psichologė Justina Zelionkaitė

Tyrimai rodo, kad kas trečia lietuvė negali pasiekti orgazmo su vyru. Priežasčių yra įvairiausių, įvairūs ir  ir tolimesni santykių su vyrais scenarijai. Vienos lieka vienišos, kitos gyvena poroje ir vaidina orgazmą, trečios ieško būdų, kaip orgazmą patirti ir t.t.

Man kyla klausimas: ar tikrai Jūsų išsiskyrimams su vyrais didžiausia įtaką turi orgazmo nebuvimas? Kiek suprantu, Jūs, ne vyras, ima vengti intymių santykių, kas greičiausiai vėliau iššaukia kitus tarpasmeninių santykių sunkumus. Todėl prarandate viltį ir atimate šansą iš savęs vienądien patirti orgazmą su vyru?

Koks yra Jūsų požiūris į seksą? Iš to ką parašėte, panašu, kad Jūs apskritai santykiuose su vyrais esate apimta baimės (galbūt pirmas vyras, kuris kėlė įtampą ir baimę buvo tėvas?). Turiu omeny, kad tikriausiai ir tas orgazmo nejautimas yra dėl to, kad Jūs jį bijote patirti. Orgazmo baimei įtakos gali turėti specifinis auklėjimas bei baimė prarasti kontrolę. Paprastai moterys, kurios linkusios savo gyvenime viską kontroliuoti, elgtis disciplinuotai, gali turėti šią baimę. Dar viena iš priežasčių gali būti ta, kad moteris jaučiasi neverta jo patirti - kodėl taip yra, sunku net atsakyti, galbūt tam įtakos turi menka savivertė.

Jūs klausiate, patarimo, kaip elgtis, kad šitų santykių neištiktų toks likimas kaip prieš tai buvusiųjų. Tiksliai atsakyti yra sudėtinga, tačiau gal vertėtų elgtis kitaip nei ankstesniuose santykiuose? Gal verta stoti prieš savo baimę ir nors visiško pasitenkinimo intymiuose santykiuose nėra, nenutraukti jų?

Apskritai, taip jau yra, kad jeigu kažko labai bijome, tai ir įvyks. Sunku paaiškinti kodėl, tačiau baimė pritraukia įvairiausių neigiamų dalykų į mūsų gyvenimą. Tikėtina, kad pastovi baimė, jog kiekvieni nauji santykiai pasibaigs kaip senieji, ir trukdo Jums sukurti ilgalaikius santykius bei šeimą. Gyvenimas yra labai nenuspėjamas, dėl to ir kiekvieni santykiai turėtų būti kažkuo kitokie. Finalas gali kartotis, bet trasa iki finalo paprastai būna skirtinga, nebent pats žmogus dėl savo asmenybinių savybių, baimių, kompleksų ir t.t., vis pasirenka tą pačią trasa su tuo pačiu finalu. Siūlau Jums apsilankyti pas psichologą individualiai konsultacijai, galbūt jis, išsiaiškinęs daugiau Jūsų gyvenimo faktų ir geriau Jus pažinęs, sugebės atrasti, iš kur kilo ta baimė, ir kodėl tokia šauni moteris negali pasiekti tai, ko nori asmeniniame gyvenime.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis