Mylimosios paieškose vyrams svarbi ne tik jos išorė

Antrosios pusės ieškantys vyrai labiausiai nori surasti ne tik fiziškai patrauklią partnerę.

Populiariausi straipsniai:
- Horoskopas lapkričio 20-27: reikalai krypsta į gerąją pusę
- Vakarėliuose originaliu įvaizdžiu pasirodanti menininkė žvaigžde tapti nesiekė, tačiau iš darbo buvo atleista
- Sofija Smetonienė – pirmoji Lietuvos prezidentienė, laikiusi vyrą po padu?
- Mandarinai – geriausi pagalbininkai deginant riebalus
- Vyniotinis su grietininiu-citrininiu kremu

Pažinčių svetainės flirtas.lt organizuotas tyrimas atskleidė, kad moters grožis yra dažniausiai minimas svajonių partnerės bruožas. Psichologas Julius Tilvikas atkreipia dėmesį, kad dailiosios lyties atstovių išvaizda vyrams padeda paprasčiau išsirinkti savo antrąją pusę.

„Vyrams vienatvė yra sunki ir skaudi tema – juk jie bebaimiai medžiotojai, savarankiški ir nepriklausomi. Tačiau tikrovė yra kitokia. Norėdami išlikti oriais medžiotojais jie registruojasi pažinčių svetainėse ar mobiliosiose programėlėse. Tuomet vienatvė jiems nebeatrodo tokia desperatiška. Žinojimas, kad telefone jie turi „būsimų žmonų“ katalogą, jiems teikia vilties, atpalaiduoja ir padeda paprasčiau pažvelgti į gyvenimą“, – aiškina psichologas J. Tilvikas.

Pasak jo, vyrai moterų išvaizdą sureikšmina visur: ir realiame, ir virtualiame gyvenimuose.

„Išvaizda yra pirmas indikatorius, kad moteris yra sveika, jos genai stiprūs, todėl su ja galima susilaukti sveiko palikuonio. Iš to, kaip moteris atrodo, vyras padaro išvadas apie jos įpročius, socialinį statusą ir įvertina savo galimybes ją sužavėti. Merginų išvaizda vyrams pasako labai daug, todėl jie jai skiria daugiau dėmesio“, – sako psichologas.

Tyrimą atlikusios pažinčių svetainės rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas pritaria, kad vyrams išvaizda yra labai svarbi, tačiau ne vienintelis reikalavimas moterims.

„Vyrams ne ką mažiau rūpi ir dvasinės bei charakterio savybės. Jie negalėtų gyventi su moterimis, kurios būtų tik gražios ir su jomis daugiau niekas nesietų. Vyrai tą supranta, todėl labai vertina ir kitas priešingos lyties savybes“, – aiškina A. Vrubliauskas.

Beveik kas penktas pažinčių svetainės organizuoto tyrimo dalyvis nurodė, kad jų antroji pusė turi būti patrauklios išvaizdos ar seksuali. 17 proc. jų mano, kad svarbiausia yra moters patikimumas ir nuoširdumas santykiuose, 16 proc. labiausiai vertina atvirumą ir supratingumą. Dar 15 proc. vyrų mano, kad moteris turi būti šeimyniška ir rūpestinga, o 14 proc. pabrėžia, kad negalėtų bendrauti su mergina be humoro jausmo.

Moterų pasitikėjimas savimi yra svarbus tik 7 proc. respondentų. Po 5 proc. norėtų, kad jų partnerė būtų saikingai pavydi ir gebėtų save kontroliuoti. Likusieji mano, kad jų antroji pusė privalo būti ambicinga, turėti mašiną ir turėti gerą mėnesinį uždarbį.

Paklausti, kokios jų savybės gali patikti moterims, vyrai savo išvaizda pernelyg nesididžiavo. Tik 8 proc. respondentų vyrų teigė esą patrauklios išvaizdos ir seksualūs.

Dauguma vyrų patikusią merginą bandytų sužavėti savo charakterio savybėmis ir būdo bruožais. Po 17 proc. tyrime dalyvavusių vyrų teigė, kad yra patikimi, nuoširdūs ir atviri, supratingi. Dar po 16 proc. sakėsi mokantys gerai pajuokauti ir esantys šeimyniški, rūpestingi ir suteikiantys saugumo jausmą.

Apklausoje dalyvavo 1126 vyrai, antrosios pusės ieškantys bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondentų amžius: 18–65 metai. Tyrimas atliktas 2014 m. lapkričio viduryje.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis