Miego poza - ką ji sako apie jūsų poros santykius

Miegodami mes nebekontroliuojame savo judesių ir gestų. Todėl kai kurie psichologai tvirtina, kad pažiūrėjus į miegančią porą, galima iš karto pasakyti, kokie iš tikrųjų yra partnerių tarpusavio santykiai.

Jūs sukūrėte darnią porą

Miegantys, taip vadinama „šaukštelių“ poza, idealiai tinka vienas kitam – tai kalba apie tarpusavio pasitikėjimą ir harmoniją santykiuose. Tokia padėtis turi privalumą: labai patogi abiems partneriams ir tuo pačiu leidžia jiems iš tikrųjų būti artimais. Atkreipkite dėmesį į tai, kas dažniau būna „gaubiančiąja puse“, t. y. miega už partnerio nugaros. Būtent tas žmogus santykiuose yra dėmesingesnis ir rūpestingesnis – jūsų puselė miego metu tai parodo, apgaubdama jus rūpestingu glėbiu. Jei vyras miega „iš išorės“ – tai įrodo jo norą kontroliuoti situaciją, o moteriai tuo metu reikia jo globos.

Pametę galvas vienas dėl kito

Apkabinę vienas kitą miega „naujai iškepti" įsimylėjėliai, kurie nori užtikrinti partnerį savo jausmuose. Tokia poza charakteringa medaus mėnesiui. Tačiau ji nėra pati geriausia: moteriai nutirpsta kaklas, o vyrui – ranka. Su laiku tokia padėtis ima partneriams rodytis šiek tiek... klaustrofobiška. Santykiai pereina į kitą etapą – įsimylėjėliai nebesijaučia įsitempę, jau sugeba duoti vienas kitam daugiau laisvės. Todėl medaus mėnesio poza keičiasi į kitą, pavyzdžiui, „užpakaliukas prie užpakaliuko“.

Fotolia nuotr.

Vertinate savo nepriklausomybę

Jei jūs miegate, atsukę vienas kitam nugaras, delikačiai liesdamiesi klubais, tai reiškai, kad jūs abu nepriklausomos asmenybės, be to – vertinate tai vienas kitame. Iš pirmo žvilgsnio matosi, kad tai laisva poza. Niekas nedominuoja ir nenusileidžia, tik draugiški santykiai ir intymus artumas. Guldami miegoti tokioje padėtyje, jūs tarsi sakote: mes jaučiamės užtikrintai, nors ir išsiskirdami.
Taip galima nuspėti, kad jūs suteikiate vienas kitam daugiau laisvės, nes manote, kad ji jūsų meilei ne kliūtis.

Jam patinka dominuoti

Vyras užima didžiąją lovos dalį, gulėdamas ant nugaros kaip „šeimininkas ir valdovas“, pakišęs vieną ranką po galva. Partnerė ieško švelnumo, nori būti arčiau, tačaiu vyro atsakas nevienareikšmis. Apkabindamas ją viena ranka, jis tarsi sako: „Aš esu šalia“, bet kitos rankos padėtis byloja apie tai, kad arba parteris nenori tokių santykių, arba nėra pilnai juose suinteresuotas. Tokiai dominuojančiai pozai gali būti ir kita priežastis – vyras užtikrintai jaučiasi, nes jam puikiai klostosi karjera, verslas. Kitaip sakant, tai patenkinta savimyla taip išplėtoja jį lovoje.

Sugebėjimas mylėti, neprarandant laisvės

Tai tokia jausminga ir intymi poza, kai partnerių kojos švelniai susipynusios. Psichologai tvirtina, kad žmonės, kurie yra tarpusavyje labai artimi, moka bendrauti paprastų gestų pagalba. Susipynusios kojos miegant, besiliečiantys delnai ar pėdos liudija tik apie vieną – „mylim save“. Tokia poza leidžia jiems miegoti taip, kaip patinka, ir tuo pat metu turėti fizinį kontaktą su artimuoju, vienok abipusiai gerbiant kito individualumą. Niekas iš jūsų neprimeta savo valios, skonio ar mąstymo būdo.

Kas jus skiria?

Kai kurios poros gulasi miegoti skirtingose lovos pusėse grynai iš praktiškų sumetimų (pavyzdžiui, vienas iš partnerių knarkia, daug vartosi) arba narėdami pabūti ramiai, nusikratyti įtampos, kad atsistatytų harmonija santykiuose. Kartais tokia poza reiškia, kad virš tarpusavio santykių pakibo juodi debesys – dauguma porų taip gulasi miegoti po barnio, demonstruodami nuoskaudą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis