Merkurijus Liūte. Ko reikėtų pasisaugoti?

Merkurijus Liūto zodiako ženklu keliaus iki rugpjūčio 15 d.

Šiuo laikotarpiu žmonės linkę daugiau bendrauti, domėtis paskutinėmis naujienomis ir dalintis jomis su kitais. Dėl svarbių ir įspūdingų žinių atsiranda galimybė atsidurti dėmesio centre.

Naujiena perpasakojama pridedant vis naujas pikantiškas detales, nes svarbiausia  - pritraukti kuo didesnį skaitytojų, klausytojų dėmesį. Pasakojimas paverčiamas tarsi mini spektakliu - kalbama labai vaizdingai, perteikiant personažų bruožus, efektingai naudojant pauzes, reikiamus momentus pabrėžiant tam tikra intonacija. Kuo dėmesys lektoriui didesnis, tuo jis tampa dar labiau iškalbingesnis.

Dažnai dėmesio neverta naujiena pasakotojo pagražinimų dėka gali tampti sensacija, kuria žavimasi, mėgaujamasi, kuria stengiamasi pasidalinti su kitais.

Šiuo metu kilę ginčai gali būti susieti su noru pademonstruoti savo žinių lygį, erudiciją ir tokiu būdu išsiskirti iš minios.

Reaguojant į publikacijas, straipsnius žiniasklaidoje ar į kitas komunikacijos priemones kyla noras išsakyti savo požiūrį, iškeliant save kaip pavyzdį kitiems. Spausdinama daugiau straipsnių ir publikacijų, kuriais stengiamasi priblokšti ir nustebinti skaitytojus.

Kelionės tokiu metu dažniausiai būna susietos su poilsiu ir pramogomis.

Tai puikus laikas kūrybingiems žmonėms, kurių veikla susieta su žodžiu. Tokiu laiku kalba tampa ryški, jaudinanti, pompastiška, labai tinkanti reklamai, visuomeninėms ir politinėms akcijoms.

Žmonės su malonumu žaidžia loginius žaidimus, dalyvauja intelektualinėse varžybose, taip naudodamiesi proga sublizgėti savo žiniomis.

Negatyvūs aspektai gali pasireikšti pasipūtimu, perdėta gera nuomone apie savo išprūsimą, užsispyrimu, kategorišku nenoru pripažinti savo klaidas, noru primesti savo nuomonę, spręsti klausimus autoritariškai: „Aš teisus, todėl, kad esu svarbiausias, geriausias ir protingiausias!” Neretai pasinaudojama protekcija, kyla noras prastumti savo idėjas bet kokia kaina, nekreipiant dėmesio į kitus.

Astrologė Rima Gustytė
www.meileshoroskopai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis