Lengvai ar sunkiai prieinama - kokių geidžia vyrai?

Kartais atrodo, kad vyrai patys nežino, ko nori. Įvairūs tyrimai veda iš pusiausvyros. Vyrams patinka didžiakrūtės. Be jokios abejonės. Bet, ak, pasirodo mažos krūtys jautresnės glamonėms... Pabandykime išsiaiškinti, kas čia ir kaip.

Savaitės populiariausi straipsniai:
- Beata Tiškevič: kaip būtų lengva, jei būčiau gimusi vyru...
- Panašiausios Holivudo mamos ir dukros
- Gatvės mada: brandesnio amžiaus moterys Paryžiuje (FOTO)
- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio

Be abejo, jei norite jiems patikti, turite būti liekna. Jūs liejate prakaitą treniruoklių salėje ir skaičiuojate kalorijas, o vieną rytą perskaitote, kad, anot kur nors kieno nors atliktų tyrimų, vis dėlto – ne, jiems patinka apkūnios.

Jie nesugeba atitraukti žvilgsnių nuo pro šalį praeinančios gražuolės, kurios ilgų kojų neslepia vos užpakalį dengiantis sijonas ir pusę pokalbio laiko praleidžia spoksodami į jūsų krūtis, tačiau paklausti, ar jiems tai patinka, arogantiškai suraukia nosį – tik ne tai, ne, tai gana vulgaru ir neskoninga.

Nors koks skirtumas – argi mes privalome derintis prie jų skonio? Svarbiausia patikti sau – tai aksioma, kurią kartoja visi, kas netingi. Tačiau juk įdomu sužinoti, kas patinka tiems vyrams? Šiaip, dėl sportinio intereso.

Nesitikiu, kad šįkart ims ir pavyks atsakyti į amžinąjį klausimą, kokioms moterims vyrai jaučia stipriausią aistrą, tačiau apklausus gerą būrį pažįstamų ir apibendrinus daugybę įvairių šalių vyrų pasisakymų forumuose bei prieštaringų apklausų, paaiškėjo bent jau kryptis, kuria link turime judėti – svarbiausia yra teisingas balansas tarp moters prieinamumo ir pasiekiamumo.

Argi tai ne tas pat? – paklausite jūs. Nelygu, kokią prasmę šiems žodžiams suteiksime. Todėl pradžiai susitarkime dėl terminų. Prieinamą moterį apibrėžkime kaip tą, prie kurios nebaisu prieiti, su kuria miela ir malonu bendrauti. Pasiekiama tebūnie ta, kuri pasiruošusi atsiduoti, vos prie jos kas nors priėjo, kitaip tariant, sudeda ginklus dar net neprasidėjus karui.

Shutterstock nuotr.
Lengvai prieinama ir lengvai pasiekiama

Maksimaliai aptempti drabužiai, vos užpakalį dengiantis sijonas, persišviečiantys audiniai, iš kelnių kyšantys stringai, pro iškirptę virstančios krūtys, leopardiniai raštai, ryškus makiažas, peroksidu šviesinti plaukai – šio stiliaus sudedamąsias dalis galėtume vardinti ir toliau, bet bendras vaizdas aiškus – vulgarybė, beskonybė ir pigybė. Fu.

Prieš tokį stilių rauko nosį tiek vyrai, tiek moterys. Bet kodėl gatvėse, kavinėse ar netgi biuruose tiek daug jo nevengiančių merginų? Nes tai lengviausias būdas atkreipti dėmesį. Atvirai demonstruojamas noras daugintis mums tapo nepriimtinas dėl griežtų visuomenės moralės nuostatų, kitaip tariant, neigiamas požiūris į apnuogintas krūtis mums yra primestas. Visuomenė priversta varžyti mūsų seksualumą, nes priešingu atveju – kas gi tuomet dirbtų?!

Tačiau sveiki instinktai vis tiek daro savo – vyras negali nežiūrėti į moterį su aiškiai išreikštais kūno privalumais, kaip kad šuo negali nebėgti paskui rujojančią kalę, tik vyrai daro tai šnairomis, slapčiomis, o užklupti nusikaltimo vietoje, ima vaizduoti puritonus – fu, fu, kokia beskonybė. Reikia pripažinti, kad formuodamos tokį rafinuotą jų skonį nemažai pasidarbavome mes – pernelyg seksualiai atrodančios moterys mums kelia grėsmę kaip konkurentės, todėl jas tol menkinam ir niekinam, kol vyrai mūsų nuomonę ima kartoti kaip savąją.

Tiesa, yra dar vienas didelis skirtumas tarp vyrų ir gyvūnų – vyrai turi vaizduotę. Nuogumas lengvai pažadina vyro norą daugintis, tačiau, jei nepaliekama erdvės vaizduotei, viskas tuo ir baigiasi. Jei norisi tik vienos nakties nuotykio, toks stilius puikiausiai tiks – bet dažniausiai norime, kad mumis žavėtųsi, norėtų užkariauti. O dėl ko kariauti, kai viskas ir taip patiekta kaip ant padėklo?

Shutterstock nuotr.
Ir nors mes, moterys, ne visada dedame lygybės ženklą tarp iššaukiamo aprangos stiliaus ir pasiekiamumo (kartais norisi šiaip sau pasimaivyti, nustebinti, paprovokuoti), vyrai, deja, nėra tokie subtilūs. Jei atrodai kaip kekšė, kalbi kaip kekšė, kvepi kaip kekšė, reiškia ir esi kekšė.
Vyrams patinka medžioti, o medžioti kekšę – tai tas pat, kaip išsiruošus pašaudyti briedžių, pataikyti į ganykloje besiganančią karvę.

Beje, vulgarumas gali būti dvejopas – gali atrodyti kaip auka (aukščiau aprašytas stiliukas) arba kaip medžiotoja. Dėl pastarojo įvaizdžio vyrų ir moterų nuomonės aiškiai išsiskiria. Moterims patinka medžiotojai vyrai, tai jos tapatina su seksualumu ir mano, kad atrodydamos taip pat irgi bus seksualios. Deja, vyrai tokias medžiotojas ne tik menkina, bet ir jų prisibijo.

Štai detalės, kurias moterys įvardija kaip seksualias, o vyrai – kaip visiškai atstumiančias. Ryškiai raudoni ilgi nagai (ypač – priauginti), odiniai drabužėliai, ilgaauliai lakuoti batai 12 cm pakulnėmis (tokius avi striptizo šokėjos), batai ant platformų, įžūliai styrantys speneliai, ryškiai raudonos lūpos, kaukę primenantis makiažas, sušiaušti ir lako pripurkšti plaukai. Tai vyrų nedžiugina, net jei pateikiama žaidimo forma. Viena pažįstama kartą norėjo paįvairinti seksualinį gyvenimą ir atėjo į miegamąjį su lateksiniais drabužėliais, ilgaauliais batais ir rimbu rankoje. Vyras taip išsigando, kad jo vyriškumo nepavyko tą vakarą atgaivinti net persivilkus rožiniu peniuaru.

Tam tikra agresijos forma gali tapti ir besaikis kvepalų naudojimas – pernelyg prisikvepinusios moterys taip pat dažnai minimos kaip atstumiančios. Problema ta, kad ilgainiui savo kvepalus nustojame užuosti, todėl imame purkšti jų daugiau. Nepasiduokite pagundai. Vienas purkštelėjimas dienai, du – vakarui. Kiekybė šiuo atveju nerodo kokybės – tai reiškia, kad purkštelėjus mėgstamo kvapo trigubai daugiau, netapsite tiek pat kartų patrauklesnė. Skirtumą tarp dienos ir vakaro tegul apibrėžia kvepalų rūšis, o ne kiekis: dienai – gaivesni, vakarui – sunkesni. Nors, beje, labai mažai vyrų prisipažino mėgstantys sunkius, saldžius, rytietiškus kvapus.

Ir dar – stenkitės nesikvepinti vaisingiausiomis ciklo dienomis. Ovuliacijos metu mūsų kūnas skleidžia kvapą, kurio vyrai sąmoningai gal ir nejunta, tačiau nesąmoningai jis žadina stiprų geismą – tai patvirtino ne vieni tyrimai. Kam maskuoti tai, ką mums dovanojo gamta?

Shutterstock nuotr.
Sunkiai prieinama ir sunkiai pasiekiama

Griežtas dalykinis kostiumėlis, glotniai sušukuoti plaukai, tvarkingas manikiūras, saikingas makiažas, ant krūtinės sukryžiuotos rankos, bateliai vidutinio aukščio pakulne – tobulai apgalvota gynyba. Štai ką jie turi omeny, kai sako nemėgstantys šaltų, arogantiškų, pasipūtusių moterų. Vyrai gali gėrėtis tokia tvirtove, gali netgi fantazuoti apie ją, bet vargu ar bandys ją užkariauti. Nes jų baimė išgirsti „ne“ yra didesnė už galimos pergalės džiaugsmą.

„Ji buvo tobula. Išbaigta nuo plaukų šaknų iki pirštų galiukų, kiekviena sruogelė savo vietoje, – pasakoja viename forume Zygis Zy. – Kalbėdamas su ja įsivaizduodavau, kaip sutaršau jos tobulą šukuoseną, kaip sproginėdamos atsisagsto jos švarkelio sagos ir išnyra krūtys, bet... viskas ir likdavo fantazijose. Ji atrodė pernelyg nepasiekiama.“

Vieną kartą jis sėdėjo jos kabinete, buvo karšta, ji nusivilko švarkelį ir liko tik su palaidinuke. „Pamačiau ties krūtine rudą, gal kavos, dėmę ir įsistebeilijau į ją. Atrodė, kad suradau spragą jos gynyboje. Ji pastebėjo mano žvilgsnį ir užtiko dėmelę pati. Sutriko ir šiek tiek paraudo. Paseilino pirštą ir pradėjo trinti, bet supratusi, kaip tai kvaila ir vaikiška, dar labiau išraudo. Dievaži, tą akimirką ją įsimylėjau. Pradėjau juoktis. Ji irgi. Pasakiau, kad tokia moteriai kaip ji tinka viskas, o labiausiai ta dėmelė, ir pakviečiau išgerti kavos.“

Pernelyg atviri vartai vyrų nemasina – jiems atrodo, kad pro tokius vaikšto visi. Tačiau netyčia (!) palikta spraga jiems suteikia viltį. Todėl atsisegusi marškinių sagutė traukia labiau nei atvira iškirptė, gilus skeltukas – labiau nei pernelyg trumpas sijonas, netyčia išlindusi ir vėl pasislėpusi daili liemenėlės petnešėlė – labiau nei pro permatomą palaidinę atvirai šviečiantys nėriniuoti apatiniai.

Beje, dauguma vyrų labai mėgsta, kai viešumoje jų moterys atrodo būtent tokios – sunkiai prieinamos ir nepasiekiamos, be jokių spragų. Prisimenate tą pedantą iš reklaminio klipo? „Mes negalim niekur eiti. Yra dėmė“, – kupinas siaubo sušnabždėjo žmonai lifte. Niekas taip nebaugina vyro kaip dėmė jo žmonos reputacijoje. Tačiau jei apsivilkusi vakarinę suknelę, pasidariusi nepriekaištingą makiažą ir glotniai sušukavusi plaukus, „pamiršite" užsimauti kelnaites ir apie tai prisipažinsite vyrui eidama su juo į pobūvį, tai suveiks kaip pats galingiausias afrodiziakas.

Kiti neprieinamosios atributai – glotniai sušukuoti ir ypač dar į kuodelį susukti plaukai, kostiuminės kelnės su kantu, golfai, tiesūs sijonai iki pusės blauzdų, jokių papuošalų, po krūtine rauktos palaidinės (tai jiems siejasi su nėštumu, o nėščia moteris yra tabu), aukštai užsagstomos palaidinukės, pernelyg išdidinti pečiai.

Shutterstock nuotr.
Neprieinama, nors ir pasiekiama

Tai liūdniausias variantas. Gal tokią moterį ir būtų galima pasiekti, tačiau prie jos paprasčiausia nesinori prieiti. Ir šįsyk kalbame ne apie įgimtus išvaizdos trūkumus, o apie aprangos stilių, kuris šaukte šaukia: „O man nusispjaut, ką apie tai manote!“

Apklausose vyrai jas apibūdina kaip „visiškai nesidominčias nei vyrais, nei seksu; nesirūpinančias savo išvaizda ir pan.“). Beformiai, tarpusavyje nesuderinti drabužiai, ekscentriška apranga, kelnės nukąrusiu klynu (labai madingos, bet tik du vyrai iš apklaustųjų pripažino, kad jos „visai nieko“); pernelyg juokingi, vaikiški motyvai – meškučiai, taškučiai, kaspinėliai, kvaili piešinėliai, rodo, kad nesate pasirengusi nieko vilioti (gal ir iš tiesų nesate), todėl labiau tiktumėte į drauges nei į meilužes.

Šiai kategorijai priskiriamos ir savęs nemylinčios moterys. Tai gali būti išreiškiama gana agresyvia forma – skusta galva, gausiomis tatuiruotėmis, visą kūną puošiančiais auskarais; arba nuolatiniu kuklinimusi, inkštimu, skundais dėl savo netobulumo ir juos lydinčiu bandymu paslėpti tas netobuląsias kūno dalis. Kol galų gale lieka nepridengtos tik ausys. „Jeigu vyras jums sako, kad jam patinka jūsų krūtys, tai jokiu būdu nepulkite jų slėpti ir nebandykite aiškinti, kad jos pernelyg nudribusios ar siaubingai mažos, net jei iš tiesų taip manote. Priimkite komplimentą patenkintos, duodamos suprasti, kad esate tos pačios nuomonės“, – moko vienas bloger‘is. Štai kodėl vyrai nepakenčia krūtis didinančių liemenėlių – ne todėl, kad tai traktuoja kaip bandymą apgauti, bet todėl, kad dėvinti tokią liemenėlę moteris pati gėdijasi savo kūno.

Beje, kitas kraštutinumas – pernelyg didelis pasitikėjimas savimi ir demonstratyvus savo privalumų akcentavimas – moterį taip pat paverčia neprieinama blogąja prasme. Net jei laikote save gražiausia pasaulyje, stenkitės to nedemonstruoti. Laikyseną „Ak, ir iš kur aš tokia graži atsiradau!” vyrai vertina kaip absoliučiai neseksualią. Anot vyrų, jei kompleksuotos moterys nemoka mėgautis malonumais, tai pasipūtėlės nemoka jų suteikti. Apklausose jie tai apibūdina „jaučiasi kaip žvaigždė“. Todėl nevaikščiokit gatvėmis taip, tarsi eitumėt podiumu, ir bendraudamos su vyrais neįsivaizduokite, kad duodate interviu populiariam televizijos kanalui.

Lengvai prieinama, bet sunkiai pasiekiama

Tai idealiausias variantas. Štai kokius jo bruožus įvardija vyrai – lengvai krentantys, banguojantys ilgi plaukai arba kiek sutaršyta trumpų plaukų šukuosena, subtiliai pabrėžti privalumai, minkšti, natūralūs, lengvi audiniai. „Gražiausia žmona man būna neseniai išlipusi iš lovos po meilės malonumų – kiek susitaršiusi, paraudusiais skruostais, užsimetusi ant nuogo kūno mano marškinius. Arba ką tik grįžusi nuo jūros – saulės ir vėjo nugairinta oda, kurią lyžtelėjęs jauti druskos skonį, lengvai įdegusi, aptingusi, pasiruošusi prigulti pietų miego“, – prisipažįsta vienas vyras.

Shutterstock nuotr.
Beje, to vyro žmona buvo tikra, kad seksualiausia jam atrodo su juoda trumpa suknele, aukštakulniais ir tamsiomis pėdkelnėmis...

Sportinis stilius rodo, kad moteris yra atsipalaidavusi, tačiau greta patogumo turėtų būti ir truputis seksualumo. Ieškokite pusiausvyros. Jei sijonas trumpas, bateliai turėtų būti plokščiu padu. Aukštakulniai ir mini sijonas – rizikingas derinys, ypač dieną, bet kompensuoti tai galima griežtesne viršutine dalimi – marškinukai, švarkas, jokių aptemptų palaidinių.

Delnas virš kelių – toks mini ilgis tinka įvairioms progoms ir įvairioms amžiaus grupėms, bet jei žinote, kad jums labiausia tinka ilgis iki pusės šlaunų, venkite apsitempti – tokio ilgio laisvai krintanti tunika ar apačioje rauktas sijonas neatrodys vulgariai. O štai pūstus sijonus ar puoštus raukiniais įžengusios į trečiąjį dešimtmetį geriau palikite savo dukroms – atrodyti juokingai, ko gero, dar blogiau nei atrodyti vulgarokai. Idealus sijono kirpimas – lengvas kliošas. Dailiai krenta, atrodo elegantiškai ir moteriškai, tinka beveik visiems ilgiams ir įvairiam amžiui.

Seksualiai gali atrodyti net paprastas nertinis, užmestas ant nuogo kūno. Vyrus iš proto veda nuojauta, kad po juo nieko nėra. Tačiau tai turi likti nuojauta – jei pro drabužį prasimuša speneliai, jau blogai. Beje, trumpas sijonas beveik visiems vyrams patinka labiau nei šortai, net jei sijonas yra pora centimetrų virš kelių, o šortai – vos dengiantys sėdmenis.

Kas juos skiria? Prieinamumas. Po sijonu kyštelėti ranką kur kas lengviau, nei nuauti šortus. Padaryti tai vos susipažinęs išdrįstų retas (ir ačiū Dievui!), tačiau mintimis į tokią kelionę mielai leidžiasi beveik visi vyrai, nepriklausomai nuo jų amžiaus, išsilavinimo ir temperamento. O juk mums to ir reikia, ar ne?

Ir geismas, ir susižavėjimas, ir meilė gimsta galvoje, o ne pirštų galiukuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis