Labiausiai trikdančios intymios situacijos. Kaip jų išvengti?

Ar jums teko kada nors atsidurti tokioje situacijoje, kai ilgai planuotas romantiškas vakaras su mylimu žmogumi dėl vienų ar kitų priežasčių tampa nejaukiu pasisėdėjimu?

Jeigu taip, tikriausiai buvote pakliuvęs į vieną iš trikdančių intymių situacijų. Tokiais atvejais įsitvyro tyla, nuraustama, pradedama pykti, panikuoti, o kartais – tiesiog nuoširdžiai juoktis. Pateikiame 8 labiausiai trikdančias situacijas lovoje ir patariame, kaip jų išvengti.

„... ir tada į kambarį įėjo vaikas!“

Vaikas užklupo besimylint? Nepanikuokite! Nors ši komedijose dažnai rodoma situacija žiūrovams sukelia juoką, realiame gyvenime iš tiesų juoktis nėra iš ko. Nutikus tokiai situacijai, patariama neparodyti savo sumišimo, o svarbiausia – neišgąsdinti atžalos.

Vida Press

Jokiu būdu nekelkite balso, nepradėkite keiktis ar lieti pykčio ant sutuoktino, kuris paliko praviras duris. Tokiais poelgiais priversite vaiką manyti, kad tarp mamos ir tėčio vyksta nesutarimai ar net rimta kova. Atsidūrus tokioje situacijoje psichologai pataria pirmiausiai nuraminti ir užmigdyti vaiką, kitą rytą elgtis kuo natūraliau, o iškilus klausimams – nedelsiant į juos atsakyti. Pokalbiui verčiau pasirenkite iš anksto: kalbėkite užtikrintai ir nesidrovėkite tiesių atsakymų.

Kai sunku peržengti ribą

Nepamirškite išsakyti savo seksualinių poreikių. Pykčiai miegamajame prasideda tuomet, kai išsiskiria partnerių interesai. Sutikite, kad priiminėti kompromisus tokioje situacijoje sunku, tad verčiau viską su mylimu žmogumi aptarkite dar prieš praveriant miegamojo duris.

Shutterstock nuotr.

Seksologai skatina nuolat tarpusavyje kalbėtis apie savo seksualinius poreikius, apie tabu ir ribas, kurių nenorėtumėte peržengti. Jei net ir po atvirų pokalbių vis dar jaučiatės nejaukiai, galbūt verta būtų pamąstyti apie tam tikrus „saugos žodžius“, kurie leis suvaldyti lytinių santykių metu per daug įsiliepsnojusią aistrą?

Nelaukta žinutė, netikėtas skambutis

Jei esate nusiteikę romantiškai, išjunkite mobiliųjų garsąKas greičiausiai išblaško visą romantišką atmosferą? Ogi netikėtai suskambęs mylimo žmogaus telefonas ar ne laiku atėjusi žinutė... Netikėti garsai gali sutrikdyti ir nukreipti mintis visai kita linkme, o gal net įžeisti ar supykdyti antrąją pusę.

Fotolia nuotr.
Tad jei planuojate romantišką vakarą, įsitikinkite, kad ne tik partnerio, bet ir jūsų mobilusis telefonas veikia tyliuoju režimu.

Lytiniai santykiai menstruacijų metu

Mylėtis menstruacijų metu ar nesimylėti – jūsų pasirinkimas. Nėra vieningos nuomonės apie lytinius santykius „tomis“ dienomis: vienos moterys įsitikinusios, kad dėl prasidėjusių menstruacijų neverta visai savaitei atsisakyti lytinio gyvenimo, o kitos, priešingai, bijo apie tai net pagalvoti.

Shutterstock nuotr.

Ginekologai primena, kad mylėtis mėnesinių metu nesaugu dėl padidėjusios rizikos užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis bei dubens organų uždegimus sukeliančiomis ligomis. Itin svarbus ir psichologinis aspektas: dauguma moterų lytinių santykių per menstruacijas metu teigia negalinčios atsipalaiduoti ir jaučiančios diskomfortą.

Naminiai gyvūnai jūsų miegamajame

Nepratinkite augintinių miegoti kartu su jumis. Atsidurti nejaukioje intymioje situacijoje galite ne tik dėl netikėtai į kambarį užsukusios atžalos, bet ir dėl nuolat jūsų lovoje mėgstančių įsitaisyti naminių gyvūnų.

Shutterstock nuotr.

Pūkuotas katinas ar meilus šuo namuose gali atrasti ir kitą patogią vietelę, kiek labiau nutolusią nuo miegamojo kambario.

Trukdančios įsijausti mintys

Sekso metu vykite bereikalingas mintis šalin. „Ar aš ne per stora? Ar jai mano raumenys neatrodys per maži? O jeigu jam nepatinka raudona spalva?“

Shutterstock nuotr.

Giliai įkvėpkite ir vykite bereikalingas mintis šalin! Jūsų gyvenimas – ne romantiško filmo ekranizacija, todėl keli papildomi kilogramai ar vos atsikišęs pilvukas liks nepastebėti, jei susikoncentruosite į romantiškos atmosferos kūrimą.

Kritika ir palyginimai

Pastabas savo mylimajam išsakykite ne sekso metu. Kritikos strėlės ir vaizdingi palyginimai – to užtenka, jei norite atsidurti pačioje nejaukiausioje intymioje situacijoje. Jei jus erzina tam tikri antrosios pusės poelgiai, skirkite valandėlę atviram pokalbiui ir sprendimų paieškai. Jokiu būdu nenutylėkite ir nelaikykite savyje to, kas jus išties trikdo.

Shutterstock nuotr.

Išmokite tinkamai reikšti kritiką: kritikuokite ne patį žmogų, o konkretų jo poelgį, savo nepasitenkinimą suformuluokite aiškiai ir trumpai. Nepamirškite išsakyti ne tik kuo esate nepatenkinti, bet ir kokio elgesio pageidautumėte.

Po sočios vakarienės

Jei laukia romantiškas vakaras, nevalgykite sunkaus maisto. Po sočios vakarienės griūti į lovą – ne pats geriausias sumanymas. Valandą laiko po maisto skirkite poilsiui, juk visas jūsų organizmas aktyviai dirba virškindamas ir skaidydamas maisto medžiagas. Ne laiku pilvo skleidžiamų garsų ir kitų nejaukių situacijų išvengsite, jei vakarienės metu atsisakysite konkrečių produktų.

Shutterstock nuotr.

Seksualinę energiją slopina:

* brokolių, kurie turi sunkiai virškinamų medžiagų;
* pupelių, dėl kurių ima kauptis dujos ir apima sunkumo jausmas;
* sūrio, nes laktozė itin sunkiai virškinama;
* raudonos mėsos, nes organizmui reikia daug energijos tokios mėsos virškinimui.

Tačiau yra ir tokių produktų, kurie skatina seksualinį geismą!

Seksualinę energiją skatina:

* migdolai,
* bananai,
* lapinės daržovės,
* austrės,
* juodasis šokoladas,
* datulės ir įvairios uogos.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis