Kuriems Zodiako ženklams lengviausia lieknėti? O kas linkęs pilnėti?

Puikuotis dailia figūra trokšta visi. Nieko keisto. Juk tai ne tik grožio, bet ir geros sveikatos simbolis. Tačiau išsaugoti tobulas kūno linijas nelengva. Kartais netgi stengiantis iš paskutiniųjų jėgų papildomi kilogramai laikosi įsikibę kūno it magnetas metalo. Galbūt pasirinktas netinkamas lieknėjimo planas? Rasti savąjį padės Zodiako ženklai!

Specialistės komentaras

Tarologė Sigita Benetienė

Svoris linkęs didėti Vandens stichijos atstovams, ypač Žuvims. Šį ženklą valdo Neptūnas, neturintis tikslių ribų. Todėl ir šio ženklo atstovų kūnai dažnai būna netaisyklingų formų, apkūnesni. Tačiau jie ilgai nepastebi antsvorio ir mažai dėmesio skiria sveikai gyvensenai. Apskritai Vandens stichija (Vėžys, Skorpionas, Žuvys) susijusi su plėtra, todėl taip pat elgiasi ir jai priklausančių žmonių kūnai. Šiai stichijai priklausantys asmenys retai kada būna patenkinti savo išvaizda. Vėžiams svoris linkęs augti tuomet, kai yra nepatenkinti gyvenimu. Skorpionai papildomų kilogramų priauga dėl polinkio sočiai ir skaniai pavalgyti.

Antsvoris lengvai „prilimpa“ ir prie Jaučių. Šio ženklo atstovai mėgsta skaniai pavalgyti, o pajudėti tingi. Taip pat linkę kaupti viską, kas jiems priklauso. Visgi Žemės stichijai priklausantys ženklai (Jautis, Mergelė ir Ožiaragis) labiausiai rūpinasi savo kūnu. Mergelės geba išsaugoti dailias kūno linijas, tačiau privalo prisižiūrėti, valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Ožiaragiai apskritai retai turi bėdų dėl antsvorio, nes per darbus pamiršta pavalgyti.

Problemų dėl svorio gali turėti ir Šauliai, nes ne itin rūpinasi savo figūra. Itin linkę didėti jų klubai, nors apskritai Ugnies (Avinas, Liūtas, Šaulys) ir Oro stichijos (Dvyniai, Svarstyklės, Vandenis) atstovams dietos mažiausiai reikalingos. Idealiausio svorio savininkai įprastai būna Svarstyklių ženklo atstovai. Raumenimis gali pasigirti Avinai. Vandenių kūno linijos priklauso nuo nuotaikos.

Pernelyg skubantis Avinas

Mityba. Šio ženklo atstovai nuolatos užsiėmę ir kur nors skuba, todėl neturi laiko dorai pavalgyti. Užkandžiauja pakelės kavinėse ir greitojo maisto restoranuose, kur griebia bet ką, kas pakliūva. Gerai jei iš viso prisimena, kad reikia pavalgyti. Užkandžiaudami skuba ir neatidžiai kramto. Taip nenuosekliai maitindamiesi, į skrandį prikemša daugiau negu reikėtų. Nieko keisto, kad nepastebimai ima augti svoris, ir prastėja savijauta. Avinams reikėtų išmokti rinktis sveikus užkandžius, pavyzdžiui, saldumynus keisti vaisiais arba riešutais, tik, žinoma, nedideliais kiekiais. Patartina žymėtis suvalgomą maisto kiekį. Tai padės suvokti, kiek nereikalingų kalorijų suvartojate. Vertėtų susidaryti griežtą mitybos planą, kuriame būtų nurodyta ne tik ką valgyti, bet ir kokiomis valandomis tai daryti. Taip pat maitintis 3–5 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis.

Sportas. Šio ženklo atstovai itin energingi ir mėgsta aktyvią veiklą. Todėl svorį reguliuoti geriausia ne alinančiomis dietomis, o nuolatine mankšta. Tai ne tik padės padailinti kūno linijas, bet ir pakels nuotaiką. Avinai mėgsta intensyvias sporto šakas, kur galima kaip reikiant paprakaituoti. Itin tinka varžytis leidžiantis sportas: futbolas, tenisas, krepšinis ir kt. Sportuojant svarbu jausti saiką ir nealinti organizmo. Užteks 3–4 treniruočių per savaitę.

Kaip sekasi lieknėti? Mesti svorį pradeda su dideliu entuziazmu, tačiau nesulaukę greito rezultato pasiduoda.

Tinkamas maistas: pomidorai, brokoliniai kopūstai, rudieji ryžiai, lęšiai, graikiniai riešutai.

Vengti: druska, alkoholiniai gėrimai.

Gurmanas Jautis

Mityba. Šio ženklo atstovai – tikri gurmanai, mėgstantys skaniai ir sočiai pavalgyti. Jiems maistas teikia didžiulį malonumą. Nuolatos trokšta paragauti ko nors naujo ir nevengia eksperimentuoti. Mieliau valgo nei gamina. Ragaudami įmantrius ir kartais iš tiesų neįprastus patiekalus, siunčia išbandymus virškinimo sistemai. Ji ne visada pajėgi susidoroti su patikėtu darbu. Reikėtų atidžiau derinti produktus. Jaučiai negeba atsispirti saldumynams. Jais galėtų pakeisti net pagrindinį patiekalą. Privalu riboti skanėstus. Šio ženklo atstovams labiausiai rekomenduojama Viduržemio jūros virtuvė, kur valgoma daug jūrų produktų, daržovių, vaisių ir viskas gardinama prieskoniais, o ne riebiais padažais. Taip pat kartą per savaitę naudinga išbandyti iškrovos dieną.

Sportas. Jaučiai yra tinginiai, mėgstantys pasyvų laisvalaikį. Jiems sportas – kančia. Todėl reikia rasti tokią sporto šaką, kuri būtų ir pramoga. Tai gali būti plaukimas, važinėjimas dviračiu, šokiai, slidinėjimas ir kt. Netinka komandinės sporto šakos, kur vyrauja konkurencija. Norint motyvuoti save sportui, naudinga susigalvoti apdovanojimų už pasiektus rezultatus. Pavyzdžiui, jeigu pavyks atsikratyti 2 kg, galite įsigyti naują piniginę, jei 5 kg – visą rankinę.

Kaip sekasi lieknėti? Šio ženklo atstovaisvorį meta pamažu, tačiau užtikrintai. Kantrybė ir užsispyrimas leidžia pasiekti puikių rezultatų.

Tinkamas maistas: Burokėliai, svogūnai, agurkai, krienai, spanguolės.

Vengti: angliavandenių kupini produktai.

Greitojo maisto vergai Dvyniai

Mityba. Šio ženklo atstovaimėgsta viską daryti vienu metu. Valgydami kalba, skaito, žiūri televizorių, dirba ir t. t. Tai trukdo atidžiai kramtyti maistą ir skatina persivalgyti. Be to, Dvyniai dievina greitus užkandžius, skatinančius papildomų kilogramų atsiradimą. Dėl to nesuka galvos, kol pasekmės tampa akivaizdžios, tarkime, kai neįtelpa į drabužius. Šio ženklo atstovams patartina reguliariai sekti svorį ir apimtis. Taip pat naudinga eksperimentuoti su egzotiškais prieskoniais, vaisiais ir kitais produktais. Tai suteiks įvairovės ir pasitenkinimo maistu, todėl sumažės noras valgyti nesveikus greitus užkandžius. Laikantis dietos svarbu, kad būtų įtraukta kuo daugiau įvairių produktų, nes Dvyniai nekenčia monotonijos.

Sportas. Mėgsta pajudėti, bet svarbu, kad sportas netaptų rutina, antraip šio ženklo atstovai greitai praras motyvaciją. Geriausia vieną dieną bėgioti, kitą lankyti šokių pamokas, trečią susirungti teniso kortuose, ketvirtą plaukioti. Itin geras pasirinkimas – grupinis sportas, tarkime, treniruoklių salėje, nes kitų žmonių pavyzdys užkrečiamas.

Kaip sekasi lieknėti? Šio ženklo atstovaimėgsta drastiškus svorio metimo būdus, alinančius organizmą. Jie trokšta greito rezultato.

Tinkamas maistas: sSalierai, salotos, pupelės, greipfrutai, laukiniai ryžiai.

Vengti: kava ir kofeino turintys produktai.

Virtuvės karalius Vėžys

Maistas. Šio ženklo atstovaimėgsta gaminti ir tai daro išradingai. Gamindami vis ragauja ir taip gauna daug papildomų kalorijų. Naminis maistas gerai, tačiau reikėtų rinktis mažiau kaloringus receptus. Patartina rečiau kepti pyragus, dažniau mėgautis salotomis. Vertėtų išmokti skaičiuoti kalorijas ir išsikelti iššūkį – mėgstamų patiekalų kaloringumą sumažinti bent trečdaliu. Tai padaryti nesunku. Užtenka rinktis mažesnio riebumo pieną, grietinę, sūrį, riebią kiaulieną keisti vištienos krūtinėle, kaloringus padažus – prieskoninėmis žolelėmis.

Sportas. Vėžiamssvarbiausia rasti patinkančią sporto šaką, tuomet prie jos prisirišti nesunku. Turėdami aiškų tikslą, gali nuolatos sportuoti ir kantriai laukti rezultatų. Šio ženklo atstovams itin tinka vandens sportas. Taip pat mėgsta komandines sporto šakas. Jie turi stiprias kojas, todėl gali praktikuoti bėgimą, šokius arba važinėjimą dviračiu.

Kaip sekasi lieknėti? Mesti svorį sunku, nes laikydamiesi dietos jaučia stresą ir nemėgsta suvaržymų. Geriausiai sekasi tuomet, jeigu turi detalų lieknėjimo planą ir žino, kada ko tikėtis.

Tinkamas maistas: pienas, kiaušiniai, žuvis, grūdai ir įvairūs vaisiai.

Vengti: aštrus maistas, krienai, saldainiai.

Saiko nejaučiantis Liūtas

Mityba. Šio ženklo atstovai dievina prabangų ir kokybišką maistą. Jie itin mėgsta mėsos patiekalus. Dažnai prisivalgo ligi soties. Laimė, renkasi tik kokybiškus produktus. Tačiau netgi jų perteklius nėra naudingas sveikatai, ypač brandžiame amžiuje. Patys Liūtai savo trūkumų nepastebi, nes mano, kad yra geriausi. Rekomenduojama išmokti valgyti dažnai, bet nedideliais kiekiais. Nevalia pulti prie maisto, kai esate pavargę arba susinervinę. Tegul valgymas tampa ritualu, o ne medžiokle, kai kuo greičiau reikia suvalgyti grobį, kad jo neatimtų kiti.

Sportas. Šio ženklo atstovai mėgsta pasirodyti, o sportas – puiki proga. Mėgstamiausios tos sporto šakos, kuriose galima varžytis ir nugalėti. Labiausiai tinka sportiniai žaidimai, kur kovojama vienas prieš vieną, pavyzdžiui, tenisas. Liūtai sportuoja su dideliu užsidegimu ir mėgsta girtis pasiektais rezultatais. Svarbiausia – nepersistengti, nes mankštindamiesi nejaučia saiko ir dažnai patiria įvairių traumų.

Kaip sekasi lieknėti? Šio ženklo atstovainemėgsta lieknėti, nes jiems sunku pripažinti, kad to reikia. Taip pat negali pakęsti suvaržymų ir griežtų taisyklių, todėl dietos ir mankštos planas varo juos iš proto.Tačiau nepasiduoda, nes nori pasirodyti geriausiais.

Tinkamas maistas: kviečiai, kokosai, kriaušės, žuvis, pienas.

Vengti: riebus maistas.

Sveikuolė Mergelė

Maistas. Šio ženklo atstovamsvalgymas kelia didesnį stresą nei malonumą. Jie atidžiai renkasi, ką valgyti. Stengiasi maitintis sveikai, todėl įprastai patys gamina maistą. Taip gali būti tikri dėl jo sudėties. Yra pamišę dėl ekologijos, dėl to stengiasi produktus pirkti pas ūkininkus. Jeigu suvalgo ką nors skanaus, bet nesveiko, jaučia didelę kaltę. Atsakingas požiūris į mitybą sveikintinas, tačiau patartina šiek tiek atsipalaiduoti. Įtampa skatina virškinimo sistemos sutrikimą! Derėtų išmokti mėgautis maistu, daugiau eksperimentuoti ir valgyti įvairesnius produktus. Itin naudinga vartoti daugiau vaisių ir daržovių. Juos valgyti sveika ir skanu, todėl nereikės sukti galvos, kaip jie paveiks kūną.

Sportas. Mergelės supranta, kad sportas – neatsiejama sveikos gyvensenos dalis, todėl stengiasi reguliariai mankštintis, bet tai daro pro sukąstus dantis. Tam, kad sportas teiktų daugiau motyvacijos, rekomenduojama rinktis smagias ir neįpareigojančias šakas: šokius, važinėjimą riedučiais, dviračiu, alpinizmą, nardymą, futbolą ir pan.

Kaip sekasi lieknėti? Šio ženklo atstovaiklusniai paiso visų lieknėjimo plano nurodymų, neretai netgi persistengia. Svarbu neperžengti ribos.

Tinkamas maistas: lapinės daržovės, apelsinai, kviečių želmenys, avižos, ėriena ir jautiena.

Vengti: šokoladas, keptas ir pernelyg aštrus maistas.

Apsispręsti negalinčios Svarstyklės

Mityba. Šio ženklo atstovai renkasi nacionalinės virtuvės patiekalus. Tačiau net mėgaudamiesi laiko patikrintais valgiais sunkiai geba apsispręsti, ko iš tiesų nori. Puola ragauti vieno ir kito skanėsto, paskui dar užsimano trečio. Taip skrandyje susikaupia visas „karnavalas“. Svarbu išmokti pasirinkti, ko iš tiesų norite. Naudinga susidaryti griežtą mitybos planą ir jo laikytis. Kuo Svarstyklėms mažiau pasirinkimų, tuo lengviau gyventi. Taip pat derėtų pasirūpinti, kad šaldytuve nebūtų daugiau produktų negu reikia, nes jie netruks atsidurti skrandyje.

Sportas. Šio ženklo atstovai nori atrodyti gražiai, todėl nevengia sportuoti. Labiausiai tinka tos sporto šakos, kuriose galima ne tik sudeginti kalorijas, bet ir pamatyti naujų vietų, pabendrauti su įvairiais žmonėmis. Taip pat svarbu, kad pasirinkta sporto šaka nebūtų pernelyg sunki, nes Svarstyklės nepakelia didelio fizinio krūvio. Tiktų lengvos treniruotės sporto salėje, aerobika, golfas, šiaurietiškas ėjimas.

Kaip sekasi lieknėti? Viskas primena banguojančią jūrą – vieną dieną šio ženklo atstovai džiaugiasi pasiektais rezultatais, kitą peikia save ir netiki, kad pavyks pasiekti užsibrėžto tikslo.

Tinkamas maistas: Jūrų gėrybės, špinatai, jogurtas, razinos, braškės.

Vengti: svaigieji ir gazuoti gėrimai.

Sveikos gyvensenos teoretikas Skorpionas

Mityba. Šio ženklo atstovai apie sveiką gyvenseną išmano nuo A iki Ž. Liūdna, bet tik teoriniame lygmenyje. Praktiškai pritaikyti turimų žinių nesiseka, tiksliau, trūksta noro. Didžiausia Skorpionų problema, kad negeba atsispirti saldumynams. Be to, visiškai nemoka maitintis reguliariai. Vieną dieną prisivalgo it kimštas Kalėdų kalakutas, kitą – badauja. Metas liautis žaisti su sveikata ir įgytas teorines žinias taikyti praktiškai. Laikytis dietų nerekomenduojama, nes Skorpionai linkę į kraštutinumus. Verčiau išmokti sveikos gyvensenos, kurią galėsite taikyti visą gyvenimą.

Sportas. Tinka neįprastos ir daug energijos reikalaujančios sporto šakos. Idealus pasirinkimas – Rytų dvikovos menai, boksas, nardymas, alpinizmas. Adrenalinas šio ženklo atstovus įkvepia judėti pirmyn. Jie mėgsta pasigirti, kad užsiima kuo nors nekasdienišku. Svarbu nepamesti sveiko proto ir saugotis traumų.

Kaip sekasi lieknėti? Jeigu tvirtai ryžtasi numesti svorio, geba to pasiekti. Reikia tik tinkamos motyvacijos.

Tinkamas maistas: trešnės, figos, obuoliai, migdolai.

Vengti: alkoholis ir sunkiai virškinamas maistas.

Persivalgymo priepuolių kankinamas Šaulys

Mityba. Šio ženklo atstovaimėgsta ragauti egzotiškus ir gurmaniškus skanėstus, tačiau išalkę valgo bet ką. Persivalgymo priepuoliai labai kenkia dailiai figūrai. Būtina išmokti maitintis reguliariai ir saikingai. Ruošiant maistą patartina vartoti daugiau prieskonių, nes jie suteiks patiekalui stipresnį skonį. Tai teiks didesnį pasitenkinimą maistu ir padės nepersivalgyti. Būtina rinktis tik sveikus ir kokybiškus produktus. Dietų laikytis nepatartina, nes jos greitai pabosta. Verčiau išmokti sveikos gyvensenos principų ir juos taikyti kasdien, kol taps įpročiu.

Sportas. Reikia daug ir sunkiai sportuoti. Šauliai ištvermingi, todėl gali įgyvendinti šią užduotį. Tinkamiausia mankšta – po atviru dangumi. Šio ženklo atstovai turi stiprias kojas, todėl tinka slidinėjimas, važiavimas dviračiu, bėgimas. Jie mėgsta ekstremalų sportą. Patartina saugoti nugarą, nes ji – pažeidžiamiausia vieta.

Kaip sekasi lieknėti? Jeigu tikrai nori sulieknėti, gali tą padaryti. Tačiau Šauliams dažnai trūksta motyvacijos ir nuoseklumo.

Tinkamas maistas: vištiena, bulvės, žalios paprikos, slyvos, neriebus pienas.

Vengti: riebūs padažai, sviestas, saldumynai.

Naujovių nemėgstantis Ožiaragis

Mityba. Šio ženklo atstovai stengiasi maitintis sveikai, todėl atidžiai renkasi produktus. Mėgsta laiko patikrintus receptus ir virtuvėje neeksperimentuoja. Patinkantį maistą gali valgyti nuolatos. Tai nėra gerai, nes taip organizmui ima stigti vitaminų ir mineralinių medžiagų. Dėl to rekomenduojama valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių. Dar viena Ožiaragių problema – pamiršta gerti užtektinai skysčių, todėl sutrinka medžiagų apykaita.

Sportas. Reguliari mankšta būtina, antraip šio ženklo atstovai jausis apatiški, pašlis sveikata. Ožiaragiai nemėgsta aktyvios veiklos, todėl prisiversti sportuoti labai sunku. Norint pasiekti puikių rezultatų, teks gerokai paplušėti. Labiausiai tinka ištvermės reikalaujančios sporto šakos: važinėjimas dviračiais kalnuotomis vietovėmis, kopimas uolomis, ilgų nuotolių bėgimas, plaukiojimas sraunioje upėje ir kt.

Kaip sekasi lieknėti? Jeigu lieknėjimui užtektų vien pakoreguoti mitybą, Ožiaragiams tai nesukeltų sunkumų. Tačiau kai reikia ir fizinio krūvio, tai tampa kantrybės reikalaujančia užduotimi.

Tinkamas maistas: citrinos, įvairios daržovės, jogurtas, kiaušiniai, rudieji ryžiai.

Vengti: cukrus.

Eksperimentuoti linkęs Vandenis

Mityba. Šio ženklo atstovų mityba primena tikrą chaosą. Vieną dieną jie kerta riebius mėsos patiekalus, kitą prisiekinėja nuo šiol esą vegetarai, trečią apskritai gyvi vien vandeniu. Vandeniai nori išbandyti viską, kas įmanoma, nes trokšta būti originalūs. Toks eksperimentavimas sutrikdo medžiagų apykaitą. Metas suprasti, kad jūsų skrandis nėra geležinis! Dar viena šio ženklo atstovų problema, kad nuolatos neturi laiko, todėl, užuot valgę kelis kartus per dieną, prisikerta vienu kartu. Būtina atsikratyti šio žalingo įpročio. Norint numesti svorio, Vandeniams rekomenduotina valgyti daugiau jūrų gėrybių ir šviežių daržovių.

Sportas. Kasdienis gyvenimas primena maratoną, todėl fizinė veikla šio ženklo atstovų negąsdina. Jie pasiryžę imtis bet ko, nes mėgsta iššūkius. Tačiau labiausiai tiktų veikla, kuri padeda ne tik sustiprinti kūną, bet ir atgauti vidinę ramybę: joga, plaukimas, šokiai ir kt. Nerekomenduojamas ekstremalus sportas.

Kaip sekasi lieknėti? Vandeniai lieknėjimą priima kaip dar vieną eksperimentą arba iššūkį, todėl pasiekti savo pavyksta. Deja, rezultatai ne visada būna ilgalaikiai.

Tinkamas maistas: tunai, austrės, kopūstai, morkos.

Vengti: kava ir juodoji arbata.

Nenuosekliosios Žuvys

Mityba. Gerai tai, kad šio ženklo atstovai dievina jūrų gėrybes, kurios papildo organizmą svarbiomis maistinėmis medžiagomis. Blogai, kad jų mityba labai nenuosekli. Šio ženklo atstovai susižavi įvairiomis dietomis ir puola jas išmėginti. Niekada nepaiso visų taisyklių, todėl dietą nutraukia ir grįžta prie įprastos mitybos. Tokie eksperimentai alina organizmą. Todėl patartina verčiau apskritai nesižavėti dietomis. Geriau svorį mažinti didinant fizinį krūvį.

Sportas. Jeigu mankštintis reikia reguliariai ir siekiant konkretaus tikslo, Žuvims tai nepatinka. Jos jaučia stresą ir bando rasti įvairių pasiteisinimų, kodėl šiandien reikėtų praleisti treniruotę. Nepaisant to, mėgsta aktyvų laisvalaikį. Jis – geriausias sportas. Patartina daugiau laiko skirti mėgstamai veiklai po atviru dangumi: žygiams, plaukimui baidarėmis, grybavimui, komandiniams žaidimams, slidinėjimui ir kt. Taip pat naudinga užsiimti joga. Ji padės nuraminti jautrų vidinį pasaulį.

Kaip sekasi lieknėti? Šio ženklo atstovai,jeigu tikrai nori, gali numesti svorio, tačiau dažniausiai jis grįžta atgal.

Tinkamas maistas: Kepenys, inkstai, burokėliai, garuose virtos daržovės.

Vengti: druska, alkoholiniai gėrimai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis