Kovo 8-oji: vardadieniai, astrologija

Savo vardadienius šiandien švenčia Ašvilas, Ašvilė, Ašvyda, Ašvydas, Aušvyda, Aušvydas, Beata, Gaudvilė, Laima, Vydmina, Vydminas, Vydminė.

Kovo 8-oji - Tarptautinė moterų solidarumo diena.

Šios šventės užuomazgos, kaip teigiama, dar atsiradusios antikos laikais. Esą tam tikrą dieną Graikijoje moterys reikalaudavo ypatingo savo vyrų dėmesio, net kariaujantys vyrai tądien turėdavo nutraukti visus karus ir būti su savo moterimis.

Tačiau tikroji Tarptautinė moters diena atsirado dėl politinių priežasčių. 1899 m. socialdemokratė Klara Cetkin pirmoji pradėjo kovoti dėl lygių moterų ir vyrų teisių. 1907 m. jos iniciatyva Štutgarte buvo surengta pirmoji tarptautinė moterų konferencija, o 1910 m. Kopenhagoje vyko moterų konferencija, kurioje jau dalyvavo apie 100 įvairių šalių atstovių. K. Cetkin pasiūlė kasmet vieną dieną skirti dėmesio moters kovai už laisvę ir lygias teises. 1911 m. kovo 8 d. pirmą kartą Tarptautinė moters diena paminėta Vokietijoje, Australijoje, Danijoje, Švedijoje.

Kovo aštuntoji - ketvirtadienis - 67-oji metų diena (ketvirtoji 10-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 298 dienos.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 06.55, leidžiasi 18.06. Dienos ilgumas - 11.11.

Šiandien - aštuntoji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Žuvų ženkle.

**************

Astrologinė prognozė kovo 8-ajai, ketvirtadieniui

AVINAS. Galite gauti žinią iš užsienio. Nepažįstamas žmogus gali jus skatinti ryžtis svarbiam žingsniui. Atsiras daugiau optimizmo ir toli siekiančių planų. Geras laikas ataskaitoms, mokslams, projektų pristatymui.

JAUTIS. Regis, gausite žinią, suteikiančią neblogų vilčių, žadančią reikalingas permainas ar paskolą. Neskubėkite sunaikinti dokumentų, senų laiškų - jų gali prireikti. Tikėtina, kad turėsite galimybę ištaisyti kai kurias klaidas.

DVYNIAI. Šiandieną aiškinkitės santykius, kolegiškai dalinkitės patirtimi, žiniomis. Turėtų sektis tarpininkauti, derėtis, megzti bendradarbiavimą, partnerystę, bylinėtis.

VĖŽYS. Ši diena sukels ūpą siekti tvarkos, švaros. Arba šito reikalaus kiti, o jums teks papildomai paplušėti, kad įtiktumėte. Turbūt teks pagalvoti ir apie savo išorinį įvaizdį. Jei eisite į darbo pokalbį, padarysite gerą įspūdį.

LIŪTAS. Šauni, energetiška diena. Beveik viskas seksis, jei tik įdėsite pakankamai pastangų. Nusipelnysite aplinkinių simpatijų. Kažkuo gali pasitarnauti seni gerbėjai, rėmėjai. Tikėtinos ir naujos romantiškos viltys.

MERGELĖ. Gali būti, kad pavyks su nekilnojamuoju turtu, šeimos gerove, individualiu verslu susijęs sumanymas. Nusimato naudingi kontaktai. Tikėtina, kad atskleisite artimo žmogaus problemą ir jam padėsite.

SVARSTYKLĖS. Regis, jums netrūks įdomių idėjų ir energijos joms įgyvendinti. Galite būti geri patarėjai, vertintojai svetimuose reikaluose. Palanku preliminariai tartis dėl galimų uždarbio šaltinių, bendradarbiavimo ar pan.

SKORPIONAS. Šiandien noriai bendrausite ir darbuositės. Galbūt įsigysite daiktą, kurio seniai troškote. Yra tikimybė sulaukti naujų pasiūlymų verslo, finansų, prekybos sferoje. Galimos pajamos iš nuomos, komercijos.

ŠAULYS. Kuo iniciatyvesni ir veiklesni būsite, tuo geriau seksis. Palanku bendrauti su tais, kurie patinka ar gali būti naudingi. Galite pasiekti neblogų rezultatų kūryboje, sporte.

OŽIARAGIS. Palanki diena meninei veiklai, socialiniams interesams, labdarai, projektų rašymui, kontaktams su specialistais. Tačiau nederėtų užsiimti sunkiais fiziniais darbais, dalyvauti triukšmingose akcijose, masiniuose susibūrimuose.

VANDENIS. Palanku spręsti turtinius ir juridinius klausimus, vizituoti įtakingus asmenis. Jūsų sumanumas, ryšiai su draugais ir įtakingais pažįstamais gali padėti išspręsti kai kurias aktualias problemas.

ŽUVYS. Nors dalykiniai reikalai kels kažkokių abejonių, tačiau šiandien galima tikėtis geranoriškos pagalbos, draugiškesnio požiūrio. Naudokitės proga pasimokyti iš daugiau sugebančių. Galbūt tai, kas buvo neaišku, kažkaip konkretizuosis, atsiras tikrumas.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis