Koks akmuo Zodiako ženklui neš sėkmę, apsaugos nuo neigiamos energijos

Koks akmuo rekomenduojamas gimusiajam po Avino, Liūto ar Žuvų ženklu. Kas apsaugo nuo „blogos akies“, šmeižto ir pavydo, padeda atsipalaiduoti, skatina džiaugsmo ir pasitenkinimo jausmą? Sužinokite!

Agatas (agate)

Fotolia

Zodiakas. Tai Jaučio, Dvynių, Mergelės, Svarstyklių, Skorpiono ir Vandenio akmuo.

Spalvos. Randama įvairiausių spalvų agatų. Jie būna vienspalviai ar margi, gali turėti įvairiausių atspalvių juostas. Retesnės spalvos – žalia ir mėlyna. Šis mineralas išsiskiria nuostabia piešinių įvairove, būna neskaidrus arba pusiau skaidrus, blizgančiu paviršiumi.

Poveikis. Agatas suteikia vidinę ramybę, pusiausvyrą, stabilumą, apsaugo nuo neigiamos energijos bei pavojų, skatina siekti tikslo, globoja keliaujančius. Taip pat šis akmuo didina įžvalgą, gerina atmintį, padeda atrasti savo talentus, suteikia gyvybinės energijos, gerina ištvermingumą. Papuošalus su baltuoju agatu patariama nešioti moterims, abejojančioms savo moteriškumu. Manoma, kad Agatas vienas stipriausių sėkmę traukiančių akmenų.

Gydomosios savybės. Manoma, kad Agatas padeda kovoti su nemiga, slopina skausmą, stiprina dauginimosi organus. Papuošalus su Agatu rekomenduojama dėvėti nėščioms moterims ir epilepsija sergantiems žmonėms.

Ametistas (amethyst)

Fotolia

Zodiakas. Tai Mergelės, Skorpiono, Šaulio ir Žuvų akmuo.

Spalva. Įvairūs violetiniai atspalviai.

Poveikis. Išvertus iš graikų kalbos žodis ametistas reiškia „ne girtas“. Tikima, kad ametisto akmuo gali apsaugoti nuo apgirtimo, padeda išlaikyti blaivų protą, nepasiduoti pagundoms. Ametistas skatina kūrybinį ir dvasinį mąstymą, labai tinka meditacijai. Papuošalus su ametistu nešiojantis žmogus tampa geresnis, švelnesnis, dvasingesnis. Taip pat šis akmuo labai tinkamas dirbantiems sunkų protinį darbą, nes skatina koncentraciją, budrumą, stiprina atmintį, suteikia emocinio tvirtumo bet kartu ir nuima įtampą.

Gydomosios savybės. Ametistas gydo su įtampa susijusius galvos skausmus, mažina karščiavimą, nuovargį, gerina miegą. Ametisto akmuo padeda greičiau pasveikti sergant žarnyno, plaučių, inkstų, nervų ligomis. Galvos skausmui ar įtampai pašalinti tiesiog palaikykite rankoje ametisto akmenį.

Aragonitas (aragonite)

Fotolia

Zodiakas. Tinka visiems zodiako ženklams, tik aragonitą patartina turėti vedusiam vyrui ar ištekėjusiai moteriai, nes šis akmuo „veikia“ būtent šeimoje.

Spalva. Balta, pilka, šviesiai geltona, mėlyna, žalia, violetinė, ruda, juoda.

Poveikis. Aragonitas – tai šeimos akmuo, jis pritraukia į namus jaukumą, komfortą ir šiltą, draugišką atmosferą. Jeigu jūsų namuose dažni konfliktai, barniai, nesutariate su sutuoktiniu ar vaikais, vertėtų įsigyti aragonito akmenį. Aragonitas ramina nervinę sistemą, šalina nepagrįstas baimes, susierzinimą, pyktį, mažina nuovargį, sušvelnina paaugliams sunkų paauglystės laikotarpį, vyresnėms moterims palengvina menopauzę. Taip pat manoma, kad aragonitas gali padėti jo savininkui įveikti priklausomybę nuo alkoholio ar azartinių lošimų.

Gydomosios savybės. Manoma, kad aragonitas kelia seksualinį aktyvumą, padeda gydyti impotenciją, frigidiškumą, lytinių organų ligas.

Azuritas (azurite)

Fotolia

Zodiakas. Labiausiai azūritas tinka žmonėms gimusiems po Svarstyklių ženklu. Akmuo veikia net jeigu Svarstyklių ženklo atstovas nenešioja papuošalų su azūritu, o tik turi juos namuose. Kitiems ženklams reikia artimesnio kontakto su azūrito akmeniu.

Spalva. Mėlyna, indigo, violetinė.

Poveikis. Manoma, kad azūritas skatina savarankiškumą. Šis akmuo ypatingai naudingas neryžtingiems žmonėms, dažnai negalintiems apsispręsti vienu ar kitu klausimu. Azūritas skatina pasitikėjimą savimi, padeda priimti teisingus sprendimus, atsikratyti neigiamų minčių, emocijų, streso. Azūritas padeda geriau ir greičiau formuluoti mintis, nugalėti baimę ir susijaudinimą kalbant viešai. Okultistai ir mediumai naudoja azūrito kristalus meditacijoms.

Gydomosios savybės. Manoma, kad azūrito akmuo gali padėti nuo daugelio ligų. Teigiama, kad pridėjus ir palaikius akmenį prie skaudančios vietos, jis sušvelnina arba visai nuima skausmą. Azūritas stimuliuoja skydliaukės veiklą, padeda gydyti gerklės ligas, nugaros ir sąnarių skausmus. Taip pat manoma, kad azūritas stabdo vėžinių ląstelių augimą.

Chrizoprazas (chrysoprase)

Fotolia

Zodiakas. Labiausiai tinkamas Ožiaragiui, Vandeniui ir Žuvims.

Spalva. Smaragdinio žalumo, mėlynai žalia, ryški obuolio žalumo, žalsvai žydra.

Poveikis. Chrizoprazas išradingų, kūrybingų žmonių akmuo, suteikiantis drąsos ir padedantis įveikti sunkumus siekiantiems didelių tikslų. Manoma, kad Chrizoprazo akmuo apsaugo nuo „blogos akies“, šmeižto ir pavydo, padeda atsipalaiduoti, skatina džiaugsmo ir pasitenkinimo jausmą. Šis akmuo gali pritraukti naują meilę, todėl rekomenduojamas vienišiems žmonėms.

Gydomasis poveikis. Chrizoprazas švelnina daugelį odos ligų, grybelines infekcijas, šalina šlakus, skatina moters vaisingumą, gydo hormoninius sutrikimus, padeda atsikratyti nemigos. Jeigu kankina nemiga, pasidėkite Chrizoprazą po pagalve.

Fluoritas (fluorite)

Fotolia

Zodiakas. Rekomenduojamas gimusiems po Ožiaragio ženklu.

Spalva. Žalia, violetinė, geltona, balta. Būna ryškių ir švelnių atspalvių Fluoritų.

Poveikis. Fluoritas apsaugo jo savininką nuo neigiamos aplinkinių skleidžiamos energijos. Papuošalus ar amuletą su Fluorito akmeniu rekomenduojama nešioti nervingiems, greitai „užsidegantiems“ žmonėms, nes šis akmuo padeda valdyti emocijas, apsaugo nuo isterijos priepuolių. Taip pat Fluoritas naudingas įtemptą protinį darbą dirbantiems žmonėms, nes jis išplečia žmogaus protines galias, padeda susikoncentruoti, greitai perprasti reikalo esmę ir priimti teisingus sprendimus.

Gydomasis poveikis. Manoma, kad Fluoritas turi teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai, padeda sergant tokiomis sunkiomis ligomis kaip epilepsija ir išsėtinė sklerozė, gerina limfos apytaką, ramina astmą, plaučių ligas, naudingas sergant sinusitu. Taip pat šis mineralas padeda gydyti odos ligas, šalina dėmes, lygina smulkias raukšleles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis