Kokios moterys vyrams atrodo patrauklios ir kodėl?

Priežasčių, kodėl vyrus traukia gražios moterys, yra daug ir jos beveik nekinta. Keičiasi tik grožio supratimas.

Populiariausi straipsniai:
- A. Baukutė: minus 30 kilogramų be jokių dietų!
- Kokias moterų nuodėmes vyrai linkę atleisti
- Napoleono sesuo: amžinas vyrų troškulys buvo svarbesnis už meilę sūnui
- Astrologė V. Budraitytė: mano lieknėjimo receptas ir keliolika negrįžtamai prarastų kilogramų
- Keptas tinginys. Vos 10 min. darbo, o pyragas - nuostabus

Gyvūnai neturi supratimo apie abstraktų grožį. Jų nejaudina saulėlydis, kalnų peizažas ar tuo labiau tobulas meno kūrinys, bet jie kažkokiu stebuklingu būdu sugeba atskirti gražią patelę nuo nepatrauklios. Patrauklumą lemia vienas kriterijus – jos vaisingumas. Tad nenuostabu, kad populiariausios yra jaunos, sveikos, stiprios ir, žinoma – rujojančios patelės.

Graži, jei vaisinga

Šis kriterijus tebėra vienas svarbiausių ir homo sapiens patinams. Moters vaisingumą rodo švari, skaisti, rausva oda, sveiki, blizgūs plaukai, geras raumenų tonusas, ryškios akys, gyvybingumas, energija ir, žinoma – nusiteikimas seksui, kurį ji demonstruoja savo elgesiu ir apranga.

Be abejo, vaisingiausios moterys yra jaunystėje. Štai kodėl moterys dažosi žilus plaukus, lyginasi raukšles, stengiasi atsikratyti antsvorio, kuris dažniausiai atsiranda su amžiumi; pudruoja veidus, kad oda atrodytų skaistesnė ir labiau švytinti ir vaikšto į sporto sales, kad eisena kuo ilgiau išliktų spyruokliuojanti ir energinga.

Graži, jei proporcinga

Įvairūs tyrimai rodo, kad vyrams ne tiek svarbus bendras moters kūno svoris, kiek jos proporcijos. Pačios patraukliausios figūros jiems yra tos, kurios primena smėlio laikrodį. Skirtumas tarp klubų ir liemens apimties turi siekti 70 proc. (Tarkim, jei klubai 90 cm, tai idealus liemuo turėtų būti ne 60, o 63 cm). Pasirodo, tokias proporcijas lemiantys hormonai lemia ir didžiausias galimybes pastoti bei išnešioti kūdikį. O didelės krūtys signalizuoja apie gebėjimą jį išmaitinti (nors, tiesą sakant, medikai to nepatvirtina – anot jų mažakrūtės neretai turi netgi daugiau pieno.)

O kas lemia veido patrauklumą? Pasirodo – taip pat jo simetriškumas. Skirtingų šalių tyrimai atskleidė vieną, visiems žmonėms būdingą bruožą – kuo abi veido pusės simetriškesnės, tuo dažniau tie veidai įvardijami kaip gražūs, visiškai nepriklausomai nuo jų formos, akių spalvos ar lūpų dydžio. Beje, tai irgi siejama su jaunyste – pasirodo, senstant veidai pasmunka ir praranda įgimtą simetriją. (taigi jei norite vyrui patikti, stenkitės vengti kreivos, sarkastiškos šypsenos).

Graži, jei atitinka standartus

Įdomu tai, kad nors anoniminėse apklausose apvalesnių formų moterys turi visai neblogą pasisekimą, tačiau tokias labai retai išvysime šalia pasaulio galingųjų ir turtingųjų – tie, kurie gali sau leisti rinktis gražiausią iš gražiausių, kažkodėl retai kada pasirenka mielas apvalutes moteris – šalia jų puikuojasi aukštos, laibos, ilgakojės moterys, regis, niekuo neprimenančios vaisingumo deivių. Tokį pasirinkimą lemia dar vienas kriterijus – graži partnerė vyrų pasaulyje vertinama kaip trofėjus.

Kadangi šiuo metu grožio idealu laikoma liekna moteris, tai turėti tokią yra prestižo reikalas. Dr. Busso tyrimas parodė, kad bet kokioje kultūroje nepatraukli moteris sumenkina vyro visuomeninį statusą, o patraukli jį padidina. O štai moteriai šis kriterijus nėra toks svarbus, bent jau einant su vyru į viešumą – „jei vyras turi valdžios, pinigų, išteklių, jis laikomas puikiu laimkiu, net jei jo figūra nesiskiria nuo obuolio, o veidas atrodo kaipa autobuso prispaustas“, – rašoma knygoje „Kodėl vyrams reikia sekso, o moterims meilės“.

Kodėl dabar populiarios būtent liesos moterys? Prof. D.Symonsas iš Kalifornijos universiteto pastebėjo, kad apsčiai maisto turinčiose visuomenėse gražiomis laikomos liesos moterys, o skurdesnėse – apkūnesnės. Anot mokslininko, viską lemia ne pats maistas, o su juo susijusi psichikos būklė – visada mus masina tai, kas sunkiau pasiekiama. Sunku išlaikyti liekną figūrą, kai maisto yra daug, kaip ir sunku nutukti, kai jo beveik nėra.

Graži, jei pasitiki savimi

Miegamajame prieš veidrodį stovi nuoga moteris ir atrodo labai nusiminusi. „Jaučiuosi siaubingai. Atrodau sena, riebi, susiraukšlėjusi ir bjauri. Man tikrai reikia, kad pasakytum man ką nors gero“, – sako ji vyrui. „Užtat tavo puikus regėjimas, mieloji“, – atsiliepia šis.

Šis anekdotas yra anaiptol ne apie tai, kokie moterų išvaizdai reiklūs yra vyrai. Jis apie tai, kad vyrai nemėgsta apie savo trūkumus nuolat kalbančių moterų. 2008 metais australų atliktas tyrimas parodė, kad net 86 proc. jaunų moterų (13-28 metų) buvo nepatenkintos savo išvaizda ir svarstė galimybę ją pakeisti. Tačiau jų partneriai tų trūkumų nė nepastebėjo. Užtat jie atvirai pripažįsta, kad nuolatinis moters aimanavimas dėl papildomų kilogramų, raukšlių ar kitų išvaizdos detalių, juos išties erzina, išveda iš pusiausvyros ir verčia vietoj moterų laukiamo komplimento mestelėti kandžią repliką. „Kuo labiau bandydavau ją raminti komplimentais, tuo daugiau tų komplimentų jai reikėjo. Kaip pasakiau, kad ji tikrai yra stora ir bjauri, apsiverkė, bet užtat ta tema nebekalbėjo ilgai“, – prisipažįsta vienas vyras.

Parengta pagal Allano ir Barbaros Peace knygą „Kodėl vyrams reikia sekso, o moterims meilės“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis