Kokiems vyrams šiais laikais sunkiau rasti antrąją pusę?

Rinkdamosi antrąją pusę merginos ir jaunos moterys vyrams kelia žymiai aukštesnius reikalavimus nei joms kelia vyrai.

Psichologas Julius Tilvikas sako, kad šiuolaikinėms merginoms nebepakanka, kad jos išrinktasis būtų tik gražus, tik turtingas ar tik geras meilužis – joms reikia, kad jis turėtų visas šias savybes ir dar daugiau. Pažinčių svetainės flirtas.lt organizuota moterų apklausa atskleidė, kad joms svarbiausi vyro bruožai – suteikiamas saugumo jausmas, rūpestingumas ir šeimyniškumas.

„Tradicinius poros vaidmenis Lietuvos moterys ir merginos nusimetė labiau nei vyrai – jos nori užimti vyrų vietą santykiuose, bet dar nėra pasirengę perimti jų pareigų. Lietuvaitėms dar nepriimtina išlaikyti vyrą. Tačiau jos nėra priešiškos vyrų atžvilgiu, moterys nori pasidalinti pareigomis draugiškai, pagal modernias vertybes. Jei vyrai priims naujas žaidimo taisykles, jiems bus nesunku surasti antrąją pusę. Sunku bus tiems, kurie laikysis sovietmečiu ar dar seniau formuoto vyro įvaizdžio“, – aiškina pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

Jam pritaria ir psichologas J. Tilvikas pridurdamas, kad sovietinis santykių tipas vis dar aktualus, nes perduodamas iš kartos į kartą.

„Lietuvės vis dažniau išteka už užsieniečių, nes šie pratę dalintis pareigomis ir jų neskaido į vyriškas ar moteriškas. Lietuviai vyrai nėra blogesni už užsieniečius, tačiau jiems reikia pakeisti savo įsitikinimus apie vyrų ir moterų skirtumus, kurie buvo programuojami okupacijos metais“, – teigia psichologas.

Pasak jo, šiandien merginoms ir jaunoms moterims labai sunku apsispręsti, kokio vyro joms reikia.

„Iš vienos pusės jas spaudžia tėvai, iš kitos – joms nėra, kur skubėti, kol nesutiks idealaus kandidato. Su didesnėmis ar mažesnėmis išlygomis, iš vyro jos tikisi visų geriausių savybių, o jei jų nėra – gyvena savo gyvenimą. Kartais jame turi ne vieną, o kelis vyrus, galinčius užpildyti vieni kitų trūkumus“, – sako psichologas.

Moterims, kurios sulaukia 35 metų amžiaus, viskas apsikeičia – jų reikalavimai vyrams smarkiai sumažėja.

„Šioje amžiaus grupėje vyrų paklausa didesnė. Jos pradeda jausti desperaciją, kad liks vienišos, ir skuba susirasti tinkamą tėvą būsimiems vaikams. Tačiau tinkamo amžiaus vyrai jau gerai supranta savo vertę ir dažniausiai žvalgosi jaunesnių merginų“, – pasakoja J. Tilvikas.

Pažinčių svetainės organizuotoje apklausoje 22 proc. moterų teigė, kad joms svarbiausi partnerio bruožai – šeimyniškumas, rūpestis ir suteikiamas saugumo jausmas. Patikimumas ir nuoširdumas labiausiai rūpi 16 proc. respondenčių. 15 proc. pabrėžia partnerio humoro jausmo, 14 proc. – atvirumo ir supratingumo svarbą. Pasak 11 proc. moterų jų partneris privalo būti patrauklus ir seksualus.

Tik 7 proc. moterų svarbu, kad vyrai pasitikėtų savimi ir vos 3 proc. norėtų ambicingo ir karjeros siekiančio partnerio. Po 5 proc. respondenčių nurodė, kad vyras turėtų būti saikingai pavydus ir mokėtų valdytis. 2 proc. jų svarbiausi vyro turtai ir automobilis.

Apklausoje dalyvavo 885 moterys, antrosios pusės ieškančios bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondenčių amžius: 18–65 metai. Tyrimas atliktas 2014 m. lapkričio viduryje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis