Kokias moterų nuodėmes vyrai linkę atleisti?

Ak, tos moterys! Jos nuolat plepa telefonu, žiūri kvailus serialus, švaisto sunkiai vyrų uždirbtus pinigus ir persūdo sriubą. Tačiau dauguma tokių nuodėmių vyrų ne tik neerzina, bet netgi atrodo visai mielos.

Buvo atlikta moterų ir vyrų apklausa, siekiant išsiaiškinti, kokias savo ydas moterys laiko bjauriausiomis ir ką apie tai mano vyrai. Paaiškėjo netikėtas dalykas – daugumą moterų silpnybių vyrai linkę atleisti, tačiau labai svarbu, kad moterys neperžengtų plonytės raudonos linijos, skiriančios mielą silpnybę nuo erzinančio įpročio. Apžvelkime populiariausias nuodėmes.

Nemoka gaminti maisto
Vis daugiau moterų prisipažįsta, kad jos yra retos viešnios nuosavoje virtuvėje. Vienos tam neturi laiko, nes daro karjerą arba turi kur kas įdomesnės veiklos, kitoms trūksta maisto gaminimo įgūdžių ar talentų, trečios paprasčiausiai tingi. Nors ir kokios būtų priežastys, pyragais, naminėmis uogienėmis ar netgi paprasčiausia kopūstiene kvepiantys namai daugeliui vyrų liko tik vaikystės prisiminimų įkvėpta svajone. Kita vertus, kaip parodė apklausa, dauguma moterų dėl to kremtasi ir jaučiasi šiek tiek kaltos, nes vis dar tiki, kad kelias į vyro širdį eina per skrandį.

Ką apie tai mano vyrai? Mokėti skaniai gaminti – jau senokai nebėra viena svarbiausių moters pareigų. Parduotuvės pilnos visokių pusfabrikačių, be to, dauguma vyrų su malonumu patys stoja prie viryklės. Kitas dalykas – vaikai. Jei jų turite, vargu ar išsisukite nuo pareigos ruošti maistą – motina, marinanti savo vaikus pusbadžiu ar šerianti juos sumuštiniais ir kitu menkaverčiu maistu, vyro akyse atrodo nekaip. Tokiu atveju geriausia maisto gaminimą draugiškai dalintis su vyru. Tai pavyks lengviau padaryti, jei rasite kuo kompensuoti savo menką virėjos talentą. Anot vyrų, veiksmingiausiai moters trūkumus virtuvėje atperka talentai miegamajame.

Yra pernelyg išlaidi
„Neįsivaizduoju, kaip tai atsitiko...“ – klapsi akutėmis žavi būtybė grąžindama vyrui tuščią kreditinę kortelę. Šis tėviškai ją pabara, tuomet mažoji princesė pasiglausto aplink, pamurkia, pademonstruoja seksualius apatinius, kuriuos nusipirko, ir vyro širdis atsileidžia. Toks siužetas dažnas kino filmuose ir atrodo visai žaismingai tiek vyrams, tiek moterims, nes vieniems leidžia įsijausti į stipraus ir turtingo magnato vaidmenį, o kitoms pasvajoti apie laimę leisti pinigus, kurių neuždirbi. Bet realybė ne visada panaši į kino pasaką.

Ką apie tai mano vyrai? Retkarčiais leidžianti sau paišlaidauti moteris daugumai vyrų atrodo žavi. Tai rodo jos spontaniškumą, polinkį į nuotykius, o šie bruožai yra gana seksualūs. Jei tai padariusi moteris jaučiasi (ar apsimeta) nusikaltusi, vyrui atsiranda proga pajusti savo valdžią ir maloningai atleisti. Toks žaidimas gali būti visai mielas, tačiau tik tuo atveju, jei pinigų yra pakankamai. Jei vyras uždirba nedaug ir vos tempia nuo algos iki algos, seksualūs apatiniai jo nuotaikos nepraskaidrins. Kita svarbi sąlyga – tai neturi vykti nuolat. Moteris, kuri nieko neuždirba, tik nuolat siurbia iš vyro pinigus, nieko neduodama mainais, ilgainiui netenka vyro pagarbos. Trumpiau sakant, pernelyg didelė meilė daiktams vyro akyse ją pačią neretai paverčia daiktu.

Nuolat žiūri serialus ir plepa su draugėmis
Yra dalykų, kurie mus ramina. Pokalbiai su draugėmis ir melodramatiškos muilo operos yra tarp jų. Mes puikiai suprantam, kad tai neduoda jokios materialios ar dvasinės naudos, tačiau mums tiesiog patinka tai daryti. Juk daugumos vyrų pomėgių taip pat nepavadinsi naudingais – tarkim, kuo gali sielą ar piniginę praturtinti žvejyba ar futbolo varžybų stebėjimas?

Ką apie tai mano vyrai? Taip, vyrų pomėgiai kitokie, ir ginčytis, kas iš tiesų yra įdomiau – nusivylusių namų šeimininkių santykiai ar būrys vyrukų, bėgiojančių paskui vieną kamuolį, bergždžias reikalas. Vyrai to ir nedaro. Daugumai jų patinka, kai moteris turi ką veikti, nes tai reiškia, kad ji nesistengs užimti viso jo laisvo laiko ir erdvės, taigi jis irgi galės imtis širdžiai mielos veiklos. Tačiau jei serialas ar plepėjimas su draugėmis moterį pasiglemžia taip, kad ji neturi kada pakelti galvos, pasitikdama iš darbo grįžtantį vyrą, ir per visą vakarą neranda jam nė pusvalandžio laiko, jis teisėtai susierzina.

Ilgai krapštosi eidama į svečius
Vyrams bepigu – dušas, kostiumas, marškiniai, nublizginti batai, šlakelis kvepalų ir jie jau pasiruošę net ir pačiam iškilmingiausiam priėmimui. O kaip susiruošti moteriai? Ką rengtis – suknelę ar kelnes? Jei suknelę – tai trumpą, ilgą ar atvira nugara? Jei atvira nugara – ar nebus per šalta, gal pasiimti šalį? Kuris iš aštuonių šalių tiktų labiausiai? Kol išsimatuoji visą spintą, kol pasidarai šukuoseną, makiažą, užtrunki mažiausiai valandą ar dvi.

Ką apie tai mano vyrai? Vyrai linkę pakentėti ant sofutės, palaukti ir atleisti šitą moterų silpnybę su viena sąlyga – jei rezultatas išties yra stulbinamas. Blogiausia, anot jų, kad dauguma moterų turėdamos pernelyg daug laiko „nusipuošia į lankas“ – išsirenka patį blogiausią drabužių komplektą iš visų įmanomų ir dar pasidaro tokį įmantrų makiažą, kad iš gyvų, mielų moterų virsta negyvomis lėlėmis. Akivaizdu – kuo daugiau pastangų įdedate, kurdama savo įvaizdį, tuo mažiau jos turi būti matomos.

Kartais būna kvaila
„Palikau per naktį įjungtas šviesas ir man atrodo išsikrovė mano mašinos karbiuratorius“, – skambina vyrui į darbą verkdama žmona. Pasakodami šią istoriją vienas kitam, vyrai, aišku, netveria juoku. Bet jeigu jiems reikėtų atskirti šveitiklį nuo toniko, o veido kremą nuo kūno losjono, juos ištiktų ne ką mažesnis fiasko.

Ką apie tai mano vyrai? Normalus vyras tikrai nepradės tyčiotis iš savo žmonos, vadindamas ją kvaila višta vien todėl, kad ji nežino, kuo skiriasi karbiuratoriaus nuo akumuliatoriaus. Normalu ir netgi žavu nežinoti kai kurių dalykų – visažiniai nepatinka niekam. Kas kita, kai moteris iš tiesų yra kvaila, jos interesų ratas siauras, žodynas skurdus, o užvis blogiausia, jei savo kvailu elgesiu ji verčia vyrą jaustis nepatogiai. Beveik visi vyrai laikosi principo – nebūtina, kad moters IQ siektų genialumo aukštumas, tačiau ji turi būti pakankamai išmintinga, kad gebėtų įvertinti situaciją ir kvailai neišsišoktų viešumoje.

Apie viską pasakoja draugėms
Moterys sutvertos dalintis savo įspūdžiais, išgyvenimais ir patirtimi – tai joms padeda išsaugoti stabilesnę emocinę būseną, apsaugo nuo streso ir ilgina gyvenimą. Pasakodamos apie savo vyrus, jos anaiptol nesiekia jų pažeminti ar apšmeižti – tiesiog nori pasiguosti ar pasidžiaugti, nes vyrai yra pernelyg svarbi jų gyvenimo dalis, kad galėtų ją apeiti savo kasdieniuose pašnekesiuose.

Ką apie tai mano vyrai? Vyrai tikrai neprieštarauja, kai moterys apie juos draugėms pasakoja gerus dalykus, net jei tie dalykai yra tokie intymūs, kaip ypatingas jo pajėgumas ar virtuoziškumas lovoje. Tačiau nieko gero, jei žmona ar draugė analizuoja jo silpnybes ar pašiepia trūkumus, net jei tie trūkumai yra tokie nereikšmingi kaip ryškėjantis alaus pilvukas ar plikė. O jei sužinotų, kad pasiguodėt draugei dėl jo suprastėjusios erekcijos, išvis gali pakvipti skyrybomis.

Vis dėlto bene labiausiai vyro požiūrį į moters silpnybes, trūkumus ir nuodėmes lemia tai, ką jis jai jaučia. Jei išties myli, kiekviena jos yda atrodys miela ar bent jau pakenčiama. Jei meilė seniai išvėsusi, tai net miegančios partnerės šnopavimas gali jį varyti iš proto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis