Kokią įtaką seksui turi antsvoris? Netikėti tyrimo rezultatai

Pitsburgo (JAV) universiteto ligoninės pichologas Robertas Clakas ir jo kolegos atlikę tyrimą išsiaiškino, kaip moterų antsvoris daro įtaką jų intymiems santykiams.

Eksperimente dalyvavo daugiau nei 2780 moterų, kurioms nuo 18 iki 43 metų. Pusė iš jų turėjo antsvorį, o kita pusė – normalų svorį. Per eksperimentą merginoms ir moterims buvo pateikti klausimas apie jų intymųjį gyvenimą, rašo "News of the World".

Tyrimo pabaigoje paaiškėjo, kad 92 proc. atvejų antsvorį turinčios moterys tris kartus dažniau turėjo artimų santykių nei lieknos. Be to, 8 proc. atvejais moterys negalėjo ilgai apseiti be intymių ryšių, o 13 proc. pažymėjo, kad kai kuriais atvejais nereikalingi kilogramai trukdė pasiekti malonumą iš pirmo karto, todėl jos stengėsi pasiekti jį kitais būdais: oraliniu seksu ar kitais stimuliuojančiais metodais.

Specialistai įsitikinę, kad seksualinė priklausomybė atsiranda būtent dėl riebalų pertekliaus. Seksualinio poreikio mechanizmas veikia taip, kad besikaupiant organizme maisto atsargoms, jos "reikalauja" išsikrauti.

Todėl organizmas pradeda siųsti signalus lytiniams organams, kad tokiu būdu galėtų likviduoti energetinių resursų perteklių. Taip pat tyrimo autoriai patvirtino, kad kai moterys jaučia alkį, jos nenori mylėtis.

www.manosveikata.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis