Kaip turi elgtis moteris su vyru, kad jis nesidairytų į kitas ir mylėtų tik ją?

Kodėl vienos santuokos trunka 3 metus, o kitos - visą gyvenimą, – komentuoja psichologė.

Yra begalė istorijų senesnių žmonių, kurie kartu išgyvena po 30-50 metų santuokoje kartu. Mes sakome: čia tai meilė! Čia tikrai jie rado savo antrą pusę. Tačiau gal šie žmonės tiesiog neturėjo progų sutikti kito, kažkuo geresnio, įdomesnio žmogaus, ir tik dėl to pavyko likti kartu tiek metų. Juk šiame pasaulyje ir vyrai, ir moterys daug keliauja, daug bendrauja su priešinga lytimi ir galimybių sutikti įdomesnį, gražesnį ir -esį kitą partnerį veikliems žmonėms atsiranda kone kasdien. Ar visgi įmanoma sukurti sėkmingus ir ilgalaikius santykius, jei žinai pagrindinius psichologinius ar kitus dalykus?
Irma

Šių dienų skaitomiausi:
- Rudens mada: grafika, jaukumas ir elegancija (FOTO)
- 6 patarimai, kaip išvalyti nerūdijančio plieno kriauklę
- Astrologė Rima: tiems, kas jau pavargo nuo kategoriškumo ir priekabių
- Natūralūs būdai stiprinti ir gydyti sąnarius
- Bandelės su obuoliais

Atsako dvasingų pažinčių tarnybos „Meilės harmonija“ vadovė psichologė, fenotipologė ir astrologė Vilma Šiaučiūnienė

Po nesėkmingų santykių labai svarbu įsivardinti sau išsiskyrimo priežastis ir stengtis jų nekartoti kituose santykiuose. Tai svarbiausi ateities momentai sėkminguose santykiuose. Dviejų mylinčių žmonių santykių pradžia - tai tvirtas ir stabilus gyvenamo namo pamatas. Jei šeima kuriama ant įsisenėjusių nuoskaudų, negalėjimo atleisti, netikėjimo („visi vyrai anksčiau ar vėliau išduoda“) – gaila, bet tokie šeimos pamatai negali būti tvirti ir pilni ramybės bei harmonijos.

Tačiau jeigu pažintis pradedama prasmingu pagrindu – partneriams įdomu vienas su kitu bendrauti, panaši jų vertybių ir dorybių skalė, gyvenimo tikslai ir uždaviniai, abu domisi dvasiniu augimu ir aukštesniais gyvenimo aspektais, tikėtina, kad judviejų santykiai bus tvirti ir ilgalaikiai. Svarbu, jog abu partneriai žiūrėtų sąmoningai, ieškodami savo antrosios pusės, atsižvelgdami kokios vertybes jiems yra svarbios, ir kokias vertybes svarbu ugdyti šeimoje.

Pasak vedų žinovų, santuokos ilgaamžiškumą ir tvirtumą lemia motyvacija, kokiu pagrindu ir tikslu kuriama santuoka. Jeigu pora pradeda bendrauti dėl vienas kitam jaučiamos seksualinės traukos, mėgaujasi gražia vienas kito išvaizda, ar dėl materialines gerovės, jų santykiai trunka 1-3metus. Jų energija iššvaistoma, vienas kitam atsibosta, vėliau nebeturi apie ką kalbėti. Juk materialinė gerovė iš tiesų niekada nebuvo ir nebus žmogaus tikrosios meilės ir laimės priežastimi.

Jeigu santuokos tikslas – susukti jaukų lizdelį, t.y. pastatyti ir įsirengti namą, išpuoselėti aplink esančia aplinką, tokia santuoka gyvuoja 6-7metus. Pamažu santykiai tokioje šeimoje gali tapti ciniški, sutuoktinius sieja tik bendri finansai ir užgyventas turtas, pradeda jausti, kad jų santykiams trūksta kažko labai svarbaus sielai, tačiau tikros šeimyninės laimės jie nesukuria.

Kai abu partneriai, kurdami šeimą suvokia savo atsakomybę, įsipareigoja atlikti savo pareigas, tokie santykiai yra saulės rezginio lygmenyje. Tokia šeima gerai auklėja vaikus, neužmiršta savo pareigų ir gali kartu sulaukti senatvės. Tačiau partneriams bus sunku suprasti vienas kitą, gali pradėti rūpintis tik savimi.

Visai kita motyvacija yra, kai partneriai santuokoje siekia gilių ryšių, gilaus savitarpio supratimo, neieško naudos sau, aukojasi ne tik dėl partnerio, bet ir dėl aukštesnių gyvenimo tikslų bei kitų gerovės. Tada santykiai mezgasi širdies ir aukštesnių čakrų lygmenyje. Tokie partneriai be žodžių supranta vienas kito mintis, ir jų partnerystė tęsiasi iki mirties.

Kartais žmogui tiesiog lemta tam tikrą laiką palaukti, pabūti vienišam, kol ateis palankus astrologinis momentas, suteiksiantis progą kurti tvirtus ir palankius santykius. Dažnai, žmonės yra įtakojami savo artimųjų, draugų bei jų nuomonės. Pastarieji gali įkyriai skubinti vyresnį arba ilgą laiką poros neturėjusį žmogų ieškoti antros pusės, nuolat jam tai priminti ir netgi per prievartą piršti tam tikrus, tariamai jam tinkamus partnerius. Aplinkinių įtaka veikia daugumą žmonių, tačiau jeigu asmuo jaučiasi stabilus ir turi tvirtą ir aiškią savo nuomonę, kitų įtaka jam tiesiog neveiksminga. Niekada nereikia skubėti kurti svarbiausių savo gyvenime santykių. Reikia su ramia drąsa, nesiblaškant išlaukti tinkamo momento, tinkamo žmogaus bei tinkamų aplinkybių.

Jei ieškote meilės, jei turite noro kurti darnius ir harmoningus santykius, tačiau šiuo metu nesiseka, ir jums kyla klausimų, ieškote patarimų, rašykite mums ir klauskite moteris@delfi.lt.

www.meilesharmonija.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis