Kodėl kai kurios vyrų kūno dalys pailgėjo? Moksliniai tyrimai

Sužinokite, kaip kito vyro kūnas per 60 metų.

Italijoje atlikti tyrimai parodė, kad per 60 metų vyrų pasididžiavimas sutrumpėjo, užtat pailgėjo rankos ir kojos.

Italijos Padujos universitetinės ligoninės tyrėjai, nustatė, kad per 60 metų vidutinis penio ilgis sumažėjo 10 procentų. Anot jų, 1948 metais vidutinis jis siekė 9,7 cm, o dabar yra trumpesnis beveik centimetru ir siekia vos 8,7 cm.

Puikiai suprantame, kokia jautri tema vyrams yra jų penio ilgis ir visi supranta, kad ne dydis svarbiausia, tačiau neramina kitkas – priežastys, kodėl tai nutiko? Ar tai tęsis ir toliau? Jei taip, iki kokios ribos? Paguosti vyrus gali nebent tai, kad šis trumpėjimas yra visuotinis.

Tyrimui vadovavęs profesorius Carlo Foresta yra įsitikinęs, kad šiuos pokyčius lėmė aplinka.

„Žmogaus kūno proporcijas lemia endokrininės sistemos ir ypač lytinių liaukų gaminami hormonai. Mes susimąstėte, kas galėtų daryti įtaką šių hormonų struktūrai? Įtikinamiausia hipotezė yra, kad endokrininę sistemą veikia mūsų aplinkos pokyčiai“, – teigė profesorius.

Ne paslaptis, kad hormoninis aplinkos fonas per pastaruosius dešimtmečius gerokai pasikeitė. Vis daugiau moterų vartoja hormoninius kontraceptikus. Kaip tai veikia vyrus? Dalis tų moterų yra šiandienių jaunuolių mamos. Vidutinis tiriamųjų amžius buvo 19 metų.

Teigiama, kad pokyčius galėjo paskatinti ir pesticidai, bisfenolis A, hormonų prisodrintas pašaras, kuriuo maitinami maistui auginami gyvūnai ir pan.

Kitas kaltininkas, kurį pasiūlė mokslininkai – didėjantis antsvoris. Kaip žinome, riebaliniame audinyje vyriški hormonai virsta moteriškais, nutukimas neigiamai įtakoja hormono gamybą paauglystėje ir išbalansuoja pusiausvyrą vėlesniame amžiuje. Anot profesoriaus, penio ilgis yra atvirkščiai proporcingas antsvoriui.

Pasidžiaugti galime tuo, kad kitos vyrų kūno dalys gerokai pailgėjo. Ištyrus 2000 vyrų paaiškėjo, kad 36 proc. jų turėjo ilgesnes rankas ir net 48 proc. – ilgesnes kojas nei 1948 metais gyvenę jų protėviai.

Tiesa, mokslininkai nesiima svarstyti, ar šie teigiami pokyčiai kompensuos patirtus nuostolius.

Tuos, kuriuos išgąsdino nurodyti dydžiai, skubame nuraminti – penio ilgis buvo matuotas ramybės būsenos. Erekcijos būsenos vidutinis penis yra maždaug 15 cm ilgio. Tačiau remiantis mokslininkų atliktais eksperimentais, beveik 90 proc. penio turėtojų įsitenka į 13 - 18 cm skalę.

Anot Kinsey instituto, didžiausias užfiksuotas penis erekcijos metu – 33,02 cm, o mažiausias – vos 4,5 cm.

2006 metų pradžioje atlikta apklausa apie penių dydžius buvusiose sovietinėse respublikose, kurioje dalyvavo 6,5 tūkst. vyrų parodė parodė, kad Lietuvoje maždaug pusė vyrų turi 13–15 cm dydžio penius, o vidutinis Lietuvos vyro penio ilgis siekia 12–13 cm., taigi jis yra kiek trumpesnis nei pasaulio vidurkis.

http://www.moteris.lt/psichologija/vienos-vyru-kuno-dalys-pailgejo-o-kitos-sutrumpejo.d?id=59667219#ixzz2znrN7tGv

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis